رییس جهاددانشگاهی: روشهای نوین باید در رأس تدوین برنامههای فرهنگی باشد
رییس جهاددانشگاهی، لزوم اهتمام به روشهای نوین در تدوین برنامههای فرهنگی را از اولویتهای این حوزه برشمرد و گفت: برنامههای فرهنگی بايد بهنحوی تدوين و اجرا شود كه اقشار مختلف دانشگاهی با روشهای نوين و قابل قبول وارد این حوزه شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه زنجان، دکتر محمدحسین یادگاری شامگاه روز گذشته در آیین آغاز به کار دبیرخانه دایمی جشنواره ملی رزق حلال و افتتاح شعبه صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران در استان زنجان، با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی بهعنوان يكی از نهادهای برآمده از دل انقلاب، نهادی است كه حركت در مسير دستيابی به تحقق اهداف انقلاب را جزو وظایف خود میداند، افزود: فعاليتهای اين نهاد انقلابی در عرصههای مختلف كه با تكيه بر روحيه جهادی اعضای آن صورت گرفته است، جزو دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی در عرصههای علمی و پژوهشی، فرهنگی و حتی اقتصادی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: رمز موفقيت در اجرای برنامههای فرهنگی، اعتقاد به كار است و در همين راستا انتظار داريم مسئولان مراكز جهاددانشگاهی نسبت به اجرای برنامهها در حوزه فرهنگی با اعتقاد وارد شده و سرمايهگذاری لازم را در اين زمينه انجام دهند.
یادگاری در ادامه با اشاره به راهاندازی دبیرخانه اولین جشنواره ملی رزق حلال در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان، ابراز کرد: قرآنكريم مردم را به خوردن رزق و روزی حلال و پاك سفارش میكند، چرا که رشد ناهنجاریهای اخلاقی و اجتماعی در جامعه، از آثار سوء كسب مال حرام است.
رییس جهاددانشگاهی اظهار كرد: نظر واقعی اوليای اسلام و در رأس همه اینها فرمايش كلام وحی كه انسان را به حلالخوری و رزق پاك و طيب خوردن هدايت میكند. ابتدا خداوند فرموده است: "حلال بخوريد" يعنی از حرام و آن چيزهايی كه ممنوعيت شرعی دارند استفاده نكنيد و بعد از كلمه حلال به كلمه "طيب" اشاره فرموده كه رزق و غذای شما باید طيب و پاك باشد.
وی ادامه داد: در مقابل كسانی كه روزی حلال را با عرق جبين و تلاشهای فراوان به دست میآورند، كسانی هستند كه فرمايش قرآن و اهلبيت (ع) را ناديده گرفته و روزی حرام را به خانواده خود میدهند.
یادگاری در ادامه به راهاندازی صندوق قرضالحسنه دانشجویان در جهاددانشگاهی زنجان اشاره کرد و یادآور شد: صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران با الهام از تعالیم عالیه دین مبین اسلام به منظور انجام خدمات عامالمنفعه و تقویت ارزشها و ترویج فرهنگ اسلامی قرضالحسنه در جامعه به ویژه جامعه دانشگاهی فعالیتهای خود را آغاز کرده است.
رییس جهاددانشگاهی، ترویج فرهنگ قرضالحسنه در جامعه دانشگاهی را از اهداف اصلی راهاندازی این صندوق عنوان کرد و افزود: کمک به تأمین بخشی از نیازهای مالی و معیشتی و بهبود زندگی دانشجویان و دانشگاهیان، از دیگر اهداف این صندوق محسوب میشود.
در ادامه این مراسم، "علیرضا زجاجی" ـ معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه از سال 78 مقام معظم رهبری در پیام نوروزی خود شعار و جهتگیری برای آن سال مشخص میکنند، ابراز کرد: ایشان در واقع میخواهند با چنین نامگذاریهایی، استراتژی حرکتهای دستگاههای اجرایی را مشخص کنند.
زجاجی تصریح کرد: عنایت ویژه مقام معظم رهبری به موضوعات اقتصادی در راستای تحقق اهداف سند چشمانداز، زمینهساز برگزاری جشنواره سالانه فرهنگی ـ دینی "رزق حلال" توسط جهاددانشگاهی زنجان بوده است.
وی ادامه داد: این جشنواره در چهار مرحله اجرایی، تدوین و برنامهریزی شده است که در مرحله نخست پس از تشکیل هیئت علمی جشنواره و بحث و بررسی در مورد رزق حلال و نگاه دین مبین اسلام و اهلبیت (ع) به این مقوله مهم فرهنگی ـ مذهبی، شاخصهای عمومی کسب روزی حلال در بین اعضای هیئت علمی به بحث و گفتوگو گذاشته شده و معیارهای آن تثبیت شده است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، برگزاری سمینار تخصصی و همچنین تجلیل از ارایهکنندگان مقالات برتر و نیز کاسبان روزی حلال از اصناف و نهادهای مختلف جامعه را از دیگر مراحل جشنواره عنوان کرد و متذکر شد: همه اطلاعات ارزشمند جمعآوری شده از طرق مختلف توسط کمیته اجرایی و با هماهنگی هیئت داوران جهت تولید و انتشار محتوای جشنواره طبقهبندی خواهند شد.
نماینده ولیفقیه در استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه استعداد و قابلیت در جهاددانشگاهی زنجان چشمگیر است، ابراز کرد: با این حال نیاز است که کارهای ماندگارتری در حوزههای فرهنگی و دانشجویی استان به همت جهاددانشگاهی صورت گیرد.
حجتالاسلام و المسلمین "علی خاتمی" تأکید کرد: با وجود نیروهای خوبی که در این ارگان هستند و بسیاری از کارهای ناممکن را انجام میدهند، نباید تنها به وضع موجود اکتفا کرد، بلکه باید کارها توسعه یافته و گامهای بلندتری برداشته شود.
استاندار زنجان نیز در ادامه این همایش با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر قرار گرفتن اقتصاد مقاومتی در رأس امور، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی دارای جنبههای مادی و معنوی است که باید از هر دو جنبه به نحو مطلوبی استفاده شود.
"محمد رئوفینژاد" با تأکید بر اینکه در حال حاضر مشخص نیست که کشورهای غربی و حتی برخی کشورهای اسلامی موازین اصولی و شرعی را در اقتصاد خود رعایت کنند، یادآور شد: جنبه معنوی اقتصاد مقاومتی ویژه نظام جمهوری اسلامی ایران است و اقتصاد مقاومتی با رعایت اصول و موازین اسلامی بیشتر تحقق مییابد.
نماینده عالی دولت در استان زنجان با بیان اینکه در بحث روزی نباید تنها به مباحث خرد جامعه توجه کرد، ادامه داد: در این زمینه باید فرهنگ بهرهمندی از رزق حلال به همه جامعه منتقل شده و به عنوان یکی از ارکان اصلی فرهنگ اقتصاد اسلامی ما محسوب شود تا شاهد اجرای هرچه بهتر اقتصاد حلال و شرعی و اسلامی در کشور باشیم.
"مهدی عباسی" ـ رییس جهاددانشگاهی استان زنجان هم در این همایش در خصوص برگزاری جشنواره رزق حلال به میزبانی جهاددانشگاهی استان زنجان، اظهار کرد: این جشنواره با هدف شناخت شاخصهای رزق حلال و معرفی الگوهای برتر در اين زمينه برگزار میشود.
عباسی به وجود 3 هزار عنوان شغلی در دنيا اشاره كرد و گفت: اين رقم در ايران 300 عنوان شغلی است كه با توجه به تبليغات گستردهای كه صورت میگيرد در حال گسترش است که اين گسترش شغلهای كاری بايد همراه با ارایه شاخصهای حلال در اين مشاغل باشد.
وی بر ضرورت تبيين شاخصهای حلال در مشاغل جديد تأكيد كرد و گفت: نسل جديد نبايد با اين شاخصها بيگانه باشد، بلكه میتواند با در دست داشتن آموزشهای كافی، نه تنها به گسترش مشاغل در جامعه، بلكه به ايجاد شغلی طيب و طاهر كمك كند.
رییس جهاددانشگاهی استان زنجان در پایان با اشاره به راهاندازی صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران در استان، گفت: امروزه فرهنگ قرضالحسنه در کشور در حال فراموشی است، از اینرو مهمترین هدف از تشکیل این صندوق، احیای فرهنگ قرضالحسنه در جامعه بهویژه قشر جوان و دانشجو است.
گفتنی است، در این همایش از تمبر جشنواره رزق حلال در زنجان رونمایی شد.
همچنین از آیتالله "سیدمحمد حسینیزنجانی" نیز به دلیل یک عمر تلاش شبانهروزی در ترویج معارف، احکام و آموزههای دینی در راه کسب حلال، "محمد رئوفینژاد" استاندار زنجان به دلیل تلاش شبانهروزی در بهبود فضای کسب و کار سالم، ارتقای شاخصهای اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری و توجه ویژه به معیشت اقشار آسیبپذیر از جمله زنان سرپرست خانوار، دکتر "فرح جمالی" مؤسس مؤسسه روزبه زنجان به دلیل تلاش مجدانه برای بهبود فضای کسب و کار و ارتقای شاخصهای اقتصادی از جمله بهبود وضعیت معیشت زنان سرپرست خانوار و به عنوان حامی این جشنواره تجلیل به عمل آمد.
١١:١٢ ١٢/٠٧/١٣٩١