١٩:١٧ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
برگزاري نخستين همايش ملي «فرهنگ دانشجويي و مهندسي فرهنگي»
رييس جهاددانشگاهي: فرهنگ دانشجويي نيازمند پشتوانه‌اي در خارج از دانشگاه است

رييس جهاد دانشگاهي، با بيان اينكه براي شكل گيري فرهنگ دانشجويي، فرهنگ اساتيد بايد شكل گيرد، گفت: استاد تاثيرگذارترين قشر بر دانشجوست، از سوي ديگر براي اساتيد نيز بايد فرهنگ استاد تعريف شود، در واقع زماني مي‌توانيم دانشگاه‌ها را به نقطه مطلوب برسانيم كه يك استاد مطلوب داشته باشيم.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدحسين يادگاري امروز چهارشنبه در نخستين همايش ملي «فرهنگ دانشجويي و مهندسي فرهنگي»، افزود: بايد استاد ايده‌آل و مطلوب را تعريف كنيم، در اين ميان استاد نيز بايد شاگرد پروري را اصل و اساس خود بداند.

وي با بيان اينكه قسمتي از مهندسي فرهنگي،‌ فرهنگ دانشجويي است و فرهنگ دانشجويي جدا از فرهنگ جامعه نيست، گفت:‌ منظور از مهندسي فرهنگي، فرهنگي است كه بر پايه اعتقادات و آداب و رسوم اين مملكت بوده و تفكر خلقتي، آفرينشي و الهي بر آن جاري باشد كه هرچه اين فرهنگ گسترش يابد موفقيت‌هاي بيشتري در پي آن ادامه خواهد داشت.

وي خاطر نشان كرد: جهاد دانشگاهي معتقد است كه با تفكر ارزشي مي‌توان به قله‌هاي رفيع افتخار و پيروزي دست يافت به نحوي كه نظام جمهوري اسلامي با تفكر جهادي و انديشه‌هاي الهي طي چند سال به موفقيت‌هايي دست يافته است كه كشورهاي ديگر طي چندين سال به آن رسيده‌اند، همه اين موارد نشات گرفته از مهندسي فرهنگي است كه بايد به طور كامل در نظام جمهوري اسلامي جاري شود.

وي با تاكيد بر اينكه فرهنگ دانشجويي تنها مختص دانشگاه نيست و نيازمند يك پشتوانه در خارج از دانشگاه است، گفت: در اين زمينه مواردي همچون فرهنگ دانش آموزي، فرهنگ خانواده و جامعه براي ارتقاي جامعه دست به دست هم مي‌دهد.

يادگاري با بيان اينكه در درون دانشگاه بايد هم بر روي ظواهر و هم معنويت كار شود، گفت: ظواهر دانشگاه بايد با تفكر ديني و الهي اجرا شود، چراكه تفكر بدون قوانين و مقررات در جامعه نداريم ، بنابراين تعطيل كردن قوانين و مقررات به بهانه كار فرهنگي قابل قبول نيست.

وي همچنين با اشاره به مصوب شدن سند تحول آموزش و پرورش در شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح كرد: اين موضوع به آموزش و پرورش ابلاغ شده است.

وي با بيان اينكه در جلسه اخير شوراي عالي انقلاب فرهنگي بر روي بحث حفظ نظام خانواده و انسجام آن تاكيد شد، تصريح كرد: نبايد اجاه دهيم كه فرهنگ‌هاي غربي بر فرهنگ اصيل و ديني ما مسلط شود.

وي افزود: صدا و سيماي ما بايد به سمت ساخت فيلم‌هايي برود كه باعث استحكام نظام خانواده شود، متاسفانه بخشي از فيلم‌هايي كه در داخل سينما به نمايش گذاشته مي‌شود داراي تفكر ليبراليسمي است. رييس جهاد دانشگاهي با بيان اينكه خوشبختانه رهبر معظم انقلاب اسلامي كه هدايت‌گر اين نظام است با تفكر خود شوراي عالي انقلاب فرهنگي را به سمت مهندسي فرهنگي حركت داده‌اند، گفت: اگر بخواهيم تفكرات امام را به قشر دانشگاهي معرفي كنيم بايد با شيوه‌ها و حركت‌هاي جديد اين تفكرات را به دانشجويان ارائه كنيم.



كارنامه فرهنگي دانشجويان صادر مي‌شود
معاون جهاد دانشگاهي:
مركز رصد فعاليت‌هاي فرهنگي دانشجويي از مهر راه‌اندازي مي‌شود



معاون آموزشي جهاد دانشگاهي با بيان اينكه مركز رصد فعاليت‌هاي فرهنگي دانشجويي از مهر ماه در دانشگاه علم و فرهنگ راه‌اندازي مي‌شود، گفت: همچنين كارنامه فرهنگي دانشجويان نيز تهيه شده كه به شكل داوطلبانه براي متقاضيان صادر مي‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدحسين ايماني خوشخو معاون آموزشي جهاد دانشگاهي امروز در نخستين همايش ملي فرهنگ دانشجويي و مهندسي فرهنگي افزود: با برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته كارنامه فرهنگي نيز در كنار كارنامه علمي به دانشجويان ارائه خواهد شد به نحوي كه دانشجو علاوه بر توانمندي علمي در حوزه فرهنگ نيز توانمند و آماده ورود به جامعه خواهد شد.

وي با اشاره به نقشه مهندسي فرهنگي كشور و با بيان اينكه در نظام فرهنگ، دانشگاه جايگاه ويژه‌اي دارد، تصريح كرد: دانشگاه مهمترين ركن در بخش جامعه است و به فرموده امام (ره) كارخانه آدم سازي است، بنابراين نمي‌توان مهندسي فرهنگي را بدون توجه به دانشگاه تدوين كرد و همچنين دانشگاه را نيز نمي‌توان بدون دانشجو مورد توجه قرار داد.

وي با اشاره به مهندسي فرهنگ كشور گفت: نگاه فرهنگي بايد در همه بخشهاي جامعه تسري يابد و در صورتي كه بخواهيم به توسعه پايدار دست يابيم بايد در بستر فرهنگي كشور اين توسعه را لحاظ كنيم.

رييس دانشگاه علم و فرهنگ با بيان اينكه در سال 87 يك جمع خودجوش دانشجويي در دانشگاه علم و فرهنگ، دبيرخانه مهندسي فرهنگي را تاسيس كرد، اظهار داشت: اين دبيرخانه فعاليت‌هاي خود را تحت سياست‌هاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد و امروز در اين همايش نتايج فعاليت‌هاي فرهنگي اين دبيرخانه ارائه مي‌شود.

ايماني از ارسال بيش از 100 مقاله به دبيرخانه نخستين همايش ملي فرهنگ دانشجويي و مهندسي فرهنگي خبر داد و گفت: در نهايت 16 مقاله به صورت گلچين انتخاب شد كه امروز در اين همايش ارائه خواهد شد.

رييس دانشگاه علم و فرهنگ در پايان خاطر نشان كرد: ادامه فعاليت دبيرخانه دائمي حوزه دانشجويي مهندسي فرهنگي كشور با اتصال به ساير دانشگاه‌ها و به شكل ملي ادامه خواهد يافت.


تمبر نخستين همايش ملي «فرهنگ دانشجويي و مهندسي فرهنگي» رونمايي شد


نخستين همايش ملي فرهنگ دانشجويي و مهندسي فرهنگي امروز با حضور رييس جهاد دانشگاهي، ابوترابي نماينده مجلس، معاون آموزشي جهاد دانشگاهي و جمعي از مسئولان و دانشجويان در محل پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم از تمبر نخستين همايش ملي «فرهنگ دانشجويي و مهندسي فرهنگي» با حضور رييس جهاد دانشگاهي رونمايي شد.

بر اساس اين گزارش، همچنين اين تمبر توسط رييس و معاون آموزشي جهاد و همچنين نايب رييس مجلس شوراي اسلامي و تعدادي ديگر از مسئولان حاضر در اين جمع مورد امضا قرار گرفت.


در نخستين همايش ملي«فرهنگ دانشجويي و مهندسي فرهنگي»
ابوترابي: فرهنگ واقعيت انكارناپذير دنياي آدمي است


نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي گفت: بايد در وجود خويش مهندسي فرهنگي را سامان دهيم و توجه داشته باشيم كه با غفلت از خويش قطعا نمي‌توانيم گامي در جهت ارتقاي ظرفيت‌هاي فرهنگي كشور برداريم.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد حسن ابوترابي فرد،در نخستين همايش ملي فرهنگ دانشجويي و مهندسي فرهنگي كه در محل پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي برگزار شد، تصريح كرد: يكي از واقعيت‌هايي كه نمي‌توان آن را انكار كرد اما در عين حال از نگاه انسان پنهان است نقش فرهنگ در همه تحولات، رويدادها، دگرگوني‌هاي اجتماعي، سياسي و اقتصادي جوامع بشري است.

وي افزود: گاهي نقش فرهنگ را از نزديك نمي‌بينيم و اين موضوع مورد غفلت واقع مي‌شود اما اگر نگاه عميق به هر مسئله‌اي از مسائل جوامع بشري داشته باشيم عقبه قدرتمند فرهنگي را در آن رويداد خواهيم يافت و در واقع فرهنگ واقعيت انكارناپذير دنياي آدمي است.

وي با بيان اينكه عصر انقلاب اسلامي و رويدادهاي برآمده از اين تحول نماد روشني بر نقش فرهنگ در همه تحولات دنياي انسان است، گفت: كدام سپاه كلاسيك ما مي‌توانست مقابل ارتش‌هايي كه صدام را هدايت مي‌كرد بايستد؟ در واقع رويارويي تكنيك با فرهنگ يك ملت باعث شد كه فرهنگ پيروز شود، پيروزي كه دنيا را به حيرت برده است و در واقع پشتوانه اين پيروزي فرهنگ ما بوده است.

وي با اشاره به موضوع كودك آزاري به عنوان يكي از بزرگترين مسائل جهان امروز، گفت: اين در حالي است كه به دليل فرهنگ ما كودكان در ايران امنيت دارند.

نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي افزود: امروز فرهنگ ديني و اسلامي در كشور ما وجود دارد اما ما به آن قانع نيستيم و بايد اين موضوع ارتقا يابد و مهندسي فرهنگي يعني حركت قدرتمند براي حضور فرهنگ برآمده از اخلاق مبتني بر ايمان نيز در كشور گسترش يابد.ح/الف

١٨:٥٧ ٢٠/٠٢/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد