نماینده مردم شهرستانهای لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی:
جهاددانشگاهی تلفیق علم و عمل است
نماینده مردم شهرستانهای لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی گفت: جهاددانشگاهی تلفیق علم و عمل مجاهدانه و آگاهانه است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان گيلان، مهندس ایرج ندیمی در بازدید از دفتر خبرگزاری ایسنا منطقه گیلان، با تبریک به مناسبت سالروز تشکیل جهاددانشگاهی در 16 مرداد سال 1359 به فرمان امام خمینی(ره) گفت: جهاددانشگاهی تلفیق علم و عمل است و عمل مجاهدانه و آگاهانه از ویژگیهای برجسته این نهاد است.
وی با اشاره به فعالیت خبرنگاران جوان در خبرگزاری ایسنا، گفت: اعتقاد به اثرگذاری جوانان و دانشآموختگان در خبرگزاری ایسنا برجسته است و این امر در حقیقت اعتقاد و اعتماد به نقش جوانان در آینده خود و کشور است.
نماینده مردم شهرستانهای لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی، همچنین درخصوص وضعیت چای و رسیدگی به مشکلات چایکاران استان اظهار کرد: چای یکی از محصولات استراتژیک گیلان و از قدمتی صد ساله برخوردار است.
وی با تاکید بر همت همه نمایندگان شهرستانها و استانها در جهت حمایت از چایکاران و چای داخلی، افزود: در گذشته چای با تجارت اداره میشد و در ظاهر به نفع چایکار و عملا به نفع تجار بود، این راهکار کوتاه مدت خروجی بدی برای این محصول داشت و منجر به این امر شد که برای چای داخلی فکر اساسی نشود.
مهندس ندیمی با بیان این مطلب که یکی از مشکلات تولید، تامین مالی است و از آنجایی که توسعه در کشور ما بانک محور است و به علت معوقات و متقاضیان زیاد، تسهیلات پرداخت نمیشود، خاطرنشان کرد: اینها از مشکلات عام تولید است و در خصوص کشاورزی ما مشکلات خاصی مانند آبیاری، نهاده ها، خرده مالکی، مکانیزاسیون، کارخانجات صنعتی و تجهیز اراضی را نیز داریم.
وی با اشاره به اینکه اولین مشکل در روش خرید چای، باعث شد که چای داخلی نتواند بر سفره هر ایرانی برود و رنگ و طعم آن متناسب با ذائقه مشتری نباشد، گفت: این مشکل در برنامه سوم توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ماده 29 به شلیک نهاییتر رسید و آن خصوصیسازی چای بود که در اولین برنامههای خصوصیسازی بخش کشاورزی قرار گرفت.
ندیمی ادامه داد: قرار شد همه عملیات چای مانند برنج به بخش خصوصی برگردد این در حالی بود که چای و چایکار هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده بود و چای مانند برنج برند نداشت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دیگر آفت چای در برنامه 5 ساله، در سال 1387 تغییر این برنامه بود که راضی شدن دو سوم نمایندگان را نیاز داشت و از آنجاییکه 9 میلیون مرزنشین میتوانستند با 50 کیلو برنج و هر میزان چای با عنوان نیاز مصرف خود وارد کنند، این امر شکل تجارت به خود گرفته بود و نمایندگان این شهرستانها نیز تلاش داشتند واردات چای را حفظ کنند تا به اصطلاح از درآمد مرزنشینان که از این طریق بدست میآمد، حمایت کنند.
وی با اشاره به اینکه با تلاش فراوان و با اجرای طرح تفحص جلوگیری از قاچاق چای ثابت کردیم که چای وارداتی بهتر از چای داخلی نیست به طوریکه چای داخلی در بندر خمیر به دبی فرستاده میشد و با اسانسهای شیمیایی و بستهبندیهای شکیل و برندهای خارجی دوباره به کشور وارد میشد، خاطرنشان کرد: در برنامه چهارم ما نگذاشتیم این ماده دوباره اجرا شود و به جای آن روش دیگر خرید این محصول که روش خرید تضمینی چای توسط دولت اجرا شد.
وی اضافه کرد: در این نوع خرید، دولت اصرار دارد سالیانه آن را کم کند تا چای بازار خود را پیدا کند اما این سیکل معیوب است زیرا صنعت و تجارت آنچنان که باید به کمک آن نیامدهاند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر استفاده از کالاهای داخلی گفت: هنوز استفاده از چای داخلی در ادارات دولتی به طور کامل دیده نمیشود.
مهندس ندیمی با اشاره به کاهش رغبت کشاورزان به تولید چای خاطرنشان کرد: این امر به دلیل آنست که با تولید این محصول هزینه بر درآمد، یا برابر است و یا غالب، این انگیزه در بخش صنعت چای نیز کم شده است چون به علت معوقهها نمیتوانند تسهیلات بگیرند و از طرف دیگر درخصوص فرآوری چای نیز کارهای لازم انجام نشده است.
وی با اشاره به انجام نشدن بازاریابیهای داخلی تصریح کرد: واردات هم هنوز کنترل نمیشود و در بازارچههای مرزی، واردات چای به راحتی صورت میگیرد و در دستگاههای نظارتی و قضایی هم حساسیت لازم برای جلوگیری از واردات این محصول را شاهد نیستیم.
نماینده مردم شهرستانهای لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه چرا هیچ یک از نمایندگان گیلان که یک استان کشاورزی است در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی عضو نیستند، گفت: مجلس یک کل است و یک کمیسیون به اندازه یک مجلس حرف نمیزند.
وی با اشاره به اینکه کسانی که مجلس را نمیشناسند و فکر میکنند نمایندگی خندق پرکن است، چندی پیش این موضوع را رسانهای کردند تا فرصت سوزی کنند، افزود: مسایل کشاورزی فقط در کمیسیون کشاورزی حل نمیشود، در حال حاضر سیاستگذاری در بخش کشاورزی بسیار مهمتر از تسهیلات و منابع این بخش است و نمایندگان در کمیسیونهای مختلف می توانند به حل مشکلات کشاورزی بپردازند و در صحن مجلس در مورد این بخش صحبت کنند.
١٦:٣٢ ٢٤/٠٥/١٣٩١