كريم منصوری: برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن خواهران دانشجویان را جدی بگیریم
کریم منصوری، قاری ممتاز و بينالمللی قرآن، برضرورت برگزاری مسابقات قرآن دانشجويی ویژه خواهران در سطح بینالمللی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، كريم منصوری، در گفتگو با خبرنگار ایکنا، ضمن تاکید بر مطلب فوق، گفت: اميدوارم كه در سالهای آينده مسابقات دانشجويی برای دختران هم برگزار شود، گرچه به خوبی مطلع هستم که برگزاری این مسابقات چقدر برای برگزارکنندگان هزینهبر است.
نحوه تقدیر از برگزیدگان مسابقات:
وی که در حاشیهی برگزاری اولین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان در اصفهان با خبرنگار ایکنا سخن میگفت، در ادامه با اشاره به تقدیر شایسته از برگزیدگان مسابقات و چهرههای قرآنی گفت: تقدیر مناسب از برگزیدگان و اهدای جوایز ارزنده به نفرات برتر مسابقات از دیگر مواردی است که باید در برگزاری مسابقات رعایت کنیم؛ برای مثال، امارات باتوجه به اينكه سابقه چندانی در برپايی مسابقات ندارد، به نفرات برتر جوايز بسيار ارزندهای تعلق میگيرد كه ما تاكنون در ايران و بسياری از كشورها شاهد آن نبودهايم. لذا همین مورد باعث شده تا تبلیغات امارات در برگزاری مسابقات موفق باشد و افراد نیز برای شرکت در مسابقات این کشور انگیزه داشتهباشند. منصوری در ادامه افزود: همچنین در مورد هدایا باید به این مورد که شركتكنندگان از كدام نقطه دنيا به ايران آمدهاند توجه شود، همچنین ترتیل استاد پرهيزگار و گلچین تلاوتهای قراء ايرانی نیز میتواند از جمله اين جوايز باشد که به منظور تبلیغ فعالیتهای قرآنی ایرانیان در اختیار برگزیدگان قرار میگیرد، چراکه با این اقدام در آینده هرکدام از شرکتکنندگان میتوانند مبلغ جمهوری اسلامی ايران باشند.
انتخاب مدعوین مسابقات:
وی همچنین اضافه کرد: حتی انتخاب مدعوین برای شرکت در چنین مسابقاتی نیز بسیار مهم است، در این مسابقات باید از سخنرانان، اساتید بزرگ و شخصیتهای قرآنی مانند: استاد فاطمینيا و جوادی آملی كه بيانی شيوا و مطالعات عمیقی در حوزه قرآن دارند، دعوت شود.
منصوری درباره بهتر برگزار شدن اين مسابقات گفت: در این گونه مسابقات نبايد سن شركتكنندگان خيلی بالا بوده و یا به لحاظ سنی شرکتکنندگان دارای تفاوت زیادی باشند، به همین لحاظ برای این مسابقات باید یک طبقهبندی سنی انجام شود.
کاهش سطح کیفی قرائت قاریان مصری:
كريم منصوری درپاسخ به این سوال که " آیا دعوت از قاریان و حافظان ضعیف به ایران باعث کاهش سطح مسابقات نمیشود"، گفت: در گام نخست همين كه قاریان و حافظان از نقاط مختلف دنيا به ايران میآیند، برای ایران امتیازی محسوب شده و بايد از آنان قدردانی شود، چنانكه در مسابقات بينالمللی که در رشتههای مختلف برگزار میشود نیز افراد سطح بالایی شرکت نمیکنند.
وی افزود: کشورهایی مانند مصر با فرستادن افراد ضعیف قبل از هر چیز سطح کیفی کار خود را پايين میآورند.
قاری بینالمللی کشورمان گفت: البته نباید این نکته را نیز نادیده بگیریم که ما ديگر در مصر نیز شاهد ظهور لحنها و سبكهای جديدی نيستيم و اكثر قراء مصری به تقليد از قاريان قديمی خود میپردازند.
سطح کیفی قرائت قاریان ایرانی:
وی درباره سطح کیفی قرائت قراء ایرانی گفت: قراء ما باید همانگونه که به تجويد اهميت میدهند به موارد ديگری از قبيل لحن هم توجه بيشتری داشته باشند. البته اگر موسسهای باشد كه روی اين قاريان سرمايه گذاری كند آنها قابليت پيشرفتهای زيادی را در اين زمينه خواهند داشت.
منصوری همچنین تصریح کرد: در حال حاضر بر جلسات قرآن ما نظارتی به عمل نمیآيد و افراد زيادی خود را استاد تلقی میكنند، در صورتی كه در مصر هر كس نمیتواند به درجه استادی برسد و به راحتی در راديو و تلويزيون تلاوت كند.
این داور بینالمللی در مورد داوری مسابقات نیز این نکته را متذکر شد که: وسعت و زیبایی صدا و حجم نفس قاريان نيز بايد در مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان معيار قضاوت و داوری قرار گيرد، چراكه به اين ترتيب انگیزه بيشتری برای جوانان برای شركت در اين مسابقات و فراگیری قرائت قرآن کریم به وجود میآيد.
وی در خاتمه گفت: انتخاب اصفهان به عنوان محل برگزاری اين مسابقات باتوجه به معرفی اين شهر به عنوان پايتخت فرهنگی جهان اسلام كار بسيار شايستهای بود و جای تقدیر و تشكر دارد.م/د
٠٩:٥٤ ٠٥/٠٢/١٣٨٥