١١:٣٠ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
عليرضا زجاجی:
قرآن محور اصلی برنامه‌های فرهنگی در جهاد دانشگاهی است
 معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اهميت الگوپذيری انسان مسلمان از پيامبر اكرم(ص) گفت: در همه جهاد دانشگاهی كار فرهنگی اصل است و ستون فقرات كار فرهنگی نيز پيروی از تعاليم قرآن مجيد و عترت(ع) و اطاعت از فرامين مقام معظم رهبری است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، نشست خبری تشريح برنامه‌های چهارمين جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران صبح امروز سه‌شنبه، 16 آبان ماه، با حضور عليرضا زجاجی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمهدی تقوی، رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور در سالن كنفرانس‌ اين سازمان برگزار شد.

بر اين اساس، در ابتدای اين نشست خبری كه با تلاوت آياتی از كلام‌الله وحی آغاز شد، عليرضا زجاجی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در سخنانی به موضوع هتك حرمت پيامبر اسلام(ص) اشاره كرد و گفت: بر ما فرض است كه گوشه‌ای از چهره تابناك رسول گرامی اسلام(ص) را معرفی كنيم.

وی در ادامه افزود: يكی از عواملی كه بر سبك و روش زندگی تأثيرات بسزايی دارد انتخاب الگو و مدل زندگی است و از سوی ديگر انسان به دليل فطرت كمال‌جويی كه دارد، هر كاری كه می‌كند به دنبال كمال است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه به جزء لاينفك و جدانشدنی الگوپذيری انسان مسلمان از زندگی پيامبر(ص) اشاره و اظهار كرد: اگر فطرت كمال‌جويی را يك مسئله بگيريم و تأثيرات و شرايط الگوها و مدل‌ها را يك مسئله ديگر در نظر بگيريم، معلوم می‌شود الگوپذيری انسان در مسير وصول به كمال، مسئله بسيار با اهميتی است.

زجاجی در ادامه به مطرح شدن اسوه حسنه در دو جای قرآن اشاره و خاطرنشان كرد: خداوند در آيه چهارم سوره مباركه ممتحنه می‌فرمايد: «قَدْ كَانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِی إِبْرَاهِيمَ وَالَّذِينَ مَعَهُ»؛ سرمشق خوبی برای زندگی حضرت ابراهيم(ع) و كسانی كه با او بودند وجود داشت.

وی در ادامه به معرفی دومين اسوه حسنه كه در قرآن مطرح شده است پرداخت و افزود: دومين اسوه حسنه پيامبر اكرم(ص) است كه قرآن در اين زمينه در آيه 21 سوره مباركه احزاب می‌فرمايد «لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»؛ يعنی بی‌ترديد برای شما زندگی رسول خدا سرمشق نيكويی است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه به برخی از نامه‌های حضرت علی(ع) در نهج‌البلاغه اشاره كرد و گفت: حضرت امير در خطبه‌های متعدد و از جمله در خطبه‌های 110 و 160 نهج‌البلاغه به معرفی شخصيت حضرت رسول‌الله(ص) و الگو بودن ايشان می‌پردازد.

عليرضا زجاجی در بخش ديگری از سخنان خود در نشست خبری چهارمين جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران به بيان پيشينه‌ای از اين جشنواره پرداخت و خاطرنشان كرد: اولين دوره جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران در سال 1388 با محوريت كتاب «رازهای نماز» برگزار شد.

وی تصريح كرد: در دوره دوم نيز كه در سال 1389 برگزار شد، كتاب «منشور عقايد اماميه» تأليف آيت‌الله سبحانی منبع بود و در دوره سوم كه سال گذشته برگزار شد، كتابی با عنوان «در كوچه‌های آفتاب» كه برگرفته از كتاب سيری در عرفان اسلامی تأليف آيت‌الله محمدتقی مصباح يزدی بود را به عنوان منبع برگزاری جشنواره معرفی كرديم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار كرد: نيت و هدف ما از برگزاری اين جشنواره اين است كه فرهنگ اسلامی و مفاهيم قرآنی را در بين اقشار مختلف و به خصوص دانشگاهيان گسترش دهيم.

زجاجی تصريح كرد: در همه جهاد دانشگاهی كار فرهنگی اصل است و ستون فقرات كار فرهنگی ما هم پيروی از تعاليم قرآن مجيد و عترت(ع) و اطاعت از فرامين مقام معظم رهبری است.

وی در پايان به معرفی هدف جشنواره چهارم مطالعات قرآنی دانشجويان ايران پرداخت و گفت: اهداف اين جشنواره ترويج آثار و انديشه‌های انديشمندان اسلامی در بين آحاد جامعه و به خصوص دانشگاهيان، اعتلای فرهنگ كتابخوانی در بين دانشجويان، افزايش آگاهی دانشجويان از لزوم وجود دين در زندگی، ارتقاء سطح علمی و قرآنی عموم جامعه و بالاخره توجه به مبانی تحول در سبك زندگی ايمانی و دينی است.
١٥:٥٥ ١٦/٠٨/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد