نشست خبری مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان برگزار شد
نشست خبری چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان با حضور مسئولان ارشد جهاد دانشگاهی و شهرداری تبريز به عنوان دو نهاد اصلی برگزاركننده اين رقابتهای بينالمللی برگزار و طی آن تأكيد شد كه بيش از 80 متسابق از 52 كشور جهان در اين دوره از مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان حضور میيابند.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، نشست خبری چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان با حضور محمدحسين يادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی، عليرضا زجاجی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، حجتالاسلام والمسلمين سيد مهدی تقوی، رئيس سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور و دبير چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان، ناصر وحيدیمهر، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبريز و محمود موسوی، قائممقام دبير اين دوره از مسابقات امروز، 15 شهريور ماه، در محل سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور برگزار شد.
اين نشست با تلاوت آياتی از كلامالله مجيد توسط مصطفی يادگاری، قاری بينالمللی كشورمان آغاز شد و پس از آن حجتالاسلام و المسلمين سيد مهدی تقوی، رئيس سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور و دبير اين دوره از مسابقات گفت: در اين دوره از مسابقات سعی شده است تا رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر «گزين بودن فعاليتهای قرآن جهاد دانشگاهی» سرلوحه فعاليت ما قرار گيرد.
وی ادامه داد: مراسم افتتاحيه اين دوره از مسابقات با ايام شهادت امام صادق(ع) قرين شده است. تنها شخصيتی كه میتواند وحدت بين كشورهای اسلامی را شكل دهد و آن را رو به جلو سوق دهد، شخصيت امام صادق(ع) است و اين میتواند رمز پيروزی ما در اين عرصه باشد.
تمسك به سيره امام صادق(ع)؛ رمز رهايی از سلطه غرب
تقوی اظهار كرد: اگر زمانی رمز پيروزی جامعه در جبهههای دفاع مقدس «يا حسين(ع)» بود؛ اين هم رمزی بينالمللی است و از هندو گرفته تا ديگر فرقهها از آن استفاده كردهاند و امروزه رمز رهايی جهان اسلام از سيطره علمی جهان غرب چيزی جز يا صادق آل محمد(ص) نيست.
محمدحسين يادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی، سخنران ديگر مراسم بود كه درباره اهداف اين مسابقات توضيح داد و گفت: مهمترين هدف برپايی اين برنامه كه در آن متسابقانی از بيش از 50 كشور شركت میكنند، استفاده از فكر و انديشه قرآنی و عملياتیسازی فرامين قرآن كريم در زندگی است و اميدواريم با اجرای اين مسابقات به اين هدف متعالی نائل شويم.
افتتاح بوستان قرآنی در تبريز در ايام مسابقات
ناصر وحيدی مهر، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبريز با تاكيد بر فضاسازی قرآنی صورت گرفته در شهر تبريز گفت: بزرگترين بوستان قرآنی تبريز كه بعد از بوستان شهر تهران، دومين بوستان بزرگ ايران است، از دو سال پيش تاكنون در دست احداث قرار گرفت و به مناسبت برگزاری اين رقابتها در تبريز با حضور امام جمعه و ساير شخصيتهای كشوری افتتاح میشود.
وی تصريح كرد: در شورای برنامهريزی سال 91 مقرر شد كه به مناسبت ميزبانی تبريز برای اين رقابتهای قرآنی، فضاسازی شهر تبريز نيز قرآنی شود تا برای چند سال ياد و خاطره اين رخداد باشكوه در اذهان ثبت شود. در اين راستا تمثال 4600 شهيد در شهر تبريز نصب شده است.
محمود موسوی، قائم مقام دبير چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان نيز ضمن تشريح برنامههای اين دوره از مسابقات بيان كرد: مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان هر دو سال يكبار برگزار میشود و در دوره پيشين آن، نمايندگان 43 كشور حضور داشتند.
تبريز، ميزبان 100 مهمان خارجی
وی ضمن اشاره به برنامه مسابقات ادامه داد: در دوره فعلی كه چهارمين دوره اين رقابتها است، بيش از 80 متسابق از 52 كشور جهان حضور میيابند و با احتساب هيئت داوران، بيش از 100 مهمان خارجی داريم كه تمامی روند اجرايی برای تهيه بليط و يا رزرو محل هتل آنها انجام شده است.
موسوی با معرفی نمايندگان ايران كه برا يشركت در اين رقابتها انتخاب شدند افزود: مرحله انتخابی برای نمايندگان ايران در مسابقات ديروز، 14 شهريورماه، برگزار شد كه ابوذر كرمی در رشته حفظ و مجيد فقيه در رشته قرائت به عنوان نمايندگان ايران در اين رقابتها انتخاب شدند.
قائم مقام دبير چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان خاطرنشان كرد: سالن بزرگ امام خمينی(ره) با گنجايش بيش از يك هزار نفر برای اين رقابتها در نظر گرفته شده است و 20 مسجد فعال در تبريز مشخص شدند كه پنج محفل انس با قرآن كريم با حضور قاريان بينالمللی در آنها برگزار شود.
متسابقان خارجی، مبلغان پيشرفتهای ايران در كشورهای خود میشوند
عليرضا زجاجی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نيز با اشاره به دستاوردهای اين مسابقات در عرصه بينالملل يادآور شد: به هر ميزان كه همكيشان ما با مسائل و دستآوردهای جمهوری اسلامی ايران آشنا شوند، زمينه تحكيم ايمان آنها افزوده میشود و میتوانند به عنوان مبلغان پيشرفتهای جمهوری اسلامی ايران در كشورهای خود باشند.
وی عنوان كرد: برای رسيدن به اين هدف بايد مترجمان مهمانهای خارجی كه در اين مدت همراه شركتكنندگان و داوران هستند برای معرفی چهره انقلاب اسلامی اقدام كنند. همچنين میتوان از طريق ارتباط ايميل، يك شبكه گسترده با محوريت اين نخبگان ايجاد كرد.
وی تصريح كرد: متسابقان میتوانند با به همراه بردن محصولات فرهنگی، جزوات، كتب و ... به مراكز دانشگاهی كشورهای خود زمينه نورافشانی و هدايت ساير علاقهمندان را نيز فراهم آورند.
در پايان اين نشست خبری از پوستر چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان رونمايی شد و پايگاه اطلاعرسانی اين مسابقات كار خود را با سه زبان آغاز كرد.
٠٨:٣٠ ١٨/٠٦/١٣٩١