نشست خبري چهارمين جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران برگزار شد
دبير چهارمين جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران در نشست خبری تشريح برنامههای اين جشنواره، رويكرد پژوهشی حاكم بر برگزاری اين جشنواره را پاسخی به دغدغههای معرفتی دانشجويان عنوان كرد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، نشست خبری تشريح برنامههای «چهارمين جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران» امروز سهشنبه، 16 آبان ماه، در محل سازمان فعاليتهای قرآنی دانشگاهيان كشور برگزار شد.
در اين نشست حجتالاسلام والمسلمين سيدمهدی تقوی، دبير چهارمين دوره جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران ضمن تشريح برنامههای در نظرگرفته شده در اين جشنواره، اظهار كرد: كتابی كه در اين دوره از جشنواره انتخاب شده است، «گستره دين»، تلخيصی از كتاب «انتظار بشر از دين»، نوشته آيتاللهالعظمی جوادی آملی است.
وی ادامه داد: اين كتاب به همراه حذف و اضافات تدوين و با فصلبندی جديدی ارائه شده است. سازمان فعاليتهای قرآنی دانشگاهيان كشور در راستای ايفای نقش خود در معرفتافزايی دانشگاهيان، سؤالاتی را طرح و از محضر آيتاللهالعظمی جوادی آملی پرسيده است كه جوابهای ايشان نيز برای نخستين بار در مقدمه كتاب منتشر شده است.
رئيس سازمان فعاليتهای قرآنی دانشگاهيان كشور بيان كرد: امروزه بحث گستره دين و معرفی مدل اداره جامعه يكی از بحثهای مادر و بسيار مهم است، زيرا حكومتهای جهان در مدل ارائه خود با استيصال مواجه شدهاند و دانشگاهيان ما بايد بدانند كه در راستای ايفای نقش خود چه رسالتی در پيش دارند.
وی توضيح داد: به عبارت ديگر، دانشگاهيان بايد بدانند كه رابطه علوم مختلف با قرآن كريم و معارف اسلامی چيست و آيا برای تحول در علوم بايد همه آنها را كنار بزنند يا نه؟ بنابراين اگر نحوه تعامل دانشجو با علوم مختلف تبيين شود میتواند جايگاه خود را در اين مسير بشناسد و طبق آن عمل كند.
حجتالاسلام تقوی خاطرنشان كرد: موضوعاتی مانند جامعيت دين، رابطه قرآن و علوم روز در بحث تحول علوم، مبانی تحول در سبك زندگی، جامعيت دين و ... از موضوعاتی هستند كه در اين كتاب مطرح شدند و در نهايت به اين دغدغههای اصلی دانشجويان پرداخته شده است.
دبير چهارمين دوره جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران در تشريح بخشهای مختلف اين جشنواره اظهار كرد: اين جشنواره در 6 بخش تعريف شده است كه آزمون جامع آن به همت واحدهای جهاد دانشگاهی در نيمه دوم بهمنماه در سراسر كشور برگزار میشود. در اين راستا از ابتدای سال تحصيلی، سازمان فعاليتهای قرآنی دانشگاهيان كشور سلسله نشستهای تخصصی را در موضوعات اقتصاد اسلامی، سبك زندگی و ... برگزار كرده است.
رئيس سازمان فعاليتهای قرآنی دانشگاهيان كشور عنوان كرد: اختتاميه اين جشنواره اواخر سال جاری برگزار خواهد شد. در سال گذشته هر بخش از نهادهای مشاركتكننده عهدهدار اعطای جوايز برگزيدگان بود، اما امسال به منظور انسجام بيشتر و با همكاری نهادهای مشاركت كننده، جوايز كه عبارتند از 114 كمك هزينه سفر به عتبات و ... توسط دبيرخانه جشنواره اعطا میشود.
وی بيان كرد: كتابی كه در دوره قبل اين جشنواره از آيتالله مصباح يزدی انتخاب شد و به نوعی در اين جشنواره با تمركز بيشتری به آن پرداخته شد، مرجع مهمی در زمينه آشنايی با عرفانهای كاذب شده است و مراكز داخلی و خارجی خواهان دريافت اين كتاب هستند و امور كارشناسی كه در انتخاب و تلخيص مجدد كتابهای اين جشنواره انجام میگيرد مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار گرفته است.
دبير چهارمين جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران تصريح كرد: نحوه اطلاعرسانی اين جشنواره برای مخاطبان از طريق رسانهها، جرايد، پيامك و ... صورت میگيرد. دبيرخانه اين جشنواره پنج ماه در راستای برپايی اين جشنواره فعاليت كرده است و پنج ماه ديگر با برگزاری فعاليتهايی مانند نشستهای آزادانديشی، فضاسازی را با رويكرد پژوهشی و معرفتی انجام میدهد تا مخاطبان، معارف دين را از بزرگترين مفسر قرآن كريم در زمان حاضر دريافت كنند.
حجتالاسلام تقوی گفت: باوجود مشكلاتی مانند گرانی كاغذ، مقرر شد كه 60 هزار جلد از اين كتاب با همكاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شود كه 40 هزار نسخه از آن به زودی انتشار میيابد. شروع اين جشنواره نيز در 20 آبان ماه، همزمان با هفته كتاب خواهد بود.
وی در پايان يادآور شد: علما و انديشمندان در كليات بحث گستره دين با هم توافق نظر دارند و در برخی مسائل نظرات خاص خود را دارند كه اين نظرات در مجموع كارگاهها و كرسیهای آزادانديشی تضارب آراء میشوند و به جمعبندی نهايی میرسد.
همچنين در پايان نشست خبری «چهارمين جشنواره ملی مطالعات قرآنی»، از سايت اين جشنواره به نشانی www.quran.ir، پوستر و كتاب اين جشنواره با حضور عليرضا زجاجی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی رونمايی شد.
١٥:٥٥ ١٦/٠٨/١٣٩١