سفير ايران در يونسكو:
اصول و مبانی حركت جهاد دانشگاهی در همان مسير اصلی تحكيم شود
سفير و نماينده دائم جمهوری اسلامی در يونسكو با بيان اينكه اصول و مبانی حركت جهاد دانشگاهی بايد بازخوانی و تحكيم شود، گفت: اين مهم لازم است تا همچنان در همان مسير اصلی و البته با درك دقيق از شرائط و تحولات به حركت جهادی در عرصههای گوناگون ادامه دهد.
محمدرضا مجيدی، سفير و نماينده دائم جمهوری اسلامی در يونسكو در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان جنوبی در پاسخ به اين سؤال كه نقش جهاد دانشگاهی در ترويج فرهنگ اسلامی در دانشگاهها چيست؟ گفت: جهاد دانشگاهی بهعنوان يك نهاد برآمده از انقلاب اسلامی در متن دانشگاهها مسئوليت مهمی در انتقال ارزشهای اسلامی و انقلابی به نسلهای نو و نهادينهكردن اين ارزشها و فرهنگسازی در اين زمينه دارد.
وی تصريح كرد: جهاد دانشگاهی تجربهای موفق در زمينه كاربردی كردن علوم در سه دهه گذشته از خود به نمايش گذاشته و نشان داده با اخلاص و روحيه ايثار و از خودگذشتگی و جهاد علمی و تلاش مستمر میتوان با حداقل امكانات حداكثر بهرهبرداری را در مسير توليد دانش و تبديل آن به فناوری و افزايش ثروت ملی داشته باشد.
سفير و نماينده دائم جمهوری اسلامی در يونسكو ادامه داد: بر همين اساس جهادگران دانشگاهی كه به لطف الهی با همان نام انقلابی در صحنه دانشگاهها ماندهاند در زمينه فرهنگ و انديشه اسلامی نيز كه اساس و پايه انقلاب و نظام اسلامی است بسان حوزههای علمی كه كارهای بزرگ كرده جهادی عمل كنند تا در دهه چهارم انقلاب شاهد يك حركت عظيم باشيم.
مجيدی افزود: در اين راه توجه جهاد دانشگاهی به حوزه علوم انسانی ـ اسلامی نقش كليدی دارد و البته با اين موضوع نبايد شعاری برخورد كرد كه برخلاف حوزه علوم از جمله علوم پايه و فنی و مهندسی و پزشكی كه كارهای بزرگ صورت گرفته است، متأسفانه دانشگاه و حوزه در اين زمينه كار درخور و شايسته و در طراز انقلاب اسلامی انجام ندادهاند.
وی افزود: با همت و تلاش و جهاد علمی ممكن است و جهاد دانشگاهی میتواند توان علمی دانشگاهها را با كمك و همياری حوزهها بسيج كند.
سفير و نماينده دائم جمهوری اسلامی در يونسكو پيرامون نقش جهاد دانشگاهی در عرصه فعاليتهای قرآنی كشور گفت: خوشبختانه جهاد دانشگاهی در عرصههای مختلف خلاقيت و ابتكار جهادی داشته است كه در عرصه فعاليتهای قرآنی كارهای خوبی را از جهاد دانشگاهی ديدهايم كه از جمله آن فعاليت همين خبرگزاری قرآنی است.
مجيدی خاطرنشان كرد: آنچه در اين زمينه مهم است فرهنگسازی بر پايه معارف قرآنی است كه اميدوارم جهاد دانشگاهی در حوزههای مختلف و نه صرفاً خبرگزاری و يا بخشهای اختصاص يافته به اين موضوع به اين امر توجه كند و در تربيت نسلهای نو در دانشگاه و بلكه پيش از دانشگاه در خانه و مدرسه بر پايه آموزههای قرآنی موفق باشد.
وی در پاسخ به اين سؤال كه با توجه به اينكه جهاد دانشگاهی يك نهاد علمی، فرهنگی و مذهبی محسوب میشود چگونه میتواند رسالت خود را در سال توليد ملی، حمايت از كار و سرمايه ايرانی انجام دهد؟ افزود: جهاد دانشگاهی با سرمايههای عظيم دينی، انقلابی، علمی و فرهنگی كه در اين سه دهه برای خود فراهم كرده است میتواند با زمانشناسی و بصيرت دينی و ايمانی اولويتهای اين مقطع از انقلاب و نظام اسلامی را با دقت شناسايی كند و برپايه آن برای سياستگذاری و برنامهريزی اقدام كند.
سفير و نماينده دائم جمهوری اسلامی در يونسكو با اشاره به اينكه همانگونه كه در سالهای اخير رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بر جنگ نرم دشمن تأكيد كردهاند كه در حوزههای فرهنگی و اقتصادی بهصورت مشخص نمايان است، تصريح كرد: دشمنان ملت مسلمان ايران در تلاش هستند تا از رهگذر مسائل و مشكلات اقتصادی و با راه انداختن جنگ روانی مردم را از ارزشها و انقلاب و نظام اسلامی دور كنند، در اين شرايط و با توجه به شعارهای سال در چند سال اخير ضرورت ايجاب میكند تا در مسير استقلال ملی و برپايه اقتصاد مقاومتی، جهاد دانشگاهی با اقدامات انقلابی و جهادی خود به توليد ملی كمك و از كار و سرمايه ايرانی حمايت كند و خوشبختانه خبرهای خوبی در اين زمينه از جهاد دانشگاهی شنيديم كه اميدواريم دوصد چندان شود.
مجيدی در پاسخ به اين سؤال كه نقش و جايگاه جهاد دانشگاهی ميان دانشگاهها و نهادها فرهنگی، علمی و مذهبی چيست و چگونه بوده است؟ خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهی فرزند انقلاب در دانشگاهها است و به لطف الهی اين فرزند خلف اينك پس از سه دهه وارد دوران ميان سالی خود میشود و اين نهال چونان خود شجره طيبه انقلاب اسلامی در كوران حوادث و تحولات ريشه دوانده و به درخت تنومندی تبديل شده كه ميوه و ثمره شيرين آن بيش از پيش كام ملت را شيرين خواهد كرد.
وی يادآور شد: دستاوردهای بزرگ علمی جهاد دانشگاهی، اين نهاد را به يك مركز معتبر علمی در جهان تبديل كرده و بايد برای معرفی بيشتر جهاد دانشگاهی و دستاوردهای علمیاش در عرصه بينالملل تلاش كرد تا كشورهای در حال توسعه از اين الگوی موفق درس گرفته و استفاده كنند.
٠٨:٢٠ ١٢/٠٥/١٣٩١