جهاددانشگاهی در سال حمایت از تولید ملی دنبال می کند:
توسعه فعالیت های دبیرخانه دائمی جشنواره فيلم هاي علمی و صنعتي
کوروس حمزه رئیس جهاددانشگاهی صنعتی شریف برنامه های جهاددانشگاهی در زمینه مستندسازی و معرفی فعالیت های علمی و صنعتی کشور را که در دبیرخانه دائمی جشنواره فيلم هاي علمی و صنعتي دنبال می شود، تشریح کرد.
وی که درآستانه سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی سخن می گفت، اعلام کرد: با ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره فيلم هاي علمی و صنعتي در این نهاد و به دنبال برگزاری موفق دو دوره ازاین جشنواره، این مجموعه فعالیت ها و برنامه های بسیار متنوعی را در سطح کشور اجرا می نماید.
رئیس جهاددانشگاهی صنعتی شریف در این زمینه افزود: موضوع جشنواره فیلم های علمی و صنعتی و توسعه فعالیت ها و برنامه های دبیرخانه دائمی آن در سطح کشور، اخیرادر جلسه هيات رئيسه جهاددانشگاهی مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید.
وی ابراز امیدواری کرد با تصویب برنامه های دبیرخانه دائمی جشنواره فیلم های صنعتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، فعالیت های این نهاد در این خصوص، با نظارت و راهبري معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي در سطحی بالاتر و اثرگذارتر در سطح کل کشور دنبال شود.
وی با اشاره به نامگذاری سال 91 توسط رهبر معظم انقلاب تاکید کرد: جهاد دانشگاهی افتخار دارد که در هر زمان که ضرورتی در کشور پیش آمده و نیازی در جامعه مطرح بوده است، با تمام قوا وارد صحنه شده و در رفع آن نیاز راهکار علمی و عملیاتی ارائه نموده است.
حمزه با اشاره به به خلأ موجود در کشور در زمینه تولید، نمایش و بهره برداری از فیلم ها و مستندهای علمی و صنعتی ايراني، تصریح کرد: برگزاري مداوم جشنواره فیلم های علمی و صنعتی و اجرای برنامه های فرهنگی و دانشجويي در قالب دبیرخانه دائمی آن، به عنوان اقدامي نوآورانه و مؤثر در راستاي منويات و امور مورد توجه رهبر معظم انقلاب در زمينه معرفي فعاليت ها و دستاوردهاي كشور و حمايت از توليد ملي و ايجاد خودباوري به ويژه در نسل جوان و دانشگاهي می تواند عرصه جدیدی از فعالیت فرهنگی و تخصصی را در کشور باز نماید و گام های ماندگاری در جهت فرهنگ سازي و كمك به توسعه علمي و صنعتی کشور باشد که توسط اين نهاد انقلابی برداشته می شود.
وی در ادامه با تشریح برنامه های دبیرخانه دائمی این جشنواره اعلام کرد: ساخت آثار مستند فاخر با موضوعات مختلف علمی و صنعتی با مشاركت سازمان هاي متقاضي، برنامه سازی در شبکه های تلویزیونی، توزیع و نمایش فیلمهای شاخص جشنواره برای مدیران کشور ، تهیه آرشیو و بانک اطلاعاتی فیلم هاي صنعتی داخلی و خارجی با ایجاد دسترسی اینترنتی به آنها از جمله برنامه های جهاددانشگاهی در این زمینه است.
رئیس جهاددانشگاهی صنعتی شریف ايجاد بانك اطلاعاتي فیلمسازان مستند صنعتی و انجمن مستندسازان علمی و صنعتي ايران، اجرای دوره آموزشي آشنايي با سينماي صنعتي در راستاي توسعه علمي و صنعتي كشور، نمايش فیلم در تهران و استان هاي متقاضي و در مراكز دانشگاهي کشور با کمک واحدهای استانی جهاددانشگاهی، برگزاری نشست ها و مجامع بحث و هم اندیشی و برگزاری منظم جشنواره ملي فیلم های علمی و صنعتی را از دیگر برنامه های اصلی این دبیرخانه اعلام کرد.
وی با اشاره به رایزنی ها و هماهنگی های به عمل آمده با دستگاه های مرتبط با موضوع، از جمله سازمان امور سینمایی کشور، ابراز امیدواری کرد با انعقاد تفاهم نامه ای در این خصوص و جذب همکاری ها و حمایت های مادی و معنوی، اثرگذاری برنامه های فرهنگي جهاددانشگاهی در این خصوص به مراتب بالاتر برود.
رئیس جهاددانشگاهی صنعتی شریف در ادامه، سياستهاي راهبردي دبيرخانه دائمي جشنواره را مستندسازي و معرفي فعاليت ها، توانمندیها و دستاوردهای نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش هاي مختلف علمی صنعتي، فرهنگ سازی و ارتقاء غرور ملي و تقويت روحيه خودباوري از طريق نمايش فعاليت هاي علمی و صنعتي كشور و همچنين ايجاد هم افزايي بين توسعه صنعتي و توسعه هنري كشور از طريق تقويت ارتباط بين فعالان حوزه هنر فيلم و سينما با مديران و صاحبان صنايع را عنوان کرد.
وی معرفي توانمندیها و دستاوردهای نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش هاي مختلف علمي و صنعتي، کمک به ارتقاء غرور ملي و تقويت روحيه خودباوري در آحاد جامعه به ويژه در بين دانشجويان و جوانان ايراني، انتقال دانش تخصصي متخصصان کشور به دانشجویان و تقویت بنیه علمی و دانش تخصصي دانشجویان و همچنین کمک به توليد محتوا به شكل فيلم براي نظام آموزش فني و مهندسی کشور را ازجمله اهداف جهاددانشگاهی در ایجاد دبیرخانه دائمی و برگزاری سالیانه این جشنواره اعلام کرد.
در پایان، حمزه برگزاري جشنواره فيلم هاي صنعتي را محملي براي توسعه فرهنگ و حركتي دانست كه ميتواند منجر به دستاوردهايي بسیار بزرگ شود و تصریح کرد: این عرصه مي تواند دانش و تجربيات صنعتي و علمی كشور را با مستند سازي قابل انتقال و ارائه كند و موجب شود در این زمينه دیگر وابسته به توليدات فرهنگي علمي-صنعتي كشورهای بيگانه نباشيم.
١٣:٥٦ ٢٣/٠٥/١٣٩١