دیدار نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی با مديران جهاد دانشگاهی کردستان
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با تاکید بر اینکه وضعیت صنعت و معدن در کشور در حال حاضر مناسب و مطلوب نیست، بیان کرد: رکود در بخش صنعت و اشتغال غلی رغم آمار کاذب اعلام شده از سوی دولت، قابل لمس است.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد كردستان، سیدمحمد بیاتیان با اشاره به اینکه استان کردستان در بخش معدن رتبه دوم کشور را دارد، اظهار داشت: این در حالی است که متاسفانه کردستان در بخش خام فروشی نیز رتبه اول کشور را داشت و این نشان از عدم ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی در منطقه است.
وی افزود: با توجه به پتانسیل بالای استان در بخش معادن، باید بتوانیم این مواد خام را به محصول تبدیل کنیم، که این مهم موجب افزایش 1500 درصدی ارزش افزوده و در نتیجه رونق اقتصادی منطقه می شود.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با تاکید بر اینکه وضعیت صنعت و معدن در کشور در حال حاضر مناسب و مطلوب نیست، بیان کرد: رکود در بخش صنعت و اشتغال علیرغم آمار کاذب اعلام شده از سوی دولت، قابل لمس است.
وی، عدم توانایی دولت در تزریق بودجه و اعتبار به بازار بعد از هدفمند کردن یارانه ها در کشور را از دلایل اصلی این رکود اعلام و بیان کرد: اجرای این طرح، یک کار اورژانسی و مسکنی بود، که فقط رضایت عده کمی از مردم را به دنبال داشت.
سیدمحمد بیاتیان با اشاره به اینکه در حال حاضر وضعیت صنایع در استان کردستان بسیار نامناسب و نا مطلوب است، تصریح کرد: حضور نیروهای غیره بومی در کردستان یک معضل مهم و جدی در این راستا است.
وی عنوان کرد: بر همین اساس ایجاد اشتغال پایدار برای نیروهای بومی استان باید در اولویت قرار گیرد.
نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در راستای اعطای تسهیلات به بخش صنعت و معدن برابر قانون بودجه مقرر شده که 25 تا 30 درصد اعتبار به این بخش اختصاص یابد، که متاسفانه هنوز این اعتبار به دلیل رکود اقتصادی، پرداخت نشده است.
وی پرداخت تسهیلات به این بخش را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: این میزان تسهیلات، امروز سود بسیار بالایی دارد و این در حالی است که معادن به سود زیادی ندارند.
*بومی سازی صنعت در کردستان باید سرعت بیشتری بگیرد
بیاتیان در ادامه سخنان خود گفت: استان کردستان در بخش کشاورزی و باغداری نیز از پتانسل بالایی برخوردار است، که در این حوزه نیز متاسفانه صنایع مربوط به تولیدات بومی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: همچنین در بخش باغداری نیز هیچ کارخانه ای برای فرآورده های مربوطه نداریم و همه آنها به صورت بکر و دست نخورده است.
نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: برای حل این مشکلات باید سرمایهگذاران بومی در اولویت قرار گرفته و همچنین سرمایه گذاران غیره بومی نیز برای رونق و توسعه اقتصادی هر چه بیشتر استان به کار گرفته شوند.
وی با اعلام اینکه بومی سازی صنعت در کردستان باید سرعت بیشتری بگیرد، تاکید کرد: باید از صنایع فعلی که داریم حمایت و امکانات اولیه نیز برای سرمایهگذاران فراهم شود.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به تفاوت نرخ ارز و متغیر بودن آن در حال حاضر، افزود: اگر بازار و وضعیت اقتصادی کشور به درستی تدبیر و به صورت کارشناسانه عمل میشد، در حال حاضر شاهد این شرایط نابسامان اقتصادی نبودیم.
وی جمع آوری هزینه پروژههای اجرایی دولت و یارانه ها را دلیل اصلی این نابسامانی عنوان کرد و افزود: نرخ ارز روز به روز افزایش یافته و این نشان از کاهش حقوق کارگران، کارمندان و در نهایت ضعیف شدن قدرت خرید و امرار معاش مردم است.
*صنعت گردشگری در کردستان نیازمند تبلیغات بیشتر است
بیاتیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضعف صنعت گردشگری در استان کردستان، ادامه داد: زیباییهای استان کردستان مثالزدنی و ناب است که متاسفانه در زمنیه معرفی آن کمکاری شده است.
وی صنعت گردشگری را سودآورترین بحث اقتصادی در دنیای امروز دانست و اعلام کرد: متاسفانه تبلیغات در استان در این زمینه بسیار ضعیف است و باید با حمایت بیشتر مسئولان تقویت شود.
وی گفت: رونق و توسعه گردشگری در کردستان نیازمند تقویت زیرساختها است، که تحقق این مهم نیز مستلزم سرمایه گذاری و حمایت مادی است.
نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت جادههای استان افزود: راه های مواصلاتی کردستان وضعیت نامطلوبی دارد، به طوری که اکنون هیچ بزرگراهی در سطح استان نداریم.
وی اطمینان و اعتماد به بخش خصوصی را مهمترین عامل ارتقا گردشگری در استان کردستان عنوان کرد و افزود: دخالت دولت در این زمینه باید کاهش یابد و کار به دست سرمایه گذاران بخش خصوصی داده شود.
بیاتیان در پایان سخنان خود یادآور شد: توسعه کردستان جز به دست جوانان برومند و فرهیخته آن انجام شدنی و امکانپذیر نیست و باید به جوانان اعتماد کرد تا نتیجه آن را دید.
٠٧:٠٤ ١٣/٠٧/١٣٩١