دبير كل مجمع جهانی اهل بيت:
برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن؛ راهی برای همگرایی افكار ملل اسلامی
برگزاری مسابقات قرآنی در سطح بينالمللي باعث نزديك شدن افكار عمومی مسلمانان در كشورهای اسلامی میشود.
حجتالاسلام والمسلمين «محمدحسن اختری»، سفير جمهوری اسلامی ايران در سوريه در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با بيان اين مطلب افزود: برگزاری اين مسابقات قرآن كار ارزشمند و خوبی است و شاهديم كه از آغاز انقلاب اسلامی در كشورمان به برگزاری مسابقات اهميت ويژهاي داده شده است. جمهوی اسلامی ايران مسابقات قرآني را با همكاری كشورهايی چون سوريه، سودان برگزار ميكند و ما همه ساله شاهد برگزاری چندين اجلاس قرآنی در داخل و خارج كشور هستيم.
وی در ادامه گفت: اين مسابقات باعث شده كه بسياری از جوانان و نوجوانان و حتی كودكان متوجه اين مهم شوند كه در حال حاضر حفاظ زيادی بين سنين چهار تا 12 ساله داريم واميدوارم با تشكيل اين جلسات از سوي مسئولان و گروههاي مختلف مردم توجه ويژهاي به اين موضوع داده شود. تا بتوانيم با قرائت، حفظ و معارف قرآن آشنايی بيشتری پيدا كنيم و احكام و دستورات الهی را در خود و خانواده و اجتماع پياده كنيم.
وی يادآورشد: اين حركت شايستهای است و ما بايد آن را توسعه دهيم كه در تمام كشورها و ديگر ملل اسلامی به اين مسئله توجه بيشتری صورت گيرد. و ان شاءالله شاهد روزی باشيم كه حاكميت در تمام كشور با قرآن و قانون اساسی و رسمی همه كشورهای اسلامی دستورات الهی باشد كه قطعا اين امر محقق خواهد شد.
نقش مسابقات بينالمللي قرآن در ارتقاي سطح روابط ميان كشورهای اسلامی
دبير كل مجمع جهانی اهل بيت(ع) درباره نقش مسابقات بينالمللي قرآن در ارتقاي سطح روابط ميان كشورهای اسلامی گفت: اين مسابقات يكی از عوامل موثر در نزديك شدن ملتها و مردم كشورهای برگزار و شركت كننده است و به دليل اينكه اين كارها در سطح عمومي صورت میگيرد و با حضور مردم همراه است نقش خوبی در نزديك كردن افكار عمومی مردم در كشورهای مرتبط با هم دارد. محمدحسن اختری در پاسخ به اين سوال كه نقش مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان در معرفی شهر اصفهان به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام چيست؟ گفت: وقتی افراد مختلفی از كشورهای اسلامی به اصفهان میآيند و مراكز دينی اين شهر را هم از نزديك میبينند، اين موضوع موجب میشود كه آنها به عمق فرهنگ دينی موجود در ايران پی ببرند و در میيابند كه مردم مسلمانان ايران تا چه اندازهای با اين موضوع اهتمام دارند.
وي اظهار كرد: آنها متوجه ميشوند كه از صدها سال پيش مراكز علمی و حوزههای علميه و مساجد بزرگ در اصفهان بنا شده و امروز هم به عنوان مراكز فعال و پايگاههای دينی در حال فعاليت هستند. وی در ادامه تصريح كرد: وقتی شركت كنندگان با اين ديدگاه به كشورهايشان برگردند و آنها را برای ديگران نقل كنند، موجب خواهد شد كه افراد بيشتری تمايل پيدا كرده؛ كه به ايران آمده و اين مراكز را از نزديك بازديد كنند.
سفير ايران در سوريه در ادامه گفت: در حال حاضر از سوی سازمان اوقاف و وزارت ارشاد و موسسات قرآنی ديگر به امور قرآنی اهتمام ويژهای میشود و مقام معظم رهبری هم با تشكيل جلسات قرآنی در حضور خودشان و تشويق و توصيه به مسلمانان زمينهای را ايجاد كردهاند كه در همه جای دنيا و در ايران آگاهی نسبت به معارف قرآن كارهای زيادی صورت بگيرد.
وی افزود: اميدواريم نهادهاي خيريه و موسسات گوناگون بيش از اين دست به دست هم دهند و اين محافل قرآنی در شهرهای ديگر كه كمتر اين مسابقات در آنها اجرا شده، برپا شود.
فعاليتهاي قرآني دركشور سوريه
اختري درباره فعاليت قرآني كشور سوريه گفت: فعاليتهای قرآنی در سوريه خوب بوده و از دير زمان علما در حوزه علميه به حفظ قرآن اهميت میدادند و به مسئله لحن توجه ويژهاي شده؛ و همچنين جلسات خوبی در اين كشور برگزار شده است.
وی تصريح كرد: در چندين سال اخير مهدها، كالجها و مدرسههای حفظ قرآن در اكثر استانها و شهرهاي سوريه در زمان دولت مرحوم حافظ اسد تشكيل شده است و موجب شد كه قرآن بيشتر در سطح عموم مردم اين كشور مطرح شود.
دبير كل مجمع جهانی اهل بيت(ع) در خصوص فعاليتهای مشترك قرآني، ديني وفرهنگي بين دو كشور ايران و سوريه گفت: ما در زمينههای فرهنگی و دينی كارهای مشتركی از قبيل برگزاری سمينارها، نمايشگاهها داريم و همچنين در روزهای فرهنگی يكديگر برنامههای ويژهای برگزار میشود.
فعاليتهاي قرآني در سطوح غيردولتي
محمدحسن اختری در خصوص فعاليت قرآنی مشترك بين دو كشور در سطوح غيردولتی اظهاركرد: در بخشهاي غير دولتي همكاریهای بسياری داريم و در سطح مردمی و رايزنیهای فرهنگی كارهای متعددي صورت میگيرد، همچنين برنامههايی را برای توسعه همكاریهای بين دو كشور در حال تدوين است.
وی يادآورشد: بيشتر فعاليتها در سطح ادارات اوقاف بين دو كشور بوده و كارهای ديگری نيز مثل برگزاری همايشهاي وحدت و تقريب مذاهب كه مجمع جهانی تقريب مذاهب اسلامي از يك سو ومجمع فرهنگی دينی و تبليغی گفتار و همچنين رايزنی فرهنگی و مدرسه محسنيه هم از سوی ديگر متوليان آن هستند، همه ساله برگزار میشود و ادامه خواهد داشت.
حجتالاسلام والمسلمين اختری در خاتمه گفت: اميدوارم خداوند به همه كسانی كه برای قشر قرآن و توجه بيشتر مردم به آن تلاش میكنند، توقيق دهد و همه ما را اهل قرآن و جز ياران قرآن قرار دهد.م/د
١٨:٣٣ ٠٣/٠٢/١٣٨٥