چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان پايان يافت/
يادگاری:
اتحاد مسلمان تنها در سايه پيروی از فرامين قرآن به دست میآيد
رئيس جهاد دانشگاهی در مراسم اختتاميه چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان با اشاره به دعوت هميشگی قرآن به اتحاد مسلمانان، تصريح كرد: بر ماست كه بار ديگر به قرآن بازگرديم و از فرامين آن بهره ببريم تا به اين اتحاد دست يابيم.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به تبريز، مراسم اختتاميه چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان صبح امروز شنبه، 25 شهريور ماه، در سالن اجلاس مصلای بزرگ شهر تبريز برگزار شد.
محمدحسين يادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی در ابتدای سخنان خود گفت: سلام و درود حضرت حق بر پيامبر رحمت و مهربانی حضرت محمد مصطفی(ص) و خاندان پاكش و سلام بر تمامی اوليا و صالحين و شهدا. و سلام و درود بر روان بنيانگذار انقلاب اسلامی ايران؛ حضرت امام خمينی(ره) و نائب بر حقش رهبر مسلمين، حضرت امام خامنهای (حفظهالله) و سلامی مخصوص به شما مهمانان و حاضران در چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان.
يادگاری در ادامه خطاب به مهمانان حاضر در اين مراسم افزود: مهمانان ارجمند، فرهيختگان گرامی، دانشجويان عزيز خداوند را برای توفيق برگزاری اين دوره از مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان جهان اسلام شاكرم و حضور شما را در اين دوره از مسابقات گرامی داشته و از تلاش و همكاری همه دست اندركاران برگزاری چنين محفل ارزشمندی قدردانی میكنم.
رئيس جهاد دانشگاهی تصريح كرد: و اما اكنون ما در محضر كتابی قرار گرفتهايم كه به فرموده پيامبر اعظم(ص) «هر كس كه او را رهبر خويش گرداند، وى را به بهشت رهنمون مىسازد و هر كس كه بدان پشت پا زند، به جهنم سوقش مىدهد. روشنترين راهنما به سوى بهترين راههاست، و هر كس كه براساس قرآن سخن گفت، مردم وى را تصديق مىكنند و توفيق مىيابد». بنابراين بر ماست كه با داشتن چنين گنجينهای از آن غفلت نكرده و لحظه، لحظه بدان مراجعه كنيم و از آن راهنمايی بجوييم تا در ظلمتها راه را گم نكنيم و اين همان دستوری است كه رسول خدا(ص) بدان سفارش كرده و فرمودهاند: «هر گاه امور چون شب ظلمانى برايتان مشتبه و تاريك گرديد، بر شما باد به قرآن». بنابراين امروز نيز كه دشمنان میخواهند با سياست تفرقه بيانداز و حكومت كن، مانع وحدت مسلمين در سر تا سر جهان شوند تا بدين طريق به چپاول دارايیهای ايشان بپردازند بر ماست كه بار ديگر به قرآن بازگرديم و از فرامين آن بهره بريم.
وی در بخش ديگری از صحبت های خود در مراسم اختتاميه چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان اظهار كرد: قرآن كريم همواره مسلمانان را به برادری و وحدت دعوت نموده است و سرلوحه اين دعوت آيه شريفه «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً وَ لا تَفَرَّقُوا» میباشد كه برای پيروزی مسلمين در تمامی زمينهها، قرآن كريم از هرگونه تفرقه و جدايی پرهيز میدهد و اينگونه هشدار میدهد كه «وَ لا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ ريحُكُمْ». پس در صورت تفرقه، نتيجهای جز شكست نخواهد بود. بنابراين لازم است كه بر گرد قرآن جمع آييم و در اين برهه حساس از زمان، كه ملتهای اسلامی يكی پس از ديگری بيدار گشته، به دنبال احقاق حقوق خود هستند، هوشيارانه بر محور اطاعت خدا، پيامبر و اولی الامر جمع شويم و عزت اسلام و قرآن را به رخ جهانيان بكشيم.
رئيس جهاد دانشگاهی كشور خاطرنشان كرد: در همين راستا جهاد دانشگاهی با بيش از سی سال سابقه حضور در عرصه علم و فرهنگ اين افتخار را دارد كه بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، امام خامنهای (دامت بركاته) در عرصه قرآن، به فعاليتهايی ورود پيدا كند كه تا كنون كمتر بدان پرداخته شده است و يكی از آنها برگزاری مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان جهان است كه از اهداف بزرگ آن گرد آمدن نمايندگان جوان قرآنی جهان و نشان دادن وحدت تمامی مسلمين و بهرهمندی از آيات نورانی قرآن كريم است كه امروز با حضور دانشجويان قرآنی از سراسر عالم، چهارمين دوره آن را به حول قوه الهی به پايان رسانديم.
وی در ادامه به برگزاری دوره های گذشته اين مسابقات اشاره و اظهار كرد: شايان ذكر است كه اولين دوره اين مسابقات در سال 1385 در شهر اصفهان، با حضور نمايندگانی از 29 كشور، دور دوم در شهر تهران و با حضور نمايندگانی از 38 كشور و دور سوم در مشهد مقدس با حضور نمايندگانی از 42 كشور و با رشد چشمگيری اين دوره با حضور 52 كشور در شهر تبريز، برگزار شد.
محمدحسين يادگاری در ادامه خطاب به حاضران در سالن محل برگزاری اين مراسم گفت: قرآن كريم كتابی است انسانساز و رهايی بخش انسان از تاريكی و جهل، كه نه تنها سعادت اخروی، بلكه زندگی سعادتمندانه در اين دنيا نيز در گرو عمل به فرامين آن است كه مقدمه عمل، تدبر و مقدمه تدبر، فهم و مقدمه همه اينها انس با قرآن كريم است كه قرائت و حفظ آيات نورانی قرآن كريم گامی است به سوی پيوند با آيات وحی.
رئيس جهاد دانشگاهی كشور در ادامه با بر شمردن عمده فعاليت های سازمان فعاليت های قرآنی دانشجويان كشورگفت: ما افتخار داريم كه بگوييم مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان دارای ويژگیهای منحصر به فردی است كه شايد در ديگر مسابقات قرآنی نتوان شاهد اين خصوصيات در كنار هم بود.
وی در ادامه با اشاره به ويژگی های مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان تصريح كرد: به اين دليل است كه از چنين گردهمايی و جامعه قرآنی-علمی ما اين انتظار میرود كه آيه «لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِم» را هميشه در ذهن داشته باشند تا بدين واسطه به اين نكته مهم توجه داشته باشند كه اگر قرار است اجتماع به سمت صلاح تغيير كند، در حكومتها اصلاحی صورت گيرد و قرآن در متن زندگی، جامعه و حكومت قرار بگيرد، همه به دست خود ماست كه تا چه اندازه با توجه به فرامين الهی به آن سمت حركت میكنيم و تا چه حد همتمان را بلند میداريم كه زمينه را برای برپايی حكومت جهانی اسلام فراهم آوريم.
رئيس جهاد دانشگاهی در پايان خاطرنشان كرد: در پايان بر خود لازم میدانم كه از تمامی بزرگوارانی كه ما را در برگزاری چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان، ياری كردهاند به خصوص نماينده ولی فقيه و امام جمعه محترم شهر تبريز، استاندار محترم، سازمان فعاليتهای قرآنی دانشگاهيان كشور، مسئولان محترم شهرداری شهر تبريز، به ويژه شهردار محترم كلان شهر تبريز، معاونت محترم فرهنگی، اجتماعی شهرداری و رياست محترم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبريز و مسئولان محترم برگزاری دورههای قبل كه سنگ بنای آن را نهادند، و ديگر نهادها و موسساتی كه ما را در اين مهم ياری رساندند نهايت تقدير و تشكر خود را ابراز بنمايم.
حجتالاسلام تقوی عنوان كرد:
احيای حركت قرآنی دانشجويان جهان؛ هدف والای مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان
دبير چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان در مراسم اختتاميه اين مسابقات گفت: احيای حركت قرآنی دانشجويان سراسر جهان، هدف والای مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان است.
حجت الاسلام والمسلمين سيدمهدی تقوی، دبير چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان در مراسم اختتاميه اين مسابقات اظهار كرد: چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان در شهر تبريز برگزار شد كه اين ميزبانی دارای دستاوردهای جديدی، علاوه بر دستاوردهای قبلی بود و باعث شد كه چتر معنوی و قرآنی بر سطح اين شهر سايه افكن شود.
وی ادامه داد: حضور مهمانان بين المللی در ايران سبب می شود تا آنها با پيشرفت های ايران و رسالت های جهانی آن بيشتر آشنا شوند. يكی از دستاوردهای برگزاری مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان در ساير استان ها اين است كه مهمانان و متسابقان خارجی متوجه می شوند كه با وجود تحريم ها و مانع تراشی ها، ايران استقلال خود را حفظ كرده است و همه جای ايران دارای پيشرفت های مادی و معنوی است.
وی تصريح كرد: اين پيشرفت های مادی و معنوی اين پيام را به مسلمانان جهان می دهد كه با تمسك به قرآن و عترت می توان از سد همه مشكلات عبور كرد. اين مسابقات قرآن ويژگی ديگری هم دارد و آن اين است كه دانشجو، حق طلب است و بر اين اساس بايد پاسحگو بودن قرآن كريم به نيازهای علمی و معرفتی انسان، رهايی بخشيدن علوم از سيطره غرب با توسل به معارف قرآن كريم برای اين قشر مشخص شود.
دبير چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان افزود: از جلوه های ديگر حق طلبی دانشجويان در اين دوره از مسابقات اين بود كه نسبت به اهانت اخير اسرائيل و آمريكا به ساحت مقدس حضرت رسول اكرم(ص) واكنش نشان دادند و بيانيه ای در محكوميت اين حركت شنيع صادر شد.
وی خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهی هدف والايی را از برگزاری مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان دنبال می كند و آن نيل و تحقق احيای حركت قرآنی دانشجويان سراسر جهان است تا بتوانند با توسل به قرآن كريم و اهل بيت(ع)، علوم را از سيطره انديشه های غربی رها كنند.
حجت الاسلام تقوی تاكيد كرد: مراسم افتتاحيه چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان هم زمان با شب شهادت امام صادق(ع) برگزار شد و اين موضوع حاوی يك پيام محوری بود. شخصيت امام صادق(ع) مورد احترام و ارادت همه مسلمانان است.
وی ادامه داد: اميد است بار ديگر مسلمانان با تمسك به معارف قرآن كريم و شخصيت امام صادق(ع) به شكوفايی تمدن اسلامی آن امام همام برسند.
وی در پايان با تشكر از دست اندركاران برگزاری اين دوره از مسابقات عنوان كرد: در اين جا بر خود لازم می دانم تا از زحمات آيت الله مجتهد شبستری به عنوان رهبر معنوی اين جريان، مسئولان استان آذربايجان شرقی به ويژه شهرداری تبريز، مسئولان جهاد دانشگاهی، رسانه ها، استانداری خراسان رضوی به عنوان ميزبان دوره قبل اين رقابت ها و تك تك عزيزانی كه با عشق به قرآن در اين مسابقات حضور داشتند، تشكر می كنم.
شهردار تبريز:
همه دستاوردهای ايران اسلامی مديون قرآن است
عليرضا نوين در مراسم اختتاميه چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان طی سخنانی تصريح كرد: دستاوردهای ايران اسلامی از استقلال و آزادی و امنيت گرفته تا دستاوردهای ديگر همه مديون قرآن كريم است.
شهردار تبريز، در اين مراسم افزود: ما در ايران پس از انقلاب اسلامی و در سايه رهبری حضرت امام خمينی(ره) و در حال حاضر با رهنمودها و رهبری داهيانه مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) توانستهايم هم به مضمون «اشداء علی الكفار» و هم به مضمون «رحماء بينهم» به جد عمل كنيم.
وی برگزاری مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان را توفيقی برای مردم شهيدپرور شهر دارالمؤمنين، تبريز، دانست و گفت: خوشحاليم كه مردم تبريز كه با هويت دينی و مذهبی در عرصههای مختلف قرآنی تلاش داشتهاند، توانستند ميزبانی اين رقابتها را كسب كنند.
نوين با اشاره به اين كه اين مسابقات توفيقی برای شهرداری تبريز و سازمان فرهنگی و هنری آن بود، گفت: بركات اين كار معنوی شهر ما را عطرآگين كرده و قطعاً ساليان سال از بركات معنوی اين فضای ايجاد شده بهره خواهيم برد.
وی در ادامه گفت: همه محافل قرآنی همواره با موفقيتها و دستاوردهای مختلفی همراه بوده است، اما برگزاری محفل قرآنی دانشجويان، يعنی طلايهداران و جويندگان علم و دانش مزيت ديگری برای شهر تبريز بود.
شهردار تبريز همچنين گسترش اين گونه محافل قرآنی را در تقويت اتحاد، برادری و همدلی در جهان اسلام و تشكيل اتحاديههای اسلامی تأثيرگذار دانست.
وی با تقدير از جهاد دانشگاهی و سازمان فعاليتهای قرآنی دانشگاهيان كشور گفت: خوشحاليم كه جهاد دانشگاهی كه توانسته در عرصههای علمی، دانشگاهها و مجموعههای علمی را هدايت كند، در عرصههای قرآنی هم فعاليتهای قابل تقديری انجام دهد.
نوين همچنين از آيتالله محسن مجتهد شبستری، امامجمعه شهر تبريز، به دليل در اختيار گذاشتن مكان برگزاری مسابقات (مصلای شهر تبريز) و راهنمايیها و رهنمودهای وی در ستاد برگزاری رقابتها و نيز از جامعه قرآنی و مؤسسات قرآنی تبريز كه در پنج روز برگزاری مسابقات با برگزاركنندگان همكاری كردند، تشكر و اظهار اميدواری كرد كه شهر تبريز در آينده هم ميزبان برنامههای قرآنی باشد.
گرايش جهانی به قرآن نياز به فعاليتهای ترويجی قرآنی را افزايش داده است
در ادامه اين مراسم پيام مديركل سازمان علمی، فرهنگی، آموزشی اسلامی(آيسسكو) توسط عباس صدری مدير دفتر منطقهای سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی اسلامی (آيسسكو) قرائت شد.
عباس صدری گفت: درودها و سلامهای عبدالعزيز عثمان التويجری، مديركل سازمان علمی، فرهنگی، آموزشی اسلامی(آيسسكو) را به شركتكنندگان در اين مسابقات ابلاغ كرد و گفت: خدا را سپاسگزارم كه در سیامين سالگرد تاسيس آيسسكو توفيق دارم در محضر قاريان و حافظان و اساتيد قرآن باشم.
صدری گفت: بیشك قرآن اين هديه الهی، اساسنامهای برای مسلمانان در هر عصر و زمان است كه جامعه اسلامی به آن محتاج بوده و میتواند به آن افتخار كند.
وی افزود: اينك كه موج اسلامگرايی در جهان به سمت اوجی بیبيدل در حال حركت است و به اعتقاد انديشمندان عرصه قرآن، جهان اسلام در حال جهشی كم نظير در عرصه قرآنی است، نياز به برنامههای ترويجی قرآنی در سطح جهان بيش از پيش نمايان شده است.
صدری تأكيد كرد: برگزاری مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان از آن دسته فعاليتهای ترويجی شايسته و قابل تقدير است كه فرصتی فراهم میكند تا دانشجويان كشورهای مختلف گرد هم آمده و در قالب يك رقابت معنوی حول محور قرآن با تعاليم متعالی قرآن مأنوس شوند.
مدير دفتر منطقهای آيسسكو اضافه كرد: برگزاری مسابقات قرآن دانشجويان به عنوان حركتی ترويجی بدون شك میتواند در حوزه توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه اسلامی نقش مهمی ايفا كند و حضور چشمگير دانشجويان در اين مسابقات و انس بيشتر آنها با كلام الهی راهی برای فرهنگ سازی زندگی قرآنی است.
وی با اشاره به اين كه در سه دوره گذشته مسابقات قرآن دانشجويان در اصفهان، تهران و مشهد نيز حضور داشته، گفت: به عنوان يك مسئول در سازمانهای بينالمللی احساس میكنم اين فعاليت قرآنی در هر دوره نسبت به دوره قبل توسعه و پيشرفت داشته است.
صدری گفت: سازمان آيسسكو با توجه به اهميت جايگاه قرآن و در جهت ترويج فرهنگ اصيل قرآنی حمايت از چنين مسابقات قرآنی را كه با محوريت جوانان و دانشجويان برگزار میشود در سرلوحه فعاليتهای فرهنگی خود قرار داده است.
نماينده آيسسكو در سخنان خود همچنين به توهين اخير به ساحت مقدس پيامبر عظيمالشأن اسلام اشاره و تاكيد كرد: سازمان آيسسكو در بيانيهای اين اقدام موهن را به شدت محكوم كرده است.
وی در پايان از شركتكنندگان و دستاندركاران چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان به ويژه جهاد دانشگاهی و سازمان فعاليتهای قرآنی دانشگاهيان و نيز مسئولين شهر تبريز كه ميزبانی مسابقات را برعهده داشت، تشكر و قدردانی كرد.
راه مقابله با اهانتهای دشمنان به قرآن و پيامبر(ص) معرفت بيشتر به آنهاست
سخنرانی محمود صلاحی، استاندار خراسان رضوی و ميزبان دوره قبل اين مسابقات يكی ديگر از بخش های اين مراسم بود. محمود صلاحی، استاندار خراسان رضوی، در مراسم اختتامه چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان گفت: در سومين دوره اين مسابقات كه در مشهد مقدس برگزار شد، مرحوم استاد شعيشع حضور داشتند و به من گفتند كه اگر در مشهد از دنيا رفتم، در جوار بارگاه ملكوتی امام هشتم(ع) دفن شوم.
وی در ادامه افزود: با توجه به اينكه در روزهای گذشته زلزلهای در آذربايجان شرقی به وقوع پيوست و باعث وفات تعدادی از هموطنانمان شد از همه شما میخواهم برای شادی اين درگذشتگان و نيز مرحوم شعيشع به صورت ايستاده فاتحهای را قرائت كنيم.
استاندار خراسان رضوی در ادامه به ارائه توضيحاتی در مورد دوره گذشته اين مسابقات و ميزبانی مشهد مقدس پرداخت و تصريح كرد: افتخار داشتيم كه ميزبانی دوره گذشته اين مسابقات را داشته باشيم. در اينجا لازم است يادی داشته باشيم از همه كسانی كه در دوره گذشته در بين ما بودند اما اينبار به هر دليل نتوانسته اند حضور يابند.
وی در ادامه با ارائه پيشنهاداتی در مورد برگزاری بهتر اين مسابقات اظهار كرد: پيشنهاد دارم حضور ساير كشورها در اين مسابقات نيز فراهم شود تا كشورهای بيشتری حضور داشته باشند. همچنين زمينه حضور بانوان در اين مسابقات نيز فراهم شود.
صلاحی خاطرنشان كرد: اضافه كردن رشته هايی همچون پژوهشهای قرآنی می تواند در بهبود و بالا رفتن سطح مسابقات تأثير گذار باشد. پيشنهاد ديگر من اين است كه دبيرخانه دائمی برای اين مسابقات در مشهد تشكيل شود.
استاندار خراسان رضوی در ادامه سخنان خود در مراسم اختتاميه چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان گفت: در روزهای اخير اقدامات موهنی بر عليه پيامبر اكرم(ص) انجام شد كه خشم مسلمانان را در پی داشت و ساعاتی پس از اين اقدام موهن حركت و جوشش عظيمی بر عليه مسببين اين اقدام به وجود آمد.
وی در بخش ديگری از سخنان خود در مراسم اختتاميه چهارمين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان گفت: در كنار كارهايی همچون اعتراض به اين اقدامات، بايد كارهای تكميلی ديگری را نيز انجام دهيم و شناخت خود را از پيامبر اعظم(ص) و قرآن كريم بيشتر كنيم.
صلاحی تآكيد كرد: بايد به خاطر اين حركات موهن علاوه بر افزودن شناخت ها، همايش ها و سخنرانی های بيشتری را نيز برگزار كنيم و در اين همايش ها شناخت مردم و مسلمانان را نسبت به قرآن افزايش دهيم.
استاندار خراسان رضوی در پايان به يكی از اشعار اقبال لاهوری، شاعر برجسته پاكستانی كه در مورد قرآن سروده است، اشاره كرد.
در ادامه اين مراسم از محمود صلاحی، به عنوان ميزبان دوره گذشته اين مسابقات و عيسی عليزاده دبير دوره سوم و همچنين حجت الاسلام و المسلمين ناصری پور، دبير اجرايی دوره سوم مسابقات درمشهد مقدس تجليل شد.
اهدای جوايز نفرات برتر اين مسابقات يكی از بخش های جذاب مراسم اختتاميه اين دوره از رقابت ها بود كه در اواخر برنامه برگزار شد. بر همين اساس جوايز 10، هفت و پنج هزار دلاری نفرات اول تا سوم رشته های قرائت و حفظ كل قرآن به نفرات برگزيده به شرح زير اهدا شد.
معرفی نفرات برتر چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان
نفرات برتر چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان معرفی و نمايندگان جمهوری اسلامی ايران موفق به كسب رتبههای برتر در دو رشته حفظ كل و قرائت شدند.
در رشته قرائت چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان مجيد فقيه از جمهوری اسلامی ايران موفق شد رتبه برتر را كسب كند.
همچنين محمد مهدی عزالدين از لبنان و عنايت الله عصمت يار از افغانستان، به ترتيب رتبه های دوم و سوم را كسب كردند.
عباس علی سيد از آلمان، عبدالله احمد حسن از كويت و قاسم احمد رضی احمد حسن از بحرين نيز رتبه های چهارم تا ششم را بدست آوردند.
در رشته حفظ كل قرآن كريم چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان نيز ابوذر كرمی از جمهوری اسلامی ايران رتبه برتر را كسب كرد.
محمد المصطفی ولد الشيخ احمد از موريتانی و محمدمحمد خفاجی المحلاوی از مصر نيز به ترتيب رتبه های دوم و سوم را بدست آوردند.
انصار الدين انصار از اندونزی، مهتدی عبدالحی اف از تاجيكستان، فاروق اعظم از قطر و ابوبكر علی موبتی از اوگاندا نيز موفق به كسب رتبه های چهارم تا هفتم چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان در رشته حفظ كل قرآن شدند.
١٣:٥٩ ٢٥/٠٦/١٣٩١