مراسم افتتاح مؤسسه قرضالحسنه دانشجويان و همايش خيرين دانشگاهي در جهاد دانشگاهي واحد كردستان برگزار شد.
به گزارش ر وابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان کردستان، حميدرضا مجردی، رئيس جهاددانشگاهی واحد استان كردستان،در مراسم افتتاح مؤسسه قرضالحسنه دانشجويان شعبه كردستان، ضمن تقدير و تشكر از مجمع خيران استان و تمامی كسانی كه در راهاندازی اين صندوق به جهاد دانشگاهی كمك كردهاند، گفت: با وجود اكثر مجمعهای خيريه در استان، مجمع خيران دانشگاهی يك خلأ بود، كه با راهاندازی اين مؤسسه بههمت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد كردستان برطرف شد.
وی با بيان اينكه شروع فعاليت اين مؤسسه در استان با يك صندوق عامالمنفعه آغاز میشود، افزود: اميد است كه خيران استان با اهدای هرچه بيشتر كمكهای خود زمينه توسعه همه جانبه اين صندوق را برای دانشجويان استان فراهم كنند. رئيس جهاددانشگاهی واحد استان كردستان با اشاره به بحث معيشتی دانشجويان، اظهار كرد: اين صندوق در رفع نيازهای علمی، دانشجويی و معيشتی دانشجويان میتواند نقش مهمی داشته باشد. اعطای وام با نرخ سود بسيار كم به دانشجويان استان كردستان هدف اصلی راهاندازی اين مؤسسه است. مجردی در پايان يادآور شد: شركتكنندگان در اين مراسم با اعطای كمكهای خود از اجر معنوی و اخروی برخوردار میشوند. یادآوری میشود كه اين مراسم با حضور نماينده ولی فقيه در استان كردستان، معاون سياسی ـ امنيتی استانداری و مسئولان كشوری در كانون فرهنگی امام خمينی(ره) برگزار شد. در اين مراسم خيران استان كمكهای نقدی خود را به دو صورت بلاعوض و حساب قرضالحسنه به اين صندوق اعطا كردند.
فرهنگ قرضالحسنه میان دانشجویان ترویج داده شود
مديرعامل صندوق قرضالحسنه دانشجويان ايران با تأكيد بر فرهنگسازی هرچه بيشتر در راستای فرهنگ قرضالحسنه عنوان كرد: فعاليت دانشجويان در اين صندوق موجب ترويج فرهنگ حسنه بين دانشگاهيان و جامعه میشود.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کردستان،غلام علی نيستانی، مديرعامل صندوق قرضالحسنه دانشجويان ايران در حاشيه راهاندازی صندوق قرضالحسنه دانشجويان ايران در كردستان با بيان اينكه صندوق قرضالحسنه دانشجويی توسط جهاد دانشگاهی در تعدادی از دانشگاهها فعال است، گفت: در نظر داريم در سال جاری در ساير دانشگاههای كشور نيز اين صندوق را فعال سازيم. وی با تأكيد بر فرهنگسازی هرچه بيشتر در اين راستا عنوان كرد: فعاليت دانشجويان در اين صندوق موجب ترويج فرهنگ حسنه بين دانشگاهيان و جامعه میشود. نیستانی با اشاره به اينكه در اين راستا دانشجويان و هيئت علمی دانشگاه از حاميان اصلی اين صندوق بوده و نسبت به راهاندازی آن كمك میكنند، افزود: با برنامهريزیهای صورت گرفته اين شعبه همزمان با سومين سالگرد سفر مقام معظم رهبری به استان كردستان در مركز جهاد دانشگاهی استان افتتاح میشود. مديرعامل صندوق قرضالحسنه دانشجويان ايران، بيان كرد: هدف از راهاندازی شعبه جديد علاوه بر توزيع متوازن تسهيلات قرضالحسنه در دانشگاههای كل كشور، تسهيل و تسريع در ارائه خدمات به كل دانشجويان است. نيستانی عنوان كرد: تأسيس شعبه جديد صندوق قرضالحسنه دانشجويان ايران موجب رشد و شكوفايی سنت زيبای قرضالحسنه ميان دانشجويان و دانشگاهيان شهر سنندج میشود. در حال حاضر اين مؤسسه هفت شعبه دارد كه با بهرهبرداری از شعبه جديد كردستان اين رقم به هشت شعبه افزايش میيابد. مديرعامل صندوق قرضالحسنه دانشجويان ايران از گسترش شعب در برنامه توسعه صندوق خبر داد و افزود: با توجه به گسترش شعب صندوق تا پايان سال درصدد هستيم خدمات بيشتری را به دانشجويان ارائه دهيم. نيستانی عنوان كرد: مشاركت هرچه بيشتر دانشجويان در اين فعاليتهای فرهنگی و اجتماعی، موجب بهرهمندی بيشتر جامعه از ظرفيتهای علمی اين قشر و در نتيجه توانمندتر كردن فعاليتهای پژوهشی در جامعه میشود. وی با اشاره به جنبه اعتقادی راهاندازی اين مؤسسه بيان كرد: سپردهگذاری خيران در كارهای خير موجب ترويج فرهنگ در دانشگاه و دانشجويان میشود. فعاليت صندوق به نوعی قرآنی بوده و تجلی فعاليتهای اسلامی است و اين خود يك جهاد واقعی فی سبيلالله است. وی عنوان كرد: راهاندازی اين صندوق در كردستان كه يك استان محروم است، میتواند به رفع نيازهای معيشتی و علمی دانشجويان كمك شايانی كند. نيستانی با تأكيد بر اينكه تمام توان خود را برای كمك به راهاندازی اين صندوق در استان كردستان به كار خواهند بست، يادآور شد: سرمايهگذاری خيران كردستانی در راهاندازی اين صندوق نقش بسيار مهمی خواهد داشت.
نماينده ولی فقيه در استان كردستان :
فلسفه ترويج قرضالحسنه، مبارزه با رباخواری است
وی با اشاره به اينكه در نظام اقتصادی اسلام قرض يكی از ابزارهای مؤثر برای نابود كردن بلای خانمانسوز ربا در نظر گرفته شده است، گفت: يكی از فلسفههای ترويج قرضالحسنه مبارزه با نظام ظالمانه رباخواری در جامعه است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان كردستان، حجتالاسلام سيدمحمد حسينی شاهرودی، نماينده ولی فقيه در استان كردستان در همايش خيرين دانشگاهی كه در كانون امام خمينی(ره) سنندج برگزار شد، گفت: موضوع قرضالحسنه بين امتهای پيشين نيز مطرح بوده و از برنامههای مهم كتب آسمانی بهشمار میآيد، اين سنت الهی علاوه بر پاداش فراوان معنوی، دارای اثرات ارزشمند فردی و اجتماعی نيز است. وی بيان كرد: يكی از فلسفههای ترويج قرضالحسنه مبارزه با نظام ظالمانه رباخواری در جامعه است و در نظام اقتصادی اسلام قرض يكی از شيوهها و ابزارهای مؤثر برای نابود كردن بلای خانمان سوز ربا در نظر گرفته شده است. نماينده ولی فقيه در استان كردستان عنوان كرد: قرض زمانی میتواند دارای اثر مطلوب باشد كه بتواند مصدق «قرض حسن» قرار گيرد. در اسلام ثواب قرض دادن بيشتر از انفاق است، چون باعث حل مشكلات انسان میشود و انسان را نسبت به پرداخت آن نيز متعهد میكند. وی بيان كرد: قرض حسنه يعنی اعطای پولی بدون منت برای رفع مشكلات مسلمانان كه اين امر نزد خداوند دو برابر میشود. پرداخت زكات، ادای نماز، قرض به خدا و ... از اعمال خيری است كه دارای اجر معنوی بوده و برای كسب رضايت خداوند به انسان دستور داده است. حجتالاسلام شاهرودی بيان كرد: انسان برای رسيدن به كمال و رشد خلق شده است كه انجام امور معنوی و دينی ما را در راه رسيدن به اين درجه هدايت میكند. وی با اشاره به آيات مختلف قرآن در مورد نقش و جايگاه انسان اظهار كرد: در اين راستا انسان قابليت رشد و تعالی را دارد و اين ويژگی او را از ساير موجودات مبرا كرده است. دستورات خداوند نورانيت میآفريند، اگر اين دستورات را اجرا كنيم، خدا را اطاعت كرده و به راه راست هدايت شدهايم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی:
31 ميليارد ريال حجم تسهيلات اعطايی موسسه قرضالحسنه دانشجويان ايران است
ریيس هيئت مديره صندوق قرضالحسنه دانشجويان ايران با اشاره به اينكه از سال 77 فعاليت خود را آغاز کرده است، گفت: حجم تسهيلات اعطايی صندوق قرضالحسنه دانشجويان ايران تاكنون 31 ميليارد ريال بوده است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحدكردستان، عليرضا زجاجی ، در اولين همايش خيران دانشگاهی كردستان كه در سالن همایش های كانون امام خمينی(ره) سنندج برگزار شد، تعداد اعضای صندوق را 12 هزار و 354 نفر ذكر كرد و افزود: تاكنون 11 هزار و 283 فقره تسهيلات به متقاضيان اعطا شده است. وی افزود: موسسه قرضالحسنه دانشجويان ايران يكی از مؤسسات 10 گانه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی است كه با هدف كمك به دانشجويان در سال 82 بهصورت رسمی افتتاح شد. زجاجی حجم سپردههای اعضای صندوق را چهار ميليارد و 947 ميليون ريال اعلام كرد و افزود: موسسه از اعتبارات خرد استقبال میكند چراكه هدف جمعآوری كمكهای خيران در راه كمك به دانشجويان نيازمند است.
ریيس هيئت مديره موسسه قرضالحسنه دانشجويان ايران ترويج فرهنگ قرضالحسنه در جامعه دانشگاهی، كمك به تأمين بخشی از نيازهای مالی دانشجويان و جذب منابع و كمكهای خيران از اهداف راهاندازی موسسه قرضالحسنه است. زجاجی عنوان كرد: اين صندوق با الهام از تعاليم اسلام و بهمنظور خدمات عامالمنفعه، تقويت ارزشها و ترويج فرهنگ اسلامی قرضالحسنه در جامعه دانشگاهی آغاز به كار كرده است. وی بيان كرد: منابع صندوق از طريق سپردههای قرضالحسنه و كمكهای بلاعوض خيران، اعضای صندوق، نهادها، مؤسسات و ساير اشخاص حقوق و حقيقی تأمين و تجهيز شده و میشود. معاون فرهنگی جهاددانشگاهی كشور به برنامه و خط مشی مؤسسه قرضالحسنه دانشجويان در كشور اشاره و اظهار کرد: گسترش مقوله سنت حسنه قرضالحسنه بين تمامی دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالی و مراكز پژوهشی كشور از مهمترين برنامههای معاونت جهاددانشگاهی است.
وی افزود: ايجاد يك شبكه پيوسته قرضالحسنه برای سرعتبخشی در ارائه خدمات و تسهيلات اختصاصی به جامعه دانشگاهی امری ضروری است كه همه مسئولان و خيران بايد برای تحقق اين امر تلاش كنند. زجاجی با بيان اينكه در جهاددانشگاهی فعاليتهای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی انجام میگيرد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی با فراهم كردن شرايط انجام پژوهشها و كارهای اساسی بنيادی همواره به دنبال نااميدی دشمن و دستيابی به اهداف جمهوری اسلامی و فرامين مقام معظم رهبری است. معاون فرهنگی جهاددانشگاهی كشور فعاليت در عرصه آموزش و پژوهش را نيز در جهاددانشگاهی امری مقدس دانست و بيان كرد: تلاش ما در عرصه پژوهش و آموزش برای دستيابی به قلههای بلند سعادت و سربلندی است. وی به مؤسسات و مراكز مختلف زير مجموعه معاونت فرهنگی اشاره و خاطرنشان کرد: سازمان فعاليتهای قرآنی، مركز امام و انقلاب، سازمان دانشجويیان، مؤسسه قرضالحسنه، مرکز افکارسنجی، مرکز گردشگری دانشجویان و خبرگزاری دانشجويانی ايران و خبرگزاری قرآنی ایران از مراكز زير مجموعه معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی است.
وی يكی از اساسیترين فعاليتهای جهاددانشگاهی را سازمان فعاليتهای قرآنی كشور ذكر كرد و يادآور شد: اين سازمان در كارهای پژوهشی و پروژهيابی و مباحث بين رشتهای كارهای ارزندهای را انجام داده و میدهد. ح/الف