نخستين جشنواره وبلاگنويسي قرآني با معرفي برگزيدگان به كار خود پايان داد
آيين پاياني نخستين جشنواره وبلاگنويسي قرآني عصرديروزبا حضور صفار هرندي، وزير ارشاد، دكتر علي منتظري، رييس جهاد دانشگاهي، علي اكبري، رييس سازمان ملي جوانان، بيادي، عضو شوراي شهر تهران، دكتر ساري، مدير سيماي قرآن و جمعي از علاقهمندان و فعالان وبلاگنويسي در باشگاه دانشجويان دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ايسنا در ابتداي اين مراسم رييس جهاددانشگاهي خاطر نشان كرد:« جهاد دانشگاهي با فعاليتهاي قرآني متعدد خود، جوانان زيادي را به جامعه فرهنگي كشور معرفي كرده است.»
دكتر علي منتظري به سابقه فعاليتهاي قرآني و رسانهاي جهاد دانشگاهي اشاره كرد و گفت:« اين فعاليتها همزمان با آغاز تاسيس جهاد دانشگاهي آغاز شد و هم اكنون پس از 24 سال، افتخار داريم كه با مشاركت دانشجويان حضوري فعال در صحنه فعاليتهاي قرآني كشور داريم.»
وي گفت:« زماني كه هيچ اثري از فعاليتهاي منسجم قرآني در دانشگاهها وجود نداشت، جهاد دانشگاهي شروع به طراحي جشنوارههاي سراسري قرآني كرد.»
منتظري ادامه داد:« برگزاري جشنوارههايي كه تا زماني در غربت به سر ميبردند، امروزه به يك حركت فراگير در كليه مراكز علمي و آموزشي كشور تبديل شده و نقش تعيين كنندهاي در صحنههاي فرهنگي كشور ايفاء ميكند.»
منتظري اظهار كرد:« تاسيس خبرگزاري قرآني ايران در جهان اسلام يك اقدام منحصر به فرد بود و اين خبرگزاري با ارسال اخبار خود به چهار زبان انگليسي، فرانسه، عربي و فارسي موجب شده كه 60 درصد مخاطبان آن افرادي از خارج از كشور باشند.»
وي همچنين گفت:« اين خبرگزاري 150 خبر متنوع قرآني را در روز توليد به مخاطبان خود انتقال ميدهد.»
رييس جهاد دانشگاهي با بيان اينكه نقش سيماي قرآن در برگزاري جشنواره وبلاگ نويسي قرآني، بسيار تعيينكننده بود، بر گسترش هر چه بيشتر مفاهيم قرآني با استفاده از فناوريهاي نوين اظهار اميدواري كرد.
او ادامه داد:« گسترش فرهنگ قرآني همان گسترش حقوق بشر و كرامت انساني و رهايي از ظلم و استبداد و رسيدن به نور و معرفت الهي است.»
منتظري از برگزاري اولين جشنواره بينالمللي قرآني دانشجويان مسلمان جهان در ارديبهشت ماه سال آينده در اصفهان با حضور 30 كشور از پنج قاره جهان خبر داد.
وي همچنين گفت:« همزمان با برگزاري اين جشنواره اتحاديه تشكلهاي قرآني دانشجويان مسلمان جهان نيز كار خود را آغاز خواهد كرد.»
به گزارش خبرنگار ايسنا، محمد حسين صفار هرندي در مراسم اختتاميه نخستين جشنواره وبلاگنويسي قرآني گفت: فرصت كار فرهنگي در فضاي مجازي با كار در رسانههاي مكتوب قابل مقايسه نيست و در حالي كه براي راه اندازي نشريات مكتوب مشكلات فراواني وجود دارد، فضاي مجازي فرصت آسان و قابل دسترسي را در اختيار مخاطبان قرار داده است.
وي ادامه داد: سهولت كار با فضاي مجازي نبايد منجر به سهلانگاري شود، منزلت قرآن يك اقدام در جايگاه رفيعي را ميطلبد كه با تركيب دانش و هنر ميتوان يك كار ارزشمند قرآني ارايه كرد .
صفار هرندي اظهار داشت: به لحاظ كثرت تعداد و كيفيت اجراي اين گونه برنامهها، فعالان قرآني يكي از شاخص ترين افراد در حوزهي كار فرهنگي در فضاي مجازي هستند .
وي همچنين گفت: كار كساني كه امروز وارد حوزههاي قرآني ميباشند و مفاهيم آن را منتقل ميكنند به پيامبر اسلام (ص) به عنوان نخستين پيامرسان دين مبين اسلام شبيه است .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلاميگفت: گستردگي موضوعات و تنوع سلايق قرآني توجه بيشتري را به اين حوزه ميطلبد.
وي گفت: نكته قابل توجه در اين جشنواره آن است كه فعالان قرآني و اينترنت به همراه هم كه همگي از قشر جوان هستند، در اين جشنواره شركت كردند و آينده فرهنگ قرآني در دست اين جوانان است.
وي با اشاره با اين كه جوانان در جهان اسلام به نقطه خوبي متوسل شدهاند گفت: قرآن گنجينهاي بي بديل و ناتمام است كه هر كس را به اندازه فهم، معرفت، و درخواستش پاسخگوست .
صفار هرندي اظهار داشت: امروز ما با يك نبرد بيامان بين مخالفين انديشههاي معنوي و علاقهمندان به قرآن مواجه هستيم .
وي گفت: تمام افرادي كه با اعمال توهين آميز خود در هتك حرمت پيامبر اسلام (ص) و تخريب بارگاه عسگريين (ع) نقش داشتهاند، از يك عنصر رنج ميبرند و آن واكنش روز افزون جوانان جوامع اسلاميدر دفاع از آرمانهاي الهي است.
صفار هرندي اظهار كرد: متاسفانه امروز " سلمان رشدي " در تدارك كتاب جديدي عليه مقدسات مسلمانان است ولي ما عملكرد آنها را به حساب ابتكارشان در مواجهه با اسلام نميبينيم. بلكه همگي اين اقدامات تدافعي و از سر انفعال در برابر گسترش اسلام است و ما ميدانيم همهي اينها آخرين تدابيري است كه دشمنان در چنته خود دارند .
وي همچنين خاطر نشان كرد: دشمنان در حال حاضر جز نبرد مستقيم با اهل حق و اقداماتي مانند، تخريب اماكن مقدس آنها چاره ديگري ندارند .
صفار هرندي گفت: دشمنان امروز با واكنش 1700 وبلاگ نويس قرآني و به زودي با ميزاني فراتر از اينها مواجه خواهند شد .
وي همچنين براي برگزاري هر چه بهتر اين جشنواره در سالهاي آينده اظهار اميدواري كرد .
رحيم خاكي نيز گفت: تمام عواملي كه برگزار كننده جشنواره وبلاگنويسي قرآني بودند، موفق شدند با زمان بندي مناسب و دقيق كه از شش ماه پيش طراحي شد، نمونهاي موفق از برگزاري يك جشنواره را در بين خبرگزاري قرآن، پرشين بلاگ و ... ارايه دهند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) مدير عامل خبرگزاري ايكنا در آيين اختتاميه جشنواره وبلاگ نويسي قرآني ضمن تشكر از تمامي مسوولان و دستاندركاران برگزاري اين جشنواره اظهار كرد: رسانهي وبلاگ به خدمت گرفته شد تا در فضايي مجازي بتوانيم از قرآن بهره ببريم و اميدواريم دومين جشنواره را در سال آينده با برنامهي بهتر ادامه دهيم.
مرتضي رضاييزاده در مراسم اختتاميهي اولين جشنوارهي وبلاگ نويسي قرآني گفت: علاوه بر اقداماتي كه طول اجراي برگزاري جشنوارهي صورت گرفته است، استمرار دائميكردن اين دبيرخانه و چاپ آثار برگزيده دو هدف بعدي اين جشنواره است .
به گزارش خبرنگار ايسنا، دبير اولين جشنوارهي وبلاگنويسي قرآني، درباره ويژگيهاي برگزاري اين جشنواره گفت: جشنواره وبلاگنويسي قرآني، نقطه عطف و نمونه بارز استفاده هدفمند و مفيد از وبلاگ بود.
به گفته وي، وبلاگ فقط يك رسانه است و به مثابهي ظرفي ميماندكه هر طور بخواهيم، ميتوانيم از آن استفاده كنيم .
همچنين تنوع وتكثر برنامههاي اين جشنواره كه در 18 رشته و به سه زبان فارسي، عربي و انگليسي ارايه شد از ديگر ويژگيهاي اين جشنواره بود .
وي در ادامه افزود: توجه ويژه به بخش آموزش و زمانبندي مناسب براي ارايهي اين آموزشها نيز در اين جشنواره از نكات ويژه بود. همچنين وجود 330 وبلاگ قرآني به علاوه 1270 وبلاگ قرآني كه از قبل وجود داشته، نشانه استقبال گسترده چه در داخل ايران و چه كشورهاي مختلف در سطح دنيا از جملهي كنگو، كانادا، انگليس، هند و دانمارك و .. بوده است.
رضاييزاده در ادامه تبليغات گسترده مجازي و جوان بودن گروههاي شركت كننده را از ديگر ويژگيهاي اين جشنواره خواند.
دبير جشنوارهي وبلاگ نويسي قرآني ضمن تشكر از مسوولان و شكرگزاري از الطاف الهي اظهار كرد: در اين جشنواره كه با همكاري صاحب نظران، مسوولان و وبلاگنويسان راهاندازي شد، 1700 وبلاگ قرآني و هفت هزار مطب قرآني ثبت شد. همه كارها نيز براساس زمانبندي پيش رفت تا امروز كه به لطف خدا مراسم اختتاميه جشنواره برگزار شد.
رضاييزاده همچنين حضور داوران برجسته را مايهي افتخار اين جشنواره دانست .
در پايان نيز برگزيدگان نخستين جشنواره وبلاگ نويسي قرآني به شرح زير اعلام شدند.
برگزيدگان بخش مقاله فارسي
نفر اول - محسن توقعي
نفر دوم - احمد شماع زاده
نفر سوم - سعيد اكبري زاده
نفر چهارم -هادي كارگر
نفر پنجم - معين سلماني صادقي
بخش پژوهش
نفر اول - احسان حسيني
نفر دوم - محمد ايليا
نفر سوم - حميد صالحي
نفر پنجم - حميد نيما قاسمي
بخش داستان
نفر اول - الهام حيدري
نفر دوم - حسن ميثمي
نفر سوم -هادي اصلاحي
نفر چهارم - علي ناصري
نفر پنجم - كاوه كلهرنيا
بخش شعر
نفر اول - خدابخش صفادل
نفر دوم – فهيمه تائبي
نفر سوم – ريحانه جعفري
نفر چهارم - امير مرزبان
نفر پنجم – فرمهر فرهودي
بخش گزارش
نفر اول - الهام حيدري
نفر دوم - جواد شمس
بخش خاطره نويسي
نفر اول - فاطمه انتصاري
نفر دوم - رويا آمون
نفر سوم - مهدي شريفي راد
بخش گرافيك
نفر اول - محمد كمالي
نفر دوم - سيد محمد اماميرضوي
نفر سوم - حميد نيما قاسمي
بخش عكس
نفر اول - سيد محمدنمازي
نفر دوم - جمشيد رستاتي
نفر چهارم - احسان رافتي داريان
بخش زبان انگليسي
بخش مقاله
نفر اول - Irshaad Hussain
نفر دوم – محمد جعفر نژاد
نفر سوم - محسن شاه قاسمي
نفر پنجم - ترانه عماد زاده
بخش انگليسي
داستان
نفر اول - سيد محسن حسيني
نفر دوم - علي كرم علي
نفر سوم – محمد رضا رفعتي عطري
بخش انگليسي
پژوهش
نفر اول - علي كرم علي
نفر دوم –هادي ضيايي
نفر سوم - سيد محسن حسيني
هيات داوران جشنواره وبلاگ نويسي قرآني در برخي بخشها هيچ بلاگري را حائز معرفي برخي رتبهها تشخيص ندادند. هم چنين در ابتداي مراسم نيز از هيات داوران و مشاوران علمي جشنواره تقدير به عمل آمد.م/د
٠٨:٢٦ ١٧/١٢/١٣٨٤