رييس جهاد دانشگاهي ضمن انتقاد از تلاشهايي كه برخي براي نشان دادن اين نهاد به عنوان رقيب دانشگاهها صورت ميدهند، گفت: چنين پيداست كه جايگاه اصلي جهاد دانشگاهي هنوز شناخته شده نيست.
به گزارش خبرنگار علمي ايسنا دكتر محمدحسين يادگاري 16 مرداد ماه در مراسم سيودومين سالگرد تأسيس جهاد دانشگاهي كه با حضور حجتالاسلاموالمسلمين ابوترابي فرد، نايب رييس مجلس شوراي اسلامي،رؤسا و معاونان پژوهشگاهها و واحدهاي اين نهاد و جمعي از جهادگران كشور در پژوهشگاه رويان برگزار شد، با اشاره به اينكه پس از انقلاب اسلامي دانشگاهها به يك تحول اساسي و زمينه علمي و تحقيقاتي احتياج داشتند، خاطر نشان كرد: جهاد دانشگاهي براي ساختن بستر مناسب فعاليتهاي صنعتي و علمي دانشگاهها تاسيس شد و اين ماموريت در زماني تعريف شده بود كه كشور در اين زمينه دچار ضعف بود.
وي ادامه داد: اما هماكنون پس از 34 سال به جايي رسيدهايم كه درجه علمي مراكز تحقيقاتي، آموزشي، علمي و سلامت ما همه را متعجب كرده و حتي چنين تصور ميشود ديگر نيازي به حضور جهاد دانشگاهي نيست.
يادگاري با بيان اينكه در طول دو سال مديريت خود در اين نهاد به اين نتيجه رسيدهام كه جايگاه اصلي جهاد هنوز شناخته شده نيست، اظهار كرد: براي جهاد دانشگاهي هنوز تعريف مشخصي در دستگاههاي اجرايي، آموزش عالي، بهداشت و سلامت كشور وجود ندارد.
وي تاكيد كرد: اگر جهاد در فعاليتهاي خود پشتوانهاي داشت، اكنون نبايد شاهد تاسيس و راهاندازي پاركهاي علم و فناوري و مراكز رشد ميبوديم. جهاد خود مركز علم و فناوري است. البته گفته ميشود كه اكنون به جايي رسيدهايم كه بايد اين مراكز را داشته باشيم. ما اين حرف را نميپذيريم و معتقديم بايد مديريت اين مراكز به جهاد دانشگاهي سپرده شود.
رييس جهاد دانشگاهي درباره ديدگاه دانشگاهها نسبت به جهاد دانشگاهي گفت: برخي از دوستان دانشگاهي در صحبتهاي خود اينگونه بيان ميكنند كه جهاد هماكنون رقيب دانشگاههاست و وظيفهي خود را انجام داده است. متناظر اين حرف نيز مصوبهاي است كه چند سال پيش به تصويب رسيد كه ديگر نيازي به حضور جهاد دانشگاهي در تمام دانشگاهها نيست.
يادگاري خاطر نشان كرد: جهاد دانشگاهي پشتوانهي حمايت رهبري و شوراي عالي انقلاب فرهنگي را دارد و اين درست نيست كه براي ورود به كارهاي تحقيقاتي و برطرف كردن معضلات، ساعتهاي مختلف، نشستهاي مختلف برگزار كنند كه بتواند جايگاه خود را به اثبات برساند.
وي افزود: جهاد ادعا نميكند كه در تمامي رشتهها حرفي براي گفتن دارد، اما در رشتههايي كه هماكنون در آن تخصص پيدا كرده، بايد پذيرفته شود.
رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به توانمنديهاي جهاد در بحث نفت، علوم پزشكي و صنعت تصريح كرد: ديگر نيازي نيست كه جهاد به دنبال كارفرماها برود، اين كارفرماها هستند كه بايد به جهاد به ديد مركزي نگاه كنند كه بايد براي حل مشكلات آنها و كمك به آنها در جلسات تصميمگيريشان حضور داشته باشند.
وي با اشاره به اينكه جهاد در طول سالهاي گذشته سعي كرده تبليغات مستمري بر روي دستگاههاي اجرايي داشته باشد، گفت: دولتهاي نهم و دهم شرايطي را فراهم كردهاند كه جهاد خود را معرفي كند و رييس جمهوري به صورت واضح به وزراء اعلام كردند كه جهاد را جدي بگيرند. وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز به دانشگاههاي سراسر كشور ابلاغ كردهاند كه در تمام زمينهها به جهاد دانشگاهي كمك كنند كه معرفيكردن و بازكردن راه براي معرفي جهاد كمك بزرگي به اين نهاد است.
يادگاري همچنين يادآور شد كه با زيرساختها و برنامههاي كنوني نميتوان پژوهشگاههايي را مانند رويان راهاندازي كرد.
وي توضيح داد: ما بايد زيرساختها را تغيير دهيم و تجهيزات بيشتري تامين كنيم. نكته مهم ديگر اين است كه به هرم هيات علمي خود توجه كنيم و كساني را در راس هياتهاي علمي خود قرار دهيم كه بتوانند براي ادامهي مسير جهاد دانشگاهي نقشه راه ارائه دهند. واحدهاي موفق ما نيز ساختار هيات علمي خود را چنين تعريف كردهاند.
رييس جهاد دانشگاهي با تاكيد بر اينكه بازآموزي، كارآموزي و ارتباط با جهان كنوني براي انجام كارهاي علمي ضروري است، اظهار كرد:ارتباط با دانشگاه، حوزه و مراكز تحقيقاتي علمي خارج از كشور در ارتقاء جهاد دانشگاهي كارساز است. در اين زمينه نيز جلساتي با روساي پيشين جهاد دانشگاهي برگزار كردهايم كه بتوانيم آسيبها، چالشها، ضعفها و قوتهاي جهاد دانشگاهي را شناسايي كنيم.
وي در ادامه سخنان خود تاكيد كرد كه جهاد دانشگاهي بايد نياز روز مراكز تحقيقاتي و نظام جمهوري اسلامي باشد و اگر چنين اتفاقي بيفتد آينده جهاد مشخص نيست.
يادگاري همچنين به بيان تعدادي از افزايش اعتبارات پژوهشگاهها و مراكز تحقيقاتي در سال جاري پرداخت و گفت: پژوهشكده گياهان دارويي 71.5 درصد افزايش بودجه نسبت به سال گذشته داشته و بودجه آن به 36 ميليارد ريال رسيده است.
وي ادامه داد: اين افزايش بودجه براي پژوهشگاه رويان 19.4 درصد، 179 ميليارد ريال، براي پارك علم و فناوري كرمانشاه 5.8 درصد، 51 ميليارد ريال ، براي مركز ملي ذخائر ژنتيك، 21.2 درصد و 22 ميليارد ريال و براي پژوهشگاه ابن سينا 69.9 درصد و 106 ميليارد ريال در سال جاري بوده است.
رييس جهاد دانشگاهي در پايان سخنان خود تاكيد كرد: جهاد دانشگاهي نشان داد كه اگر علم در كنار دين قرار بگيرد، ميتواند اثرگذار باشد و ثابت كرد اين انديشه كه دين جلوي پيشرفت علم را خواهد گرفت، درست نيست.
حجتالاسلام والمسلمين ابوترابي فرد نيز در اين مراسم گفت: آنچه زمينه رشد و بالندگي جهاد دانشگاهي را فراهم كرده، پيوند راستين جهاد ميان تلاش بيوقفه و خستگيناپذير با علم و دانش است.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: با پشتوانهي علمي و با انگيزه پاك الهي ميتوان در عاليترين سطح ممكن يك انسان ايستاد. اين ويژگي براي جهاد به دست نيامده است، مگر با مجاهديني كه در اين نهاد تبلور يافتند و آن را باور كردند.
ابوترابي ادامه داد: كشور در تمامي حوزهها در معرض آسيب است و جهاد وظيفه دارد براي كشور الگوسازي كند و پيشرو باشد و نبايد در اين راه كمترين درنگي داشته باشد.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اين كه شايستگي اخلاقي و رفتاري و توانايي علمي هر دو در پيشرفت يك مجموعه به يك اندازه دخيل هستند، خاطر نشان كرد: پژوهشگاهي مانند رويان بدون چنين ويژگيهايي و بدون مديريت شايستهي علمي و رفتاري قطعا رويان نميشد و هر جا كه مجموعهاي به اين سطح از موفقيت نرسيده است، دليل آن اين بوده كه به اين دو اصل عمل نشده است.
ابوترابيفرد همچنين افزود: اين دو ويژگي رمز موفقيت ما در تمام مراحل نظام بوده است و اگر نظام اسلامي بر اين دو اصل استوار نبود، تاكنون چنين موفقيتي پيش نميآمد حتي در دوران جنگ نيز علاوه بر ايمان و تقواي رزمندگان، دانش و علم نيز پشتوانهي دفاع مقدس بود كه اگر اين چنين نبود به پيروزي نميرسيد.
در اين مراسم معاون هماهنگي و توسعه جهاد دانشگاهي نيز با تبيين بخشي از دستاوردها و فعاليتهاي برجسته جهاد دانشگاهي در سال گذشته، تنها راه برون رفت از مشكلات ناشي از تنگتر شدن حلقه محاصره اقتصادي 30 ساله و تحريمهاي جديد را داشتن روحيهاي جهادي در برخورد با دشمن در وضعيت پيش رو دانست.
دكتر هوشنگ زعيمكهن كه در مراسم سيودومين سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي در پژوهشگاه رويان سخن ميگفت با بيان اين كه جهاد دانشگاهي حلقه اتصال دانشگاه به صنعت بوده و علم و دانش را به فناوري بومي تبديل كرده است، اظهار كرد: سال پيش رو به نظر ميرسد سالي دشوار و پرتلاطم براي كشور باشد. رويارويي همه جانبه و تمام قد نظام استكبار با نظام اسلامي را به عينه ميتوان مشاهده كرد. دشمن عزم خود را جزم كرده است كه با تمام قوا به ميدان بيايد همانگونه كه رهبر عزيزمان فرمودهاند مساله هستهيي بهانهاي بيش نيست و دشمن از پيشرفتهاي روز افزون اين ملت به خشم آمده است.
وي در عين حال، بالا رفتن قيمت ارز، ايجاد مشكل در ورود كالاهاي داراي تكنولوژي بالا از خارج، تحريم فروش ابزارآلات صنعتي و كمتر شدن حضور فني كشورهاي صاحب تكنولوژي را فرصتي ايدهآل براي مردان و زناني دانست كه 32 سال «شعار خواستن توانستن است» را به عمل تبديل كرده و در هر موضوعي كه وارد شدهاند مشكلي از مشكلات نظام را حل كردهاند.
زعيمكهن افزود: ما تهديدها را به فرصت تبديل خواهيم كرد اگر مديريت مياني و كارشناسان سيستمهاي اجرايي همانند بزرگان نظام اولا به اصل خودكفايي ملي و ثانيا به تواناييهاي منحصر به فرد جهاد دانشگاهي ايمان بياورند.
وي با بيان اين كه جهاد دانشگاهي رقيب هيچ وزارتخانه، سازمان و مجموعه علمي پژوهشي كشور نيست، اظهار داشت: جهاد دانشگاهي برادري دلاور براي روزهاي سخت انقلاب اسلامي است كه اين برادري و جانفشاني را در سه دهه خدمات صادقانه خود به اثبات رسانده است و عليرغم تمامي ناملايمات و بيمهريها كه حتي گاهي تا مرز دستور خروج جهاد از دانشگاهها و بيتاثير كردن فعاليتهاي جهاد پيش رفت، همواره بدون هيچ چشم داشتي و صرفا بر مبناي اداي تكليف و دين نسبت به امام (ره) و شهدا در خدمت نظام مقدس اسلامي بوده است.
زعيمكهن با بيان اين كه امروز كارنامه افتخارات اين نهاد مايه مباهات و غرور براي تمامي دوستداران انقلاب اسلامي در داخل و خارج از كشور بوده و اينك جهاد دانشگاهي به سمبل خودباوري ملت ايران مبدل شده است، تصريح كرد: مراسم امروز بهانهاي است براي قدرشناسي از زنان ومرداني كه با نيتهاي الهي ثابت قدم واستوار در راه اعتلاي انقلاب اسلامي گام برداشته و در اين راه از هيچ ايثاري فروگذار نكردهاند و هر چه در توان داشتهاند در طبق اخلاص گذاشتهاند. علم و دانش، عمر و جواني، زندگي جهادي با حداقلهاي مادي، چشم پوشي از پيشنهادات اغواگرايانه خارج سازماني در جهت پيوستن به ديگر سازمانها و مراكز دولتي وخصوصي تنها گوشهاي از اين ايثارگريهاست.
وي با بيان اين كه جهاد دانشگاهي، افتخار دارد كه در تمامي عرصههاي انقلاب حضوري فعال وتاثيرگذار داشته است، تصريح كرد: حضور محوري تعيين كننده در انقلاب فرهنگي، پاكسازي دانشگاهها از گروهكها، سامان دادن مديريت دانشگاهها، تدوين كتب دانشگاهي در سالهاي آغازين انقلاب و حضوري ايثارگرانه در هشت سال دفاع مقدس، انجام بيش از 150 پروژه مورد نياز جبهه و جنگ از طراحي و توليد كارتهاي الكترونيكي سيستم ناوبري هواپيماهاي اف 5 تا اصلاح طرح و بهبود كيفيت موشكهاي كاتيوشا، طراحي و ساخت شبكه كامپيوتري پدافند هوايي و راداري كشور تا طراحي و ساخت كنترل از راه دور بولدوزرها و قايقهاي تندرو، از ساخت ابنيه و سازههاي نظامي تا انجام مطالعات جنگ رواني تنها گوشهاي از عملكرد قابل بيان اين دوران است.
گواهي بر تاثيرگذاري اين اقدامات علاوه بر صدها نامه تشكر و قدرداني، بمباران هدفمند كارگاه جهاد دانشگاهي تبريز و شهادت 22 نفر از بهترين فرزندان اين نهاد است كه يادشان گرامي وروحشان شاد.
زعيمكهن در ادامه با بيان اين كه تلاش و كوشش وقفه ناپذير جهاد دانشگاهي در 32 سال گذشته، پيوسته و با شتابي مضاعف ادامه داشته است، عنوان كرد: در سال گذشته نيز اين افتخارات ادامه داشته كه در اين زمينه ميتوان به انعقاد قرارداد 14 دكل حفاري نفت بر روي خشكي واحد علم و صنعت، راهاندازي واحد توليد عصارهها و مواد موثر گياهي پژوهشكدههاي گياهان دارويي و صنايع شيميايي، دستيابي پژوهشگران جهاد دانشگاهي به فناوري جداسازي فرآوردههاي ميكروبي جمع كننده آلودگيهاي نفتي در سطح محيط آبي، ارائه 32 ميكروارگانيزم جديد توسط مركز ملي ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران، انعقاد قرارداد تاسيس شركت توليد سلولهاي بنيادي و فرآوردههاي بيولوژيك توسط پژوهشگاه رويان «براي اولين بار در كشور و منطقه»، پايان طرح بررسي وضعيت باروري و ناباروري در كشور در پژوهشگاه ابنسينا، راهاندازي بانك ژنتيك سرطان پستان مركز تحقيقات سرطان، ثبت نخستين تعيين توالي كامل ژنوم باكتريهاي بومي ايران در NCBI و ثبت و نگهداري ميكروارگانيزمهاي ارائه شده توسط دانشمندان خارجي در مركز ذخاير ژنتيكي براي نخستين بار در كشور اشاره كرد.
وي از تهيه طرح اطلس جامع هنر كشور در پژوهشكده فرهنگ و هنر و معماري، آغاز عمليات اجرايي ساخت پژوهشكده سلولهاي بنيادي مشهد، آغاز عمليات اجرايي احداث مجتمع تحقيقاتي – آموزشي – درماني ابنسينا (اولين بيمارستان فوق تخصصي جهاد دانشگاهي)، راهاندازي مركز رشد بيوفتونيك و ليزر پزشكي واحد علوم پزشكي تهران براي نخستين بار در كشور، برگزاري نخستين همايش دفاع سايبري كشور از سوي معاونت پژوهشي، برگزاري نخستين طرح ضيافت انديشه دانشجويان در مشهد مقدس توسط معاونت فرهنگي، همايش ملي فناوريهاي نوين در صنايع شيميايي توسط پژوهشكده صنايع شيميايي، آغاز عمليات اجرايي ايجاد نمايشگاه دائمي دستاوردهاي جهاد دانشگاهي در مجتمع تحقيقاتي آموزشي هلجرد، شركت در پروژه بينالمللي پروتئوم غشاي سلولهاي بنيادي جنين انساني و عقد قرارداد سيستم رانش واگنهاي مترو به عنوان بخش ديگري از دستاوردهاي جهاد دانشگاهي در يك سال اخير ياد كرد.
معاون هماهنگي و توسعه جهاد دانشگاهي در ادامه، تمديد طرح عمراني مجتمع تحقيقاتي هلجرد با اعتباري معادل 40 ميليارد ريال، اجراي پروژه رسوبات كف مخازن نفت خام توسط پژوهشكده برق، راهاندازي دو روش جديد مولكولي براي نخستين بار در ايران، دستيابي به دانش فني توليد فوم آلومينيومي مشهد، تحليل وضعيت علمي وفناوري كشور در فناوريهاي راهبردي توسط پژوهشگاه علوم انساني، اخذ گواهينامه تاييد صلاحيت براي 85 گروه تخصصي از وزارت نفت، طراحي مركز خدمات تخصصي طب سالمندي (دهكده سالمندان) توسط علوم پزشكي شهيد بهشتي، انجام مراحل مقدماتي چهارمين مسابقات بينالمللي قرآني دانشجويان جهان اسلام، انجام مقدمات برگزاري چهارمين دوره جشنواره ملي مطالعات قرآني دانشجويان كشور، تدوين الگوي خدمات اجباري براي اپراتورهاي تلفن همراه كشور و راهاندازي سايت شهداي جهاد دانشگاهي را از ديگر دستاوردهاي يك سال اخير جهاد دانشگاهي عنوان كرد.
به گزارش ايسنا، راهاندازي پايگاه خبري بيداري اسلامي از سوي سازمان دانشجويان، كسب مجوز نهايي و بهرهبرداري از مركز ناباروريهاي اردبيل، راهاندازي كلينيك هپاتيت و بيماريهاي وابسته در واحد مشهد، ثبت بيش از 10 هزار عنوان منابع علمي خارجي در كتابخانه الكترونيكي SID، افتتاح مكان جديد كلينيك آسم وآلرژي در جهاد علوم پزشكي تهران، برگزاري دومين جشنواره فيلمهاي صنعتي ايران توسط واحد صنعتي شريف، برگزاري هشتمين همايش ملي خليج فارس، افتتاح ساختمان درماني جديد پژوهشگاه ابن سينا، كسب رتبه نخست آموزش كارآفريني در كشور توسط واحد استان مركزي، برگزاري دومين همايش نقش گوهر سنگها در اقتصاد و كارآفريني توسط واحد فارس، امضاي چهار تفاهمنامه همكاريهاي علمي پژوهشي با دانشگاههاي كشور بلاروس، برگزاري كنفرانس ملي زلزله توسط واحد كرمان، برپايي مدرسه پاييزي گردشگري علم و فرهنگ، برپايي مدرسه تابستان رويان، اخذ گواهي تاييد صلاحيت همكاري تحقيقاتي با وزارت نفت در هشت شاخه پژوهش توسط واحد يزد، شركت در پروژه بينالمللي پروتئوم كروموزوم Y، تهيه برنامه جامع آموزش ضمن خدمت اعضاي جهاد دانشگاهي و افزايش حجم عمليات طرحهاي عمراني نيمه تمام 50-50 از 17 هزار به 57 هزار متر مربع از ديگر دستاوردهاي يك سال اخير جهاد دانشگاهي بود كه دكتر زعيم كهن به آنها اشاره كرد.
وي خاطرنشان كرد: تملك و آغاز عمليات اجرايي احداث نخستين مجتمع فرهنگي – رفاهي خانوادههاي جهاد گران در كرج، برگزاري پنجمين جشنواره ملي بهار، برگزاري هفتمين طرح ملي ايران مرز پرگهر و نخستين جشنواره سراسري خلاقيتهاي فرهنگي، افتتاح ساختمان و سايت جديد ايسنا و راهاندازي پنج منطقه و هفت سرويس جديد خبري و افزايش دو زبان فرانسه و عربي به ايسنا، افتتاح دفتر ايسنا در ابوموسي به عنوان نخستين رسانه، 40 زبانه شدن ايكنا، افتتاح شش شعبه استاني جديد و تكميل شعب استاني كشور، افتتاح پژوهشكده گردشگري واحد مشهد، برگزاري همايش ملي فرهنگ دانشجويي درمهندسي فرهنگي، برداشت ازنخستين مزرعه گياهان دارويي واحد ايلام، تصويب و پذيرش دانشجو در 59 رشته دكتري پژوهش محور، آغاز احداث پرديس دانشگاهي شهيد رضايينژاد ايلام، راهاندازي جهاد دانشگاهي استان البرز و برگزاري نخستين دورهي مناظرات دانشجويي برگهاي ديگري از دفتر وزين فعاليت و افتخارات سال گذشته جهاد دانشگاهي است.
خاطر نشان مي كند،در اين مراسم كه با حضور دكتر محمدحسين يادگاري، روسا و معاونان واحدها، پژوهشگاهها و مراكز تحقيقاتي اين نهاد به همراه جمعي از جهادگران كشور در پژوهشگاه رويان برگزار شد ، ضمن تقدير از 35 جهادگر نمونه جهاد دانشگاهي، از دو پژوهشكده علوم پايه كاربردي و پژوهشكده گياهان دارويي به عنوان واحدهاي برتر سال 91 تقدير شد.
در حوزه معاونت پژوهشي و فناوري، محمد خدادادي معاون پژوهشي واحد خواجه نصيرالدين طوسي، محمد معصومي كارشناس برنامهريزي معاونت پژوهشي دفتر مركزي، شهريار فرهنگ معاون فناوري مركز رشد پارك علم و فناوري كرمانشاه، سيدرضا طباطبايي قمي معاون پژوهشي واحد قم و محمد فرزي، عضو هيأت علمي پژوهشكده برق معرفي و تقدير شدند.
افتخارالسادات ميري مسئول دفتر معاونت فرهنگي دفتر مركزي، داريوش كيان كارشناس ارتباط تصويري واحد تهران و لاله شكور شهابي مدير جشنواره مسابقات فرهنگي سازمان فعاليتهاي قرآني هم جهادگران نمونه معاونت فرهنگي بودند.
در حوزه معاونت پشتيباني و امور مجلس، عليرضا حاتمي معاون پشتيباني واحد مشهد، مسعود سعيدي عامل ناظر مالي واحد اصفهان، اسماعيل قليزاده كارشناس واحد آذربايجان غربي و عابدين شاكري لشكاجاني كارشناس امور حقوقي و قراردادها دفتر مركزي، در حوزه معاونت آموزشي ، خسرو هدايتي معاون آموزشي موسسه علمي كاربردي، ندا شفيعي مدير مركز آموزش كوتاه مدت واحد خوزستان و مصطفي فرحزادي مسئول تداركات دانشگاه علم و فرهنگ و در حوزه سازمان همياري و اشتغال دانشآموختگان نيز جواد سخدري مدير اداره اشتغال واحد مشهد به عنوان جهادگران نمونه معرفي و تقدير شدند.
در بخش انتخاب جهادگران برگزيده سال 1391 نيز از حوزه معاونت پژوهشي و فناوري، دكتر حسين بهاروند، مدير گروه پژوهشي سلولهاي بنيادي و مريم شاه حسيني عضو هيأت علمي پژوهشگاه رويان، رضا مقامي كارشناس امور اداري واحد سمنان، دكتر محمود جدي تهراني رئيس پژوهشكده آنتي بادي منوكلونال پژوهشگاه ابن سينا و حبيبالله اصغري رئيس پژوهشكده فناوري اطلاعات و نيز از حوزه معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي سيد مهدي تقوي رئيس مركز فعاليتهاي قرآني، محمود محمد قاسمي معاون فرهنگي واحد سيستان و بلوچستان و عليرضا ساماني كارشناس اداره كل برنامهريزي فرهنگي معاونت فرهنگي به عنوان جهادگران نمونه معرفي شدند.
در حوزه معاونت پشتيباني احمد رحمتي، مدير امور اداري و عمومي واحد علم و صنعت، محمد سلطانعلي مدير اداره حسابداري دفتر مركزي، هاجر شيرمحمدي كارگزين واحد قزوين و عليرضا بهرامي، معاون پشتيباني و خدمات تخصصي پژوهشكده سرطان پستان، در حوزه سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان، شهربانو رحيمي كارشناس دفتر برنامهريزي و توسعه معاونت اشتغال، در حوزه معاونت آموزشي، محمدرضا حسيني معاون آموزشي واحد مشهد، محمدباقر عطايي رئيس واحد صنعتي اصفهان و زهرا رسايي مدير گروه برنامهريزي آموزشي دفتر مركزي و در حوزه رياست و روابط عمومي نيز حميدرضا خرسندي، كارشناس امور انتشارات دفتر مركزي به عنوان جهادگران نمونه معرفي و تقدير شدند.
همچنين در حوزه روساي واحدهاي برتر از عباس صفدري، امير ديزاني و مجيد غيور مبرهن به عنوان روساي واحدهاي سيستان و بلوچستان، قزوين و مشهد، تقدير به عمل آمده و پژوهشكدههاي علوم پايه كاربردي و گياهان دارويي نيز به عنوان واحدهاي برتر تقدير شدند.