درآستانه سالروز تاسيس جهاد دانشگاهي ؛
نشست خبري رييس ومعاونين اين نهاد برگزار شد
رييس و معاونين جهاد دانشگاهي در نشست خبري كه در پانزدهم مردادماه به مناسبت سي و دومين ساگرد تاسيس جهاد دانشگاهي برگزار شد، به تشريح آخرين دستاوردها و برنامه هاي اين نهاد پرداختند.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي ،در ابتداي اين نشست دكتر محمد حسين يادگاري در جمع خبرنگاران گفت: اين نهاد انقلابی از بدو تأسيس به دنبال جايگاه مناسب برای فعاليتهای تحقيقاتی، فرهنگی و پژوهشی در دل دانشگاهها و پل ارتباطی بين دانشگاه و صنعت بوده است. وي اظهار كرد: بعد از وقوع انقلاب فرهنگی وظايف مهمی بر عهده جهاد دانشگاهی گذاشته شد كه مهمترين آن ايجاد پل ارتباطی بين دانشگاه و صنعت بود.
رييس جهاد دانشگاهي افزود: جهاد دانشگاهی بعد از گذشت 32 سال، با توجهات مقام معظم رهبری همچنان توانسته به عنوان يك نهاد انقلابی غيردولتی فعاليتهای خود را بروز دهد، ولی با توجه به فعاليتهای ارزندهای كه داشته است، هنوز جايگاه اصلی و مناسب اين نهاد در نظام و دانشگاهها شناختهشده و مشخص نيست.
رئيس جهاد دانشگاهي گفت: به اين دليل ميگوييم جهاد دانشگاهي هنوز شناخته شده نيست كه هنوز ما را عنصري جدا از دانشگاهها ميدانند در حالي كه ما مدعي هستيم براي دانشجويان و جوانان فعاليتهاي خوبي داشتهايم.
وی به بازديد مقام معظم رهبری طی 25 تيرماه سال 86 از پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهی اشاره كرد و گفت: ايشان سه عنصر: علم، ايمان و تلاش را بسترهای مناسب برای تشكيل رويان دانستند و جهاد دانشگاهی را مولود انقلاب ناميدند. همچنين ايشان فرمودند كه برای آينده كشور به جهاد دانشگاهی اميد دارند.
دكتر يادگاری با بيان اينكه اگر جهاد دانشگاهی طی 32 سال گذشته از طرف دستگاههای اجرايی به خوبی ديده میشد هيچ گاه مراكز رشد و علم و پارك های فناوری از جهاد جدا نمیشدند، اظهار كرد: اين مراكز از مرحله ايده تا تبديل به كار فناورانه و محصول همه در بستر جهاد دانشگاهی شكل میگيرد.
وی جهاد دانشگاهی را آماده فعاليت در زمينه پختگی قشر جوان معرفی كرد و گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان عنصری جدا از دانشگاه شناخته میشود ولی ما هرگز اين تصور را در ذهن نداشتهايم كه رقيب دانشگاهها هستيم، بلكه جهاد دانشگاهی در بحث فعاليتهای تحقيقاتی، آموزشی و فرهنگی میتواند بازوی كاری دانشگاهها باشد همانطور كه وزارت علوم، تحقيقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی زمينه را برای ورود جهاد برای پذيرش دانشجويان phd پژوهشمحور آماده كردند.
دكتر يادگاری بر ايجاد تحول راهبردی در جهاد دانشگاهی تأكيد كرد و گفت: اميدواريم جهاد دانشگاهی به عنوان نياز روز و بستری مناسب برای فعاليتهای آموزشی، پژهشی و فرهنگی مطرح باشد كه در اين راستا به دو بستر نياز داريم كه با تغيير ساختارها و تغيير نگرش دستگاههای اجرايی حاصل میشود.
رييس جهاد دانشگاهي در ادامه به فعاليتهاي فرهنگي و در راس آنها فعاليتهاي قرآني اشاره كرد و گفت با تصويب هيئت امناي جهاد دانشگاهي براي گسترده شدن فعا ليتهاي قراني دانشجويان نام سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور به سازمان فعاليتهاي قراني دانشگاهيان تغيير ميكند.
وی در بخش ديگری از سخنان خود به ارائه توليدات و دستاوردهای جهاد دانشگاهی به كشورهای خارجی برای فروش خبر داد و گفت: پيشتر رئيس جمهور اين توليدات را در سفرهای خود به كشورهای خارجی به كشور ميزبان هديه میكرد كه در اين راستا 25 نوع محصول وجود دارد.
رييس جهاد انشگاهي در پايان بر لزوم بازنگري در فعاليتهاي جهاد دانشگاهي با حفظ هويت جهادي وانقلابي تاكيد كرد .
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي:جهت گيري فعاليتهاي فرهنگي اين نهاد مبتني بر هويت ديني است
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دراين نشست با اشاره به اينكه جهاد دانشگاهی از منظر مقام معظم رهبری تركيب علم، ايمان و تلاش است اظهار كرد: جهاد دانشگاهی هويتی مبتنی بر دين، تقوا، انقلابی عمل كردن و درخدمت نظام و مردم بودن دارد و هميشه تلاش كرده است كه اين جهتگيری را حفظ كند.
وی به وجود 43 واحد جهاد دانشگاهی در سراسر كشور به جز بوشهر اشاره كرد كه همگی دارای معاونت فرهنگی هستند و گفت: 43 معاونت فرهنگی در يك شبكه گسترده و فعال در سطح كشور در جوار دانشگاههای معتبر مشغول ارائه خدمات هستند. همچنين 10 مركز و سازمان نيز به عنوان بازوهای معاونان فرهنگی زير نظر جهاد دانشگاهی به ارائه فعاليتهای تخصصی مبادرت میورزند.
وی شعار جهاد دانشگاهی در سال جاری را «جهاد فرهنگی و بيداری اسلامی» معرفی كرد و گفت: در سازمان دانشجويان كشور پايگاه اطلاعرسانی بيداری اسلامی و در سروس بينالملل خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) بخشی با محوريت بيداری اسلامی راهاندازی شده است.
وي با بيان اينكه چهارمين مسابقه بينالمللي دانشجويان مسلمان سراسر جهان، شهريور ماه سال جاري در تبريز برگزار ميشود، گفت: اين مسابقات با حضور حدود 60 كشور برگزار خواهد شد..
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي با اشاره به مركز افكارسنجي جهاد دانشگاهي، تصريح كرد: اين مركز در زمينه انتخابات مجلس نهم، فعاليتهايي را انجام داده است و در خصوص شعار سال نيز پروژههاي خوبي را انجام داده كه بناست در پايان سال نتايج آن جمعبندي شود.
مهندس زجاجي همچنين به سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي اشاره كرد و گفت: چهار هزار و 500 عنوان كتاب در اين سازمان منتشر شده است كه اكثر آنها دانشگاهي هستند.
وي با اشاره به مركز امام و انقلاب اسلامي نيز گفت: اين مركز برنامههاي خوبي را در تدوين سيره امام و ولايت فقيه در پيش گرفته است و همچنين اسم مركز به مركز «امام، ولايتفقيه و انقلاب اسلامي» تغيير نام يافته است.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي همچنين با اشاره به مركز گردشگري علمي فرهنگي دانشجويان و صندوق قرضالحسنه دانشجويان نيز گفت: اين مراكز نيز در راستاي رسالت خود، برنامههايي را در دستور كار دارند به عنوان نمونه هشتمين دوره همايش ملي خليج فارس امسال توسط مركز گردشگري علمي فرهنگي دانشجويان برگزار شد و همچنين صندوق قرضالحسنه دانشجويان با ايجاد شعباتي، به ارائه خدمات مشغول است.
وي از ايجاد شوراي سياستگذاري و فرهنگي مراكز آموزش عالي جهاد دانشگاهي خبر داد و گفت: در اين زمينه توانستهايم مسائل فرهنگي را ساماندهي كنيم و در راستاي اين موضوع در حال حاضر طرح ملي ضيافت انديشه كه از جمله برنامههاي فرهنگي جهاد دانشگاهي است، در مشهد در حال برگزاري است.
معاون آموزش اين نهاد: 80 درصد آموزشهاي جهاد دانشگاهي منجر به شغل ميشود
دكتر محمد حسين ايماني خوشخو با اشاره به تحريمهاي صورت گرفته، تصريح كرد: جهاد دانشگاهي در اين عرصه ميتواند به عنوان الگو باشد به نحوي كه تمام پژوهشهاي ما نيز منطبق بر نيازهاي جامعه است.
وي با بيان اينكه آموزش جهاد دانشگاهي مبتني بر پژوهش و منطبق بر نيازهاي جامعه است، گفت: گستردهترين فعاليت جهاد دانشگاهي كه نزديك به 600 هزار نفر فراگير سالانه دارد، مربوط به آموزشهاي تخصصي و فوق تخصصي جهاد دانشگاهي است كه 60 درصد فراگيران آن دانشجويان و يا فارغالتحصيلان دانشگاهي هستند.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي افزود: بر اين اساس 442 موضوع آموزشي در مراكز آموزشي جهاد، آموزش داده ميشود.
دكترايماني خوشخو با اشاره به فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در بحث آموزش عالي، گفت: در اين راستا به دنبال توسعه تحصيلات تكميلي هستيم، به نحوي كه با هماهنگيهاي به عمل آمده با وزارتخانههاي علوم و بهداشت، در حال حاضر 59 دانشجوي دكتري پژوهشمحور در جهاد مشغول به تحصيل هستند و از ميان پذيرفتهشدگان آزمون دكتري، تعدادي از كساني كه جهاد را براي ادامه تحصيل انتخاب كردهاند، رتبه زير 10 داشتهاند.
به گفته او، همچنين در دانشگاه علم و فرهنگ نيز تعداد رشتههاي دكتري از يك رشته به پنج رشته افزايش يافته است.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي با اشاره به تنوع در نوع آموزشهاي جهاد دانشگاهي، گفت: در اين زمينه مدرسه تابستاني سلولهاي بنيادي طي چهار روز با حضور پيشرفتهترين اساتيد داخلي و خارجي در بحث سلولهاي بنيادي برگزار شد و همچنين در نظر داريم در پاييز امسال نيز مدرسه پاييزي گردشگري را نيز براي اساتيد، كاركنان و دانشجويان برگزار كنيم.
وي با اشاره به ديگر فعاليتهاي جهاد دانشگاهي، گفت: همچنين جهاد دانشگاهي با دستگاههاي اجرايي كشور در بحث تدوين پكيجهاي تخصصي همكاري دارد.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي عنوان كرد: در راستاي ارتقاي تخصصي خبرنگاران نيز، بعد از ماه مبارك رمضان دورههايي برگزار خواهد شد كه ما در اين زمينه مجري هستيم و كارفرما رياست جمهوري است و اين دورهها در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار ميشود.
وي اعلام كرد: طي يكي دو ماه آينده به شكل سازمان يافته در بحث طب سنتي و تكميلي وارد خواهيم شد كه در اين ميان پزشكان عمومي دورههاي طب سنتي را با همكاري چند دانشگاه معتبر خارجي خواهند گذراند.
دكتر قاضي مغربي معاون پژوهش وفناوري جهاد دانشگاهي اعلام كرد: راه اندازی نیروگاه هیبریدی/ساخت سیستم رانش واگن/طراحي و ساخت 14 دکل حفاری نفت/تولید انبوه فرستنده رادیویی/تاسیس بیمارستان سلول درمانی/آغاز به کار دهکده طب سالمندان
دكتر قاضي مغربي در مورد فعاليتهاي اين معاونت در يك سال گذشته گفت: ما ساخت يك نيروگاه هيبريدي و تيرهاي چراغ هيبريدي را در جزيره كيش به پايان برديم و اكنون قريب به يك سال از بهرهبرداري آن ميگذرد. همچنين قرارداد ساخت سيستم رانش واگنهاي مترو با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري امضاء كرديم كه با اين قرارگاه دو هزار واگن مورد نياز براي هفت كلان كشور تامين ميشود كه پيش از اين براي هر واگن يك ميليون دلار هزينه لازم بود اما اكنون هزينه به يك سوم كاهش يافته است.
وي به طراحي و ساخت 14 دكل حفاري نفت در خشكي از سوي جهاد دانشگاهي اشاره كرد و افزود: وزير نفت و معاونان و مسوولان اين وزارتخانه از اجراي اين پروژه توسط جهاد دانشگاهي حمايت بسياري كردند كه كار بومي بزرگ آنها قابل تقدير است. متعهديم كه ظرف 28 ماه آينده اين 14 دكل را كه دانش فني آنها بومي شده تحويل دهيم كه قرار است 70 درصد تجهيزات آن از سوي صنعتگران داخلي تامين شود و 30 درصد آن از خارج از كشور وارد شود.
دكترقاضي مغربي به توليد آلومينيوم متخلخل صنعتي اشاره كرد و گفت: اين نوع آلومينيوم در صنايع دريايي، هوافضا و كورههاي صنعتي كاربرد بسيار دارد كه با بومي كردن دانش فني آن گام بزرگي در خودكفايي كشور برداشتهايم.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي دربارهي فرستندهي راديويي FM كه از سال گذشته توليد انبوه آن آغاز شده است، اظهار كرد: نكتهي جالب در طراحي و ساخت اين فرستنده بازبيني طراحي آن و به روز كردن آن ظرف مدت شش ماه بود كه اين خود ركوردي صنعتي محسوب ميشود. در واقع ما فرستندههاي را كه چهار سال براي طراحي و ساخت آن تلاش كرده بوديم در شش ماه بازبيني كرديم.
وي همچنين از اجراي سه طرح كلان با همكاري ايدرو و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ياد كرد و افزود: به صورت آزمايشگاهي نوعي ماده بيولوژيك توليد كرديم كه ميتواند نفت را بر روي سطح محاصره كند و مانع از گسترش آلودگي در سطح دريا شود. البته هنوز نامي براي اين ماده بيولوژيك انتخاب نشده است.
دكتر قاضي مغربي ادامه داد: در زمينه پزشكي نيز پروژههاي بزرگي را در سال گذشته به اتمام رسانديم و يا آغاز كرديم كه از آن جمله ميتوان به افتتاح مركز درمان ناباروري و سقط مكرر پژوهشگاه ابن سينا اشاره كرد. همچنين در اين سال با همكاري ايدرو ساخت بيمارستان سلول درماني رويان را آغاز كرديم كه اين بيمارستان نيز ظرف دو سال آينده به بهرهبرداري ميرسد.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي در ادامه توضيح دستاوردهاي حوزه پزشكي خاطرنشان كرد: طبق قراردادي با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، ساخت چند آنتي بادي توسط پژوهشگاههاي ابن سينا و رويان آغاز شد كه تا پايان امسال 14 آنتي بادي مورد نياز نهايي شده و تحويل داده ميشود.
وي همچنين گفت: در حوزههاي ديگر نيز دستاوردهاي قابل توجهي داشتيم مانند برگزاري اولين همايش دفاع سايبري كه براي اطلاعرساني در اين حوزه به مردم و مسوولان برنامهريزي شده بود. كسب پنج عنوان برتر در جشنواره علوم پزشكي رازي وهمايش تجليل از پژوهشگران و فناوران برتر نيز از دستاوردهاي سال گذشته بوده است.
قاضي مغربي با اشاره به تاسيس مركز تخصصي توليد عصارهها و مواد موثره گياهي در سال گذشته خاطرنشان كرد: تا پايان امسال، قرص و پودر گياهي چاقي و لاغري از سوي اين مركز به توليد ميرسد كه مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي را نيز دريافت كرده است.
به گفته معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي، نمايشگاه دستاوردهاي اين نهاد، هفتم تا دوازدهم مهر ماه در دانشگاههاي تهران برگزار ميشود كه با رويكردي مقايسهيي، وضعيت محصولات داخلي را نسبت به محصولات خارجي ميسنجد.
دكتر سعيد قاضي مغربي خاطرنشان كرد: دهكده درماني سالمندان يك طرح پايلوت است كه با توجه به نياز سالمندان به درمانهاي مختلف و همچنين نياز به محيط مناسب به صورت دهكده راهاندازي ميشود.
وي همچنين گفت: جهاد دانشگاهي در نظر دارد پس از صنعت نفت به صنايع معدني به عنوان يكي از حوزههاي اساسي اقتصاد كشور ورود كند و اين رويكرد را از معدن سنگ آهن گلگهر سيرجان آغاز كرده است.
دكتر قاضي مغربي در زمينه نحوه فعاليت اين نهاد در صنايع معدني توضيح داد: ما مادهاي به نام كربن فعال ساختهايم كه در واقع قير فرآوري شده است و پنج برابر قير طبيعي ارزش دارد. قير طبيعي درمعادن جنوب غربي كشور (استانهاي كرمانشاه، ايلام) با حفاريهاي 20 تا 30 متري به دست ميآيد. اين قير به تركيه فرستاده ميشود و فرآوري شده آن دوباره به كشور باز ميگردند. جهاد دانشگاهي با اين فناوري از خروج سرمايه از كشور به اين وسيله جلوگيري خواهد كرد.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي اظهار كرد: ما همچنين در نظر داريم سنگ آهن را به فولاد آلياژي سخت تبديل كنيم كه در صنايعي كه خوردگي زياد دارد استفاده ميشود. اين صنايع عمدتا داراي فناوري پيشرفته اي بوده و نياز مبرمي به محصولي اين چنيني دارند.
رييس سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهي :عضويت رييس جهاد دانشگاهي در شوراي عالي اشتغال منجر به تصويب طرحهاي اشتغالزايي در واحدهاي استاني اين نهاد شده است
علي احمدي در اين نشست خبري گفت: اين سازمان طرحهايي را با موضوع بازشناخت چرخه اشتغال، تدوين مولفههاي فرهنگي، اجتماعي اقتصاد مقاومتي و تبيين نقش مساجد در توسعه اشتغال و كارآفريني به سازمانهاي ذيربط ارائه كرده است.
رييس سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان همچنين اعلام كرد: پرتال اطلاعرساني كانون اشتغال مساجد از سوي اين سازمان پيگيري ميشود و طرحهايي مانند توانمندسازي زنان روستايي، توانمندسازي كسب و كارهاي خانگي، تربيت مربي كارآفريني و خلاقيت وهمچنين پياده سازي سامانه اشتغال ويژه بانوان در دست اجراست. اين سازمان همچنين طرحهايي را براي استفاده از پتانسيلهاي كشاورزي استان تهران در دست دارد و مكانيابي مجتمعهاي گلخانهيي را در اين استان آغاز كرده است.
احمدي به طراحي الگوي اشتغال روستايي با همكاري وزارت جهاد كشاورزي و راه اندازي مركز توانمندسازي اشتغال و كارآفريني زنان دانشآموخته از سوي اين سازمان اشاره كرده است.
وي با تاكيد بر اين كه مشاركت جهاد دانشگاهي در بحث اشتغال تنها در زمينه توسعه اشتغال است، خاطرنشان كرد: مولفههاي بسياري در ايجاد اشتغال دخيل هستند و براي اين امر وزارتخانهها و سازمانهايي با بودجههاي مشخص تعيين شده است.
احمدي با اشاره به تعدادي از طرحهاي اشتغالزايي اين سازمان در استانها گفت: در استان هرمزگان طرحهايي مانند خانه مرواريد خليج فارس و ژئوپارك خليج فارس را داشتيم و دراستان البرز طرح ساماندهي مشاغل خانگي و امكان سنجي موسسات گردشگري را دنبال كرديم.
وي ادامه داد: در استان خراسان رضوي امكان سنجي و راهاندازي حفاري معادن را دنبال كرديم و طرح بنگاههاي توليد وفرآوري سنگهاي زينتي را به انجام رسانديم. آذربايجان غربي نيز طرحهايي مانند بازارچههاي مرزي و صنايع تبديلي مرتبط با انگور داشت.
احمدي همچنين گفت: در استان قزوين نيز با همكاري كارگروه اشتغال استان، امكان سنجي مراكز گردشگري و بررسي صنايع تبديل ارگانيك محصولات انگور را دنبال كرديم.
١٦:٣٥ ١٦/٠٥/١٣٩١