١٩:٥٤ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
با شركت16 گروه از دانشگاه‌هاي تهران؛
نخستين دوره مسابقات دانشجويي«مناظره» 24 ارديبهشت برگزار مي‌شود

سرپرست سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي از برگزاري نخستين دوره مسابقات دانشجويي مناظره در 24 و 25 ارديبهشت ماه در دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رضا فريد زاده در نشست خبري نخستين دوره مسابقات دانشجويي مناظره با بيان اينكه 16 گروه از دانشگاه‌هاي تهران، در اين مسابقات ثبت‌نام كرده‌اند،‌ اظهار كرد: اين گروه‌ها از دانشگاه‌هاي علامه طباطبايي، تهران، امام صادق (ع)، آزاد اسلامي، پيام نور، اميركبير و علم و صنعت در قالب تيم‌هاي چهار نفره شركت مي‌كنند كه دو نفر از هر گروه وظيفه اجراي مناظره و دو نفر ديگر به عنوان محقق و پشتيبان حضور دارند. همچنين در راس هر گروه يك نفر از اعضاي هيات علمي دانشگاه وظيفه هدايت و نظارت گروه را بر عهده دارند.

وي با بيان اينكه دانشجويان در اين مسابقات امكان امتيازدهي نخواهند داشت، گفت: براي هر مسابقه سه داور از اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها حضور دارند كه بر اساس مفاد آيين نامه داوري امتيازدهي را انجام خواهند داد.

فريد زاده افزود: معيارهاي داوري در اين مسابقات بر اساس معيارهاي جهاني است كه ما به نوعي آن را بومي سازي كرديم.

سرپرست سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي با بيان اينكه كارهاي مطالعاتي اين مسابقات حدود 14 ماه به طول انجاميد گفت: از حدود شش ماه پيش مراحل اجرايي اين مسابقات از طريق رايزني با گروه‌هاي علمي دانشجويان شروع شد و 170 جلسه با مدير گروه و اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها در رشته‌هاي مختلف انجام داديم.

وي با بيان اينكه 6 گروه از شهرستان نيز در اين مسابقات ثبت نام كرده‌اند گفت: مقرر شد دوره اول اين مسابقات در سطح استان تهران انجام شود بنابراين با عذرخواهي از اين شش گروه از آنها خواستيم تا در دور بعدي مسابقات شركت كنند.

فريدزاده درباره چگونگي برگزاري مسابقات بيان كرد: زمان هر مسابقه حدود يك ساعت است كه گروه‌هاي مخالف و موافق ابتدا هفت دقيقه و در دور دوم 4 دقيقه، دور سوم 4 دقيقه و براي نتيجه گيري 5 دقيقه فرصت دارند. بنابراين جمعا به هر گروه 20 دقيقه براي سخنراني وقت داده خواهد شد كه با اعلام خاتمه جلسه حدود 20 دقيقه نيز زمان اعلام نظرات خواهد بود.

وي با بيان اينكه موضوعات اين مسابقه مشخص شده و در حال حاضر در حال قرعه كشي است گفت: پس از قرعه كشي موضوعات به گروه‌ها اعلام شده و طرفين موافق و مخالف مشخص مي‌شوند و تا يك شنبه فرصت دارند بحث تحقيقي را در اين باره انجام دهند.

وي در پايان درباره جوايز برندگان اين مسابقات گفت: براي گروه اول نشان خواجه نصير الدين طوسي به همراه ده ميليون ريال وجه نقد، براي گروه دوم هفت ميليون و 500 هزار ريال وجه نقد و براي گروه سوم پنج ميليون ريال وجه نقد در نظر گرفته شده است. همچنين از حدود شش ماه پيش سايت مسابقات به نشاني isde.ir راه اندازي شده، كليه مراحل ثبت نام و اطلاع رساني از طريق همين سايت انجام شد.


معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي:
دركرسي‌هاي آزاد انديشي سهم آزادي، منطق و اخلاق رعايت شود


معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري درباره اركان كرسي‌هاي آزاد انديشي، گفت: در اين كرسي‌ها بايد سهم آزادي، منطق و اخلاق و همچنين حريم افراد رعايت شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عليرضا زجاجي در نشست خبري نخستين دوره مسابقات دانشجويي «مناظره» با بيان اينكه علي‌رغم تلاشهاي بسيار كرسي‌هاي آزاد انديشي هنوز شروع پر اهميت خود را نداشته‌اند، اظهار كرد: اين بحث منحصر به دانشجويان نيست چرا كه حتي در يك محيط كوچك مثل خودرو عموم مردم حرف‌ها و سوال‌هايي در ذهن خود دارند. اما چون دانشجويان از اقشار فرهيخته و متفكرين رده بالاي جامعه هستند در اين رابطه مورد توجه اوليه هستند.

وي با اشاره به سابقه بيش از هزار ساله حوزه‌هاي علميه شيعه، گفت: در اين حوزه‌ها يكي از روشهاي مرسوم مباحثات طلبگي است حتي در مجلس نيز اين مباحثات وجود دارد.

وي افزود: اولين شرط در اين كرسي‌ها اين است كه دفاع كننده از نظريه، آن را قبول داشته باشد و همچنين در اين زمينه مطالعات خوبي داشته و مطالب غير مرتبط را وارد بحث نكند.

زجاجي درباره اهداف مسابقه دانشجويي«مناظره»، بيان كرد: از اهداف برگزاري اين مسابقات رشد و توسعه علم و دانش، رشد و شكوفايي فرهنگ گفت‌و گو و تقويت روحيه حق‌جويي و حق طلبي است كه اميدواريم به ايجاد انگيزه در جامعه در جهت گرايش به ارتقاي دانش، ايجاد زمينه مناسب براي دانشجويان در جهت تقويت قوه‌ابتكار و همچنين ايجاد زمينه مناسب در دانشگاه براي گسترش تفكر، گفت‌وگو و استدلال منجر شود.

معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي در پايان در پاسخ به سوالي درباره موضوعات اين مسابقات، گفت: بايد اجازه دهيم ابتدا مسائل اجتماعي و علمي وارد بحث شود تا ضوابط و ظرايف اين‌گونه مسابقات آموخته شود و پس از جا افتادن اين مسائل در مراحل بعدي وارد موضوعات ديگر نيز خواهيم شد. ح/الف

١٩:٥٧ ٢٠/٠٢/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد