رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان :
حرکت جهادی حرکتی خستگیناپذیر است
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان گفت: حرکت جهادی حرکتی خستگیناپذیر است، ولی پژوهشگران این مجموعه نباید خسته شوند و باید با تلاش و جهاد در عرصه علمی و پژوهشی در زمینه خودکفایی گام بردارند.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحسن شفیعی در جمع مدیران، معاونان و پژوهشگران جهاد دانشگاهی خوزستان با بیان اینکه نشاط، حیات و بالندگی در مجموعه جهاد دانشگاهی مشاهده میشود، اظهار کرد: دانش و پژوهش علائم حیاتی یک جامعه است و اگر این علائم بروز پیدا نکنند، آن جامعه متوقف و ساکن خواهد بود.
وی با بیان اینکه باب تلاش و اعتقاد به توانستن و پیشرفت علمی توسط انقلاب اسلامی گشوده شد، افزود: در سال های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مسایلی مانند چیستی و چرایی تولید علم و تلاش برای خودکفایی در تولید مطرح نبود و در فضای گفت و گوها، تفاخر به استفاده از اجناس خارجی بود. شرایط به گونه ای بود که حتی "هویدا" در مقام نخست وزیری رژیم ستمشاهی پهلوی در مصاحبه ای عنوان کرد که "پول داریم و می خریم" و این را به عنوان یک اصل بیان می کرد.
شفیعی با اشاره به اینکه در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش برای تحقق استقلال علمی آغاز شد، تصریح کرد: این تفاوت در نگاه را امام خمینی (ره) ایجاد کرد؛ امام خمینی (ره) تاکید داشت که "مبادا کاری کنید که دنیا ما را متهم کند که نمی توانیم بر اساس نگاه اسلامی امور را اداره کنیم." امروز تلاش جهاد دانشگاهی و پژوهشکده تکنولوژی تولید در این مجموعه در حقیقت تلاش جدی و ادای وظیفه نسبت به انقلاب اسلامی است و این موضوع باید برای نسل جوان تبیین شود که فعالیت جهاد دانشگاهی فراتر از یک کار اداری و یک کار علمی محض است، بلکه یک عرصه مبارزه و ایستادگی است و بدون تردید این تلاش مورد رضایت روح امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است.
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان با بیان اینکه غربیها سال ها ملت ایران را تحقیر کردهاند، خاطرنشان کرد: تردیدی نیست که هر گامی برای تحقق استقلال و قطع وابستگی، یک تلاش مجاهدانه محسوب می شود. امروز دانشمندان کشور توانایی های خود را در بخش هایی که مجال پیش آمده اثبات کرده اند و باید با ادامه این روند، تحقیر تاریخی غرب را به خودشان برگردانیم. غربیها با پررویی تمام علم را دستهبندی می کنند و بخشی از آن را نیز به عنوان حیات خلوت خود اعلام می کنند، ولی امروز ملت ایران در مقام قطع وابستگی است.
وی ادامه داد: غربی ها زمینه را به گونه ای فراهم میکنند که هیچ ملتی به دانش دسترسی پیدا نکند و همین علم را به ابزار قدرت و سلطه و اعمال نظر تبدیل می کنند؛ همچنین آنها همیشه علم و فناوری را با پیوست فرهنگی خود ارائه داده اند. در شرایط فعلی عرصه جهادی یک حرکت پرتلاش و خستگی ناپذیر است، زیرا در یک شرایط معمولی حرکت نمیکنیم. البته تقدیر و تشکر از تلاش جهادگران جهاد دانشگاهی به این معنی نیست که بر کم کاری دیگران صحه بگذاریم.
شفیعی گفت: حرکت جهادی حرکتی خستگی ناپذیر است و مشکلاتی هم دارد، ولی چه چیز مهم تر از اینکه انسان احساس کند در مسیر درست گام برمی دارد و در سرنوشت کشور خود سهیم است و این اتفاقی است که در جهاد دانشگاهی شکل می گیرد.
در حال حاضر در مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان ظرفیت هایی وجود دارد که می توانند مکمل یکدیگر باشند؛ به عنوان مثال پژوهشکده تکنولوژی تولید می تواند از ظرفیت موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی استفاده کند. البته در حوزه پژوهش باید به درآمدزایی رسید، ولی این تمام مطلب نیست و گاه این نگرانی وجود دارد که مبادا پژوهش، درآمدمحور شود؛ اگر پژوهش به آموزش گره نخورد هر دو ناتمام می مانند و آموزش نیز بدون پژوهش، ناتمام است.
وی افزود: مراکز پژوهشی مانند پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی اگر با حوزه آموزش گره نخورد و به این حوزه متصل نشود در نقطه ای متوقف خواهد شد. در حال حاضر این ظرفیت در مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان وجود دارد و پژوهشکده تکنولوژی تولید و موسسه آموزش عالی می توانند به خوبی با یکدیگر همکاری کنند.
شفیعی تصریح کرد: پژوهشگران جهاد دانشگاهی نباید دلسرد شوند و این مجموعه خصوصا در حوزه پژوهش باید به نقطه غیرقابل انکاری تبدیل شود و باید احساس شود که به خروجی پژوهشکده نیاز است. کارها و فعالیت های پژوهشگران این مجموعه باید عرضه شود و از تکرار بیان توانایی ها نباید ملول شد. همچنین لازم است یک تعصب خوزستانی مثبت در این مجموعه و در دیگر مجموعه های علمی استان ایجاد شود تا اگر در جایی کاستی وجود دارد با تعصب خوزستانی آن کاستی برطرف شود.
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان خاطرنشان کرد: در چنین عرصه ای نباید خیلی عجله کرد که کارها به درآمدزایی برسد، بلکه تلاش علمی و پژوهشی در مجموعه جهاد دانشگاهی نیازمند استمرار و صبر است؛ زمانی که جهاد به بالندگی برسد، قطعا مسایل مالی هم حل می شود. اکنون در مجموعه جهاد دانشگاهی کارهای بسیار خوبی انجام شده و به نظر می رسد هیمنه علمی استکبار به زودی در برابر تلاش جهادگران به زانو در می آید. تلاشی را که دانشمند ایرانی "سعید کاظمی آشتیانی" انجام داد امروز توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی تکثیر شده و این تلاش ها باید استمرار داشته باشد و به زودی آثار خوش خود را نمایان می کند.
وی ادامه داد: عرصه پژوهش و تلاش علمی در جهاد دانشگاهی البته باید تابلوی دینی و مذهبی پررنگی هم داشته باشد و به انجام کار پژوهشی محض بسنده نشود؛ دکتر کاظمی آشتیانی زمانی که به نقطه شبیه سازی رسید و احساس کرد در وادی حساسی وارد شده است، از مقام معظم رهبری استفتا کرد و مراقب بود که مبادا حضور در عرصه پژوهشی با اعتقادات شرعی وی متعارض باشد؛ پس از آن بود که یک مجله آمریکایی نوشت که رهبر ایران پیروز عرصه شبیه سازی است، زیرا این پروژه با تایید مقام معظم رهبری اجرایی شد.
شفیعی گفت: زمانی که انسان نهایت تلاش خود را به کار گیرد، از نقطه ای به بعد عنایت الهی شامل حال او می شود و می تواند راه را سریع تر طی کند. بسیاری از درهای بسته در حوزه پژوهشی و علمی با توکل و توسل باز می شوند و نتیجه کار مضاعف می شود. همچنین باید توجه داشت که استان خوزستان با نام شهدا و دفاع مقدس شناخته می شود و بسیاری از رزمندگان و شهدا در سال های دفاع مقدس در این استان حرکتی جهادگونه داشتند و امروز نیز این حرکت جهادی در عرصه های علمی مشاهده می شود.
وی با اشاره به اهمیت علوم انسانی، افزود: کار و تلاش و استقلال علمی که امروز در کشور شاهد آن هستیم محصول تفکر یک اندیشمند بزرگ در حوزه علوم انسانی، یعنی امام خمینی (ره) است؛ به همین دلیل باید به اهمیت علوم انسانی و حرکت جهادگونه در این عرصه نیز توجه داشت.
دکتر مجتبی مقبل الحسین، رئیس جهاد دانشگاهی خوزستان نیز در این دیدار با اشاره به لزوم تلاش برای تحقق استقلال علمی، گفت: نامگذاری سال ها توسط مقام معظم رهبری مسیر حرکت را نشان می دهد و اگر توجه کنیم مشخص می شود که ایشان بر لزوم تلاش برای استقلال علمی و اقتصادی تاکید دارند.
وی افزود: باید در زمینه پیشرفت علمی برای افزایش تولید داخلی و خودکفایی اقتصادی تلاش کنیم و مجموعه جهاد دانشگاهی، به ویژه پژوهشکده تکنولوژی تولید در این زمینه از توانایی خوبی برخوردار است و تنها لازم است به این مجموعه اعتماد شود. اکنون بسیاری از قطعات که تاکنون با هزینه زیاد از کشورهای خارجی وارد می شد، در مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان تولید می شود و در صورت اعتماد مدیران صنایع و تقویت جهاد دانشگاهی شاهد قطع وابستگی در بسیاری زمینه ها خواهیم بود.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین شفیعی از مجموعه پژوهشی و آموزشی جهاد دانشگاهی خوزستان شامل پژوهشکده تکنولوژی تولید، مرکز خدمات بازرسی، واحد تست غیرمخرب و دیگر واحدهای پژوهشی و همچنین مرکز آموزش های تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی بازدید کرد و در جریان فعالیت این مراکز و محصولات تولید شده در این مراکز تحقیقاتی قرار گرفت. دکتر میلاد ربیعه، معاون پژوهشی پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی و دیگر پژوهشگران این مجموعه و همچنین مدیران گروه های آموزشی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان گزارشی از عملکرد خود در زمینه بومی سازی علوم ارائه دادند.
٠٩:٠٦ ٢٠/٠٤/١٣٩١