چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان آغاز به كار كرد
مراسم افتتاحيه مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان عصر امروز،21 شهريورماه، با حضور رئيس قوه مقننه، رئيس جهاد دانشگاهی و ديگر مسئولان كشوری و استان آذربايجان شرقی در مصلای بزرگ شهر تبريز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به تبريز، مراسم افتتاحيه چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان،عصر امروز، 21 شهريور، در محل مصلی بزرگ امام خمينی(ره) در شهر تبريز و با حضور مقامات و مسئولان كشوری و استانی برگزار شد.
در ابتدای اين مراسم بعد از پخش سرود ملی، حامد ولی زاده، نفر اول دوره پيشين اين رقابت ها، آياتی از كلام الله مجيد را تلاوت كرد و سپس عليرضا نوين، شهردار تبريز در اين مراسم با اشاره با آيات اوليه سوره مباركه قلم، گفت: قرآن يك كتاب هميشه خواندنی است كه كهنگی در آن راه نمی يابد و نشان دهنده راه برای همگان است. حقايق علمی نهفته در قرآن خود دليلی بر زنده بودن اين كتاب الهی است.
وی در بخش ديگری از سخنان خود اظهار كرد: امروز دارالمومنين شهر تبريز ميزبان قاريان و حافظانی از 52 كشور جهان است و ما اين افتخار را مديون جهاد دانشگاهی و شهرداری تبريز هستيم. برگزاری اين مسابقات بار ديگر هويت اولين پايتخت شيعه را به اثبات رساند.
شهردار تبريز در بخش پايانی صحبت های خود با اشاره به منويات و مطالبات قرآنی رهبر معظم انقلاب تصريح كرد: برگزاری اين مسابقات می تواند زمينه ساز برداشتن گامی بلند در راستای تحقق منويات مقام معظم رهبری در مورد تربيت 10 ميليون حافظ قرآن باشد.
همچنين در اين مراسم كليپی با موضوع بيداری اسلامی در سالن پخش شد كه مورد توجه حاضران و به ويژه مهمانان خارجی قرار گرفت.
سخنران ديگر اين مراسم، آيت الله محسن مجتهدشبستری، نماينده ولی فقيه و امام جمعه تبريز بود كه به توضيح اثرات و خاصيت های نور ظاهری پرداخت و گفت: نور ظاهری مثل نور خورشيد سه خاصيت مهم دارد. يكی اين كه به تشخيص اشياء از همديگر كمك می كند؛ ديگر اين كه به رشد و نمو موجودات كه بدون نور خورشيد امكان رشد ندارند، ياری می رساند و سوم اين كه سرعت نور بسيار بالا و معادل سيصد هزار كيلومتر در ثانيه است كه از سرعت صوت هم بالاتر است.
آيت الله مجتهد شبستری تاكيد كرد: اين سه خاصيت عيناً در نور معنوی قرآن هم موجود است. اول اين كه تشخيص حق از باطل به وسيله قرآن است؛ دوم اين كه به بركت قرآن جاهليت بشريت از بين رفت و انسان ها رشد فكری پيدا كردند؛ و سوم اين كه در عرض 10 سال و اندی با تشكيل حكومت اسلامی توسط حضرت محمد مصطفی (ص) در مدينه، شعاع اسلام از جزيرة العرب آغاز شد و آنچنان گسترش يافت كه به كناره های اقيانوس اطلس رسيد.
امام جمعه تبريز همچنين گفت: با اين كه دست های استعمارگران با نقشه های شوم در هر زمان برای ممانعت از گسترش نور اسلام در تلاش بوده اند، به فيض الهی و با الهام از انقلاب اسلامی ايران، ملت های مسلمان در سال های اخير بيدار شده اند و در خيلی از كشورها تحول فكری و جنبش اميدبخش بيداری اسلامی به وجود آمده است و ديكتاتورهای دست نشانده استكبار يكی پس از ديگری ساقط می شوند و نور اسلام و قرآن باوجود خصومت های آمريكا و اسرائيل در عالم فراگير می شود.
در ادامه گروه تواشيح طارق از تبريز به اجرای برنامه پرداختند كه مورد استقبال حاضران قرار گرفت.
سخنران پايانی اين مراسم، علی لاريجانی، رئيس مجلس شورای اسلامی بود كه با اشاره به شب شهادت حضرت امام صادق(ع) تصريح كرد: امام صادق(ع) توانستند در شرايط حساسی مكتب فقهی شيعه را پايه گذاری كنند كه آنها هم همان حقايقی است كه از قرآن كريم استنباط شده است و ما بيشترين احاديث را از اين امام همام داريم.
لاريجانی گفت: بعد از حادثه كربلا بين مردم دغدغه ای برای خلاصی از امويان وجود داشت زيرا امويان دشمنی بارزی با اهل بيت(ع) داشتند و مردم هم اين را درك كردند . دوره بعد از آنها دوره عباسيان بود كه با شعار طرفداری از اهل بيت(ع) سركار آمدند ولی در نهايت بيشتر از بنی اميه طرفداران اهل بيت(ع) را كشتند.
وی خاطرنشان كرد: امام صادق(ع) با يك تدبير سياسی اين دوره را طی كردند تا مكتب اهل بيت(ع) يك شكل مدون به خود بگيرد. عباسيان هم مانند امويان قصرنشين و اهل تجمل بودند و در تجمل گرايی بين مسلمانان انحراف ايجاد كرده بودند. امام صادق(ع) از طرفی بايد با سلاطين جور مبارزه می كردند و از طرفی بايد جلوی انحرافات را می گرفتند.
رئيس مجلس شورای اسلامی بيان كرد: وظيفه ديگر امام صادق(ع)، مبارزه با فرق انحرافی بود و خوارج، معتزله و ... فرقه هايی بودند كه به شكل مدون در آن دوران ظهور كردند و در كنار آن فرق فقهی هم ايجاد شد. در شيعه هم اين اختلاف نظر وجود داشت و خود را مانند گروه زيديه و غاليان، منتسب به شيعه می كردند ولی امام صادق(ع) كار آنها را تاييد نمی كردند.
وی اظهار كرد: اگر ما اين را قبول داشته ايم كه بهترين راه برای فهم قرآن، رجوع به اهل بيت(ع) و روايات آنها است، آنگاه يك ويژگی زنده بودن به تفكر اسلامی دميده می شود. هانری كربن كه مرحوم علامه طباطبايی نشست های زيادی را با وی داشتند، گفته است كه برای پويايی تفكر اسلامی بايد تأويلاتی را انجام داد كه باعث پويايی تفكر شود و اين تأويل گرايی توسط اهل بيت(ع) و تبيين های آنها حاصل می شود.
لاريجانی در پايان تصريح كرد: در يك سنت فكری كه اين پويايی وجود دارد، يك حيات و نشاط در اين تفكر وجود دارد و بودن ولی خدا و تمسك به او می تواند كاشف رموز كتاب خداوند باشد. به نظر هانری كربن كشف رموز قرآن توسط رجوع به كلام معصومان(ع) ميسر می شود. فهم معارف دينی بايد توسط اين بزرگان صورت می گيرد تا علاوه بر ظاهر قرآن به باطن قرآن هم دست پيدا كنيم.
در مراسم افتتاحيه اين دوره از مسابقات همچنين پيام تصويری آيت الله العظمی جوادی آملی پخش و پيام آيت الله العظمی سبحانی و كامران دانشجو، وزير علوم، تحقيقات و فن آوری قرائت شد.
در پايان اين مراسم بعد از پخش كليپی در خصوص معرفی شهر تبريز، سلطانی، قاری بين المللی و همچنين عبداالفتاح طاروتی، قاری پيش كسوت مصری آياتی از كلام الله مجيد را تلاوت كردند.
٠٩:١٦ ٢٣/٠٦/١٣٩١