رییس جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به این مطلب که جهاد دانشگاهی به عنوان حلقه مفقود و پل واصل میان دانشگاه و صنعت است ، گفت: بی شک جهاد دانشگاهی مازندران با بازگشت به مسئولیت خود یعنی اتصال دانشگاه و صنعت در حرکت علمی دوشادوش دانشگاه های استان حرکت خواهد کرد.
مصطفی مهدی نژاد در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه مازندران ، اظهارداشت: پس از پیروزی انقلاب ،نظام ارزشی مبنتی بر شعائر اسلامی وانقلابی ، روی کار آمد که استقلال و آزادی و قطع هر گونه وابستگی به بلوک شرق و غرب همراه با زدودن بسیاری از فرهنگ ها و خرده فرهنگ های وارداتی را از برنامه های ضروری خود قرار داد.
وی ادامه داد: برای وارد شدن در حوزه گسترده فرهنگی و تغییری اساسی در آن حوزه مبنی بر الگوهای فرهنگی اسلامی ، ایرانی و غیر وارداتی که صرفاً یک محصول نامناسب با آیین و روش ایرانی بود ،شورایی به نام شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد که این شورا مرکب از افراد مشخص و صاحب فکر در حوزه فرهنگ بود
رییس جهاد دانشگاهی مازندران یادآور شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ورود به فضای دانشگاه و ایجاد تغییرات فرهنگی بنیادین در چارچوب الگوهای پیش فرض اسلامی ،بومی و ارزشی،نهادی را به فرمان امام خمینی(ره) ایجاد کرد که وظیفه این نهاد انقلاب فرهنگی در دانشگاه های کشور بود و بدین شکل جهاد دانشگاهی با ماموریت تعیین شده ای در دانشگاه ها مستقر شد.
مهدی نژاد تصریح کرد: فرهنگ غرب و شرق از فرق سر تا ناخن پای پاره ای از روشنفکران و تحصیلکرده ها و طبقه عام را در بر گرفته بود ،در مثلث حماریعنی گردش و تسلسل غلط خود به صورت فرهنگی معیوب تر و غیر همگون تر در ایران وارد گردید و موج فزاینده استثمار فرهنگی را ایجاد می کرد که از آن به تهاجم فرهنگی نام برده شد.
وی افزود: در بیرون از دانشگاه این تهاجم به صورت عینی تر و ملموس تری قابل رویت بود که گاه حتی در نوع پوشش و آنچه که بدان نگریسته می شد جلوه می کرد اما تهاجم فرهنگی در سر و شکل غیر ملموس آن در دانشگاه ها رخنه کرده بود و نمی شد آن را به راحتی بازشناخت زیرا که الینه شدن فرهنگی در نگاه برخی طبقه تحصیلکرده ایجاد شد زیرا که تغییر در نگاه بسیار دشوارتر از تغییر در آنچه که بدان نگریسته می شود است.
رییس جهاد دانشگاهی مازندران در پاسخ به این سوال که انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها چه نقشی دارد خاطرنشان کرد: انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها تدریجاً مشی مدونی را از یک چارچوب اصولی و پذیرفته شده در دانشگاه ها ایجاد کرد که نظام فکری دانشجویان و طبقه تحصیلکرده را در مسیر خود باوری ملی و قطع وابستگی های فرهنگی قرار داد.
مهدی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص نقش جهاد دانشگاهی در انقلاب فرهنگی دانشگاه های کشور اظهار کرد: نقش بی بدیل جهاد دانشگاهی در انقلاب فرهنگی دانشگاه های کشور با وارد شدن کشور در برهه ایی دیگر از حیات منطقه ای و بین المللی رقم خورد.
وی تصریح کرد: جهاد فرهنگی با جهاد علمی آمیخته شد و ماموریت جدید جهاد دانشگاهی را تعریف کرد ، ورود کشور در عرصه جدید مناسبات سیاسی، فضایی را ایجاد کرد که کشور را در مسیری قرار می داد که خود کفایی اقتصادی و علمی را طلب می کرد.
رییس جهاد دانشگاهی مازندران ادامه داد: جنگ و تحریم بهایی بود که ایران برای استقلال طلبی ، ارزش گرایی و انقلابی گرایی پرداخت لذا به منظور خودکفایی علمی و صنعتی به تقویت دانشگاه ها و تولید دانش های بومی و تقویت بخش صنعت به منظور تولید فن آوری های مورد نیاز و جدید توجه شد.
مهدی نژاد در پاسخ به این سوال که جهاد دانشگاهی چه نقشی در ارتباط میان صنعت و دانشگاه دارد گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان حلقه مفقود و پل واصل میان دانشگاه و صنعت است ،تدریجاً با خودکفایی و خودباوری فرهنگی در دانشگاه ها و وجود وزارت علوم و وزارت صنایع که دو متولی بخش دانشگاه و دانش و صنعت بوده اند همراه با ایجاد دفاتر فرهنگی در دانشگاه ها وجود و حضور جهاد دانشگاهی در دانشگاه ها به صورت فرمایشی در آید تا تدریجا دانشگاه ها جهاد دانشگاهی را از درون به بیرون از دانشگاه ها سوق داده در حالی که جهاد دانشگاهی به آرامی از خاستگاه اصلی خود دور می شد زایش های پی در پی علمی این نهاد مشارکت دانشجویان و دانش پژوهان را طلب می نمود.
رییس جهاد دانشگاهی مازندران یادآور شد: پژوهشگاهی چون رویان همراه با مراکز دیگر علمی از جمله زایش های این نهاد در سال های اخیر بود اما نه جهاد دانشگاهی بدون وجود دانشگاه حیات خواهد داشت و نه دانشگاه زیرا که همواره نیاز متخصصانه فرهنگی به منظور پالایش و پردازش ناب ترین وجه فرهنگ خود ساخته و عاری از وابستگی در دانشگاه ها وجود دارد و هم پیوند بین دانش و صنعت با حضور نهادی میان سازمانی در دانشگاه ضروری است.
مهدی نژاد خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی نوعی آماده باش دانشگاهی و دانش آموختگان و دانش پژوهان است برای جهاد علمی ،گردهمایی اندیشه های تخصصی می تواند به کل کشور تسری پیدا کند اتحادی از دانشگاه و جهاد دانشگاهی و نخبگان علمی و استمرار آن با شکوفایی دانش و تولید در کشور همراه باشد.
رییس جهاد دانشگاهی مازندران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص ماموریت جهاد دانشگاهی گفت: بی شک جهاد دانشگاهی با بازگشت مسئولیت خود یعنی اتصال دانشگاه و صنعت در حرکت علمی دوشادوش دانشگاه های استان حرکت خواهد کرد و اصل بر وفاق جامعه نخبگان و دانشگاهی برای زایش های علمی و پرهیز از وابستگی علمی به خارج از مرزهاست و برای بالا بردن روحیه تتبع و خودباوری ملی ، انقلاب با تئوری باید ها و نبایدها به منصه ظهور رسید و اینک زمان پرداختن به بایدها و نبایدها نیست زیرا که زمان رسیدن و عمل کردن است.