٠٤:١٢ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
رئیس جهاددانشگاهی در ديدار با رييس جامعه المصطفي:
حوزه های دینی و دانشگاهی بسترهای مناسبی در اشاعه فرهنگ اسلامی ایجاد می کنند

رئیس جهاددانشگاهی گفت: حوزه های دینی و دانشگاهی در کنار هم بسترهای مناسبی در اشاعه فرهنگ اسلامی ایجاد می کنند.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قم، رئیس جهاد دانشگاهی در دیدار با آیت الله اعرافی رئیس جامعه المصطفی  با تبریک دهه کرامت گفت: معاونت های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی در جهاد دانشگاهی فضای منسجمی را درجهت تعامل با مراکز علمی و دینی وحوزوی و به ویژه جامعه المصطفی به عنوان مرکزآموزشی به طلاب خارجی ایجاد می نمایند که نقش بسزائی در توسعه و اشاعه فرهنگ اسلامی و دینی  به جهان خواهد داشت.

دکتر محمدحسین یادگاری اذعان داشت: دراین ارتباط با توجه به حضور هزاران نفر از طلاب خارجی در این مرکز می توانیم در راستای آموزش های تخصصی زبان و همچنین بهره گیری از اساتید مجرب زبان درمیان طلاب تعامل خوبی را در این دو مجموعه ایجاد کرده و در رشته های دیگر علوم دینی و انسانی نیز با استفاده از ظرفیت های نهفته در دو مجموعه به دستاوردهای مطلوبی برسیم.

وی با بیان اینکه جایگاه والای قم دراشاعه فرهنگ اسلامی و دینی به جهان تصریح کرد: حوزه های علمیه درقم ظرفیت های با ارزشی به شمار می روند که می توانند تکمیل کننده توانمندی های موجود در دانشگاه نیز باشند و به طور کلی حوزه های دینی و دانشگاهی در کنار هم بسترهای مناسبی در اشاعه فرهنگ اسلامی ایجاد می نمایند.

یادگاری در بخش دیگری ازسخنان خود اظهار کرد: جهاددانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی و غیر دولتی از سوی شورای عالی انقلاب راه اندازی شد و ازهمان ابتدا با اهداف تعیین شده در کنار دانشگاهها زمینه تحقیق و پژوهش را برای دانشجویان و نخبگان فراهم آورد و این توانائی را نیز دارد که با تعامل با مراکز حوزوی بتواند زیرساختهای علمی و دینی خوبی را تجهیز کند.

وی ادامه داد: این مجموعه توانسته با تاکید بر نوآوری و پژوهش در کنار آموزش به تولیدات علمی و محصولات فرهنگی منسجمی دست یابد که برای رسیدن به تولیدات دینی و تاکید بر علوم انسانی مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری باید تعامل گسترده ای  را با مراکز حوزوی در پیش گیرد تا فرهنگ غنی اسلامی و دینی مان بتواند به درستی در سطح جهان تبیین و توسعه یابد.

وی خطاب به رییس جامعه المصطفی العالمیه پیرامون توسعه این تعاملات خاطرنشان کرد: بسیاری از طلاب خارجی پس از فارغ التحصیلی می توانند از امکانات و تجهیزات موجود آموزشی و پژوهشی در جهاد دانشگاهی استفاده نمایند و این مرکز حوزوی نیز می تواند دستاوردهای دینی و علمی خود را در اختیار جهاد دانشگاهی در جهت اهداف مشترک آموزشی وپژوهشی قرار دهد.

دکتر یادگاری تصریح کرد:همچنین با توجه به حضور طلاب خارجی از دهها کشور جهان قطعا بسترهای مناسبی در زمینه آموزش زبان های دیگر نیز در این مجموعه فراهم است که می تواند قابلیت خوبی را فراهم آورد و از سوی دیگر بازدید طلاب خارجی از مراکز علمی و پیشرفت های فراوان جهاد در زمینه های مختلف می تواند پیام توسعه و رشد ایران را به سراسر جهان عرضه بدارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در این دیدار درخصوص توانمندی جهاد دانشگاهی در عرصه های مختلف پژوهشی، فرهنگی و آموزشی و علمی گفت: جهاد دانشگاهی و مراکز حوزوی مکمل های خوبی در جهت اشاعه فرهنگ اسلامی به شمار می روند به گونه ای که بخش های پژوهشی و آموزشی جهاد با اسقرار در43 واحد کشوری به قابلیت های خوبی دست یافته است.

وی افزود: در حوزه پژوهشی با 120گروه تخصصی ، 115 مرکز خدمات تحقیقی ،سه پژوهشگاه، 15 پژوهشکده، 15 پارک علم و فن آوری، 15 مرکز رشد در حوزه های علوم انسانی و سایر علوم جایگاه ویژه ای را در تحقیق و پژوهش ایجاد  نموده که با ارتباط تنگاتنگ با حوزه های علمیه می تواند جهت دهی مناسبی را در غنابخشیدن به دستاوردهای خود داشته باشد.

رئیس جهاددانشگاهی تاکید کرد: باید پژوهش ها و تحقیقات همگام با ظرفیت های موجود به محصول و ثروت تبدیل نماییم و با توسعه فرهنگ جهادی و تعامل با مراکز مختلف علمی و حوزوی به دستاوردهای مشترکی دست یابیم و ما آمادگی داریم برای طلاب خارجی فضای مناسبی را در جهت آموزشهای فعلی در نظر گیریم .

وی تعاملات فرهنگی را نیز در کنار تعاملات علمی و دینی امری مهم برشمرد و افزود: با توجه به تهاجمات دشمن با ارزشهای دینی باید در جهت فرهنگی نیز اقدامات مناسبی صورت گیرد که تولید نرم افزار، فیلم، محصولات فرهنگی و تولیدات رسانه ای می تواند ضمن آشناسازی سایر ملل با فرهنگ غنی ما، در برابر این تهاجم ها، پاسخی جامع و دندان شکن به دشمن بدهد و طلاب خارجی نیز با این فرهنگ آموزش داده شده پیام ایران را به گوش جهان برسانند و سفیرانی بزرگ در جهت اشاعه فرهنگ اصیل اسلامی و دینی و ملی باشند.

 


آیت الله اعرافی:
پل ارتباطی میان جامعه المصطفی و جهاددانشگاهی ایجاد شود

رئیس جامعه المصطفی العالمیه گفت: باید با بینش و آگاهی و تاکید بر ارزشهای دینی پل ارتباطی منسجی را میان جامعه المصطفی و جهاددانشگاهی در جهت آموزش به طلاب خارجی و اشاعه فرهنگی اسلامی و انقلابی ایجاد نماییم.

آیت الله اعرافی نيز در اين ديدار با ابراز خرسندی از فعالیت های جهاد دانشگاهی به تشریح عملکرد این مجموعه پرداخت و گفت:در حال حاضر بالغ بر 25 هزار نفر از طلاب خارجی از 120 کشور جهان دراین مرکز مشغول به تحصیل هستند و 20 هزار نفر از دانش آموختگان توانسته اند در بسیاری ازرشته های آموزشی فارغ التحصیل شوند .

وی با اشاره به آموزش 60 درصد از طلاب خارجی به صورت حضوری در جامعه المصطفی تصریح کرد: این طلاب در کنار خانواده های خود در ایران به سر می برند که طبق گزارشات موجود 20 هزار نفر از همسران و فرزندان این عزیزان حضور دارند که در این راستا 7 هزار تن از این خانواده ها داتش آموز و 1000 نفر نیز دانشجو می باشند .

آیت الله اعرافی افزود: در این مرکز خدمات آموزشی، پژوهشی و علمی به طلاب ارائه می نماید و خانواده های آنان نیز فراخور علاقه و توانمندی از این آموزشها در رشته های مختلف نیز برخوردار می باشند؛ زیرا اهمیت به خانواده و ایجاد فضایی آرام و امن برای این عزیزان ازمهم ترین اهداف مرکز به شمار می رود.

وی همچنین  درخصوص تعامل مرکز با سایر مجموعه ها و مراکز نیز عنوان کرد: 200 مرکز و 100 حوزه درخارج از کشور وابسته به جامعه المصطفی می باشد که از نظر آموزشی ما را مورد حمایت قرار می دهند؛ همچنین  این مرکز 60 کشور جهان را تحت پوشش برنامه های خود قرار داده و در 25 کشور نیزاین آموزشها به صورت فراگیر ارائه می دهد.

رئیس جامعه المصطفی با بیان وجود 100 رشته آموزشی در این مرکز خاطرنشان ساخت: در این مرکز رشته های ادبیات، فقه و اصول، ادیان و مذاهب، رشته های قرآنی و اجتماعی و ... آموزش داده می شود و در راستای این آموزش ها بیش از 3 هزار پایان نامه به تشکیل 110  گروه علمی و 100 دوره آموزشی کوتاه مدت دست یافته ایم.

آیت الله اعرافی اظهار کرد: این مرکز تلاش نموده در جهت آموزش های مهارتی و کاربردی به ویژه روش های تحقیق و سخنرانی، رسانه و آی تی  و تولید فیلم و نشریه گام بردارد و در زمینه تحقیق و پژوهش نیز با بهره گیری از 2 هزار پژوهشگر به 20 زبان خارجی دستاوردهای خوبی را درمباحث آموزشی شاهد بوده ایم.

وی یادآورشد: جامعه المصطفی با تعامل با 50 دستگاه و نهاد آموزشی فضای گسترده ای را درتوسعه زیرساختهای آموزرشی و پژوهشی فراروی مرکز قرار داده است که تعامل با جهاد دانشگاهی نیز می تواند در تجهیز این زیرساختها و ایجاد بسترهای مناسب آمورشی نقش موثری داشته باشد.

وی در خصوص اهداف مرکز نیز بیان داشت: کار ما تربیت نیروی انسانی و نشر فکر در سطح جهان است و دانش آموختگان با توجه به گرایش های دینی خود می تواند در اشاعه انقلاب و ارزشهای دینی و اسلامی ما در جهان نیز نقش مهمی را ایفا نمایند تا بتوانیم اندیشه های اسلامی متناسب با آرمانهای انقلاب را به جهان عرضه نمایم.

وی ادامه داد: یکی از برنامه های این مجموعه تبیین جایگاه اهل بیت و پرداختن به این موضوع در آموزه های علمی و دینی می باشد اما در تلاش هستیم با برنامه های آموزشی اهل سنت را نیز تحت پوشش قرار داده و با ایجاد اتحاد و همبستگی پیام اسلام ناب را به گوش جهان برسانیم.

وی در پایان در خصوص توسعه تعامل با جهاد دانشگاهی نیز خاطرنشان کرد: باید با بینش و آگاهی و تاکید بر ارزشهای دینی پل ارتباطی منسجی را میان جامعه المصطفی و جهاددانشگاهی در جهت آموزش به طلاب خارجی و اشاعه فرهنگی اسلامی و انقلابی ایجاد نماییم.

١٣:٣٦ ٠٢/٠٧/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد