همايش"تدبير امروز، پشتوانهي فردا"/
رييس دانشگاه آزاد اروميه:اهميت به كارگيري انرژي هستهيي در ايران بالاتر از اهميت ملي شدن صنعت نفت در كشور است
رييس دانشگاه آزاد اسلامي اروميه گفت: كشور ما هزينههاي زيادي را صرف دستيابي به انرژي و فنآوري صلحآميز هستهيي كرده و اين انرژي حق مسلممان است.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي، دكتر رسول خدابخش، متخصص مسايل هستهيي در همايش ضرورت و اهميت انرژي هستهيي كشور كه از سوي معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در دو بخش عملي و نظري برگزار شد، با اشاره به اين كه دانش چرخهي سوخت نبايد با دانش هستهيي ادغام شود، بلكه اظهار داشت: دانش هستهيي تامين نيازهاي مادي و معنوي يك جامعه ميباشد.
وي گفت: در سال 1990 ميلادي 430 نيروگاه هستهيي در جهان وجود داشت و در راستاي افزايش اين نيروگاهها به منظور صرفهجويي در سوختهاي فسيلي اين تعداد به 438 نيروگاه افزايش يافت كه از اين تعداد 104 نيروگاه هستهيي در آمريكا فعاليت ميكنند.
خدابخش با اشاره به اين كه هم اكنون 490 گيگاوات برق هستهيي در جهان توليد ميشود، اضافه كرد: با توجه به روند افزايش جمعيت و رشد صنايع، حداقل برق مورد نياز در كشور در 9 سال آينده 53 گيگاوات است، بنابراين كشور ما در اين راستا با مشكل تامين برق مواجه است.
وي اظهار داشت: با توجه به اتمام سوختهاي فسيلي در آينده، كشور ما بايد براي رسيدن به انرژي هستهيي مستقل تلاش نمايد. چون انرژي مايه حيات است، بنابراين كشورهاي غربي ميخواهند از دسترسي ايران به اين انرژي جديد تا تمام شدن اين سوخت جلوي پيشرفت ايران را بگيرند.
اين متخصص جوش هستهيي ادامه داد: دشمني آمريكا با حكومت ما نيست، بلكه با ملت ماست و ايران براي بقاي حيات خود بايد به دنبال سوخت هستهيي باشد. اهميت به كارگيري انرژي هستهيي در ايران بالاتر از اهميت ملي شدن صنعت نفت در كشور است.
دكتر خدا بخش در ادامه مباحث و اظهاراتش دفاع از انرژي فناوري صلح آميز هستهاي را وظيفه همه مردم ايران عنوان كرد و تصريح كرد: ما بايد تمامي تلاشمان را در زمينهي رسيدن و فعال شدن هر چه بهتر اولين نيروگاه هستهيي در كشور را سازماندهي كنيم و هر چند هزينههاي هنگفتي نيز پيش روست، اما اين يك نياز اساسي براي ملت به حساب ميآيد.م/د
١٣:٢٨ ١٧/١٢/١٣٨٤