همايش نكوداشت مقام اساتيد دانشگاههاي استان آذربايجان غربي در اروميه برگزار شد/گزارش تکمیلی
همايش نكوداشت مقام اساتيد دانشگاههاي استان آذربايجان غربي با معرفي اساتيد برتر در اروميه برگزار شد.
به گزارش سرويس صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين همايش كه به همت معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد استان آذربايجان غربي با حضور نمايندگان مردم اروميه در مجلس خبرگان و مجلس شوراي اسلامي، معاون سياسي امنيتي استاندار، سرپرست جهاد دانشگاهي واحد و جمعي از روساي دانشگاهها در سالن شهيد چمران دانشگاه پرديس نازلوي اروميه برگزار شد، از تلاش علمي 50 تن از استادان برتر دانشگاههاي استان تجليل شد.
مهندس عاقلي، سرپرست جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي در اين مراسم با تبريك هفته معلم، گفت: روز معلم ، روز تجلي تراوش قلم و لوح محفوظ عالم بشريت، روز نجات انسان از بيماريهاي جهل و ناداني، پيوستن به زيباييهاي معنوي و دانايي و روز جهش در توسعه فضاي فكري و عقلاني انسانهاست.
وي ضمن گراميداشت ياد و خاطره استاد شهيد مرتضي مطهري، افزود: شهيد مطهري ابر مردي بود كه توانست در فضاي آن زمان مرزها و محوطههاي فكري جوانان را در مقابله با آسيبهاي فكري ماترياليستي و ماركسيستي با يك منطق علمي مصونيت بخشد.
مهندس عاقلي در خصوص جايگاه استاد و معلم در جامعه، اظهار داشت: اينان افرادي هستند كه نبايد نقش آنها را در توسعه علمي و فرهنگي جامعه ناديده گرفت زيرا بدون وجود اساتيد و معلمان هيچ يك از ما به هيچ مقام و درجهاي از علم و معرفت دست نمييافتيم.
تقدير از استاد ارزش نهادن به جايگاه علم و فناوري است
دكتر حسن صدقي، رييس دانشگاه اروميه در اين مراسم گفت: تجليل از مقام اساتيد باعث ميشود آنان خستگي ناشي از برنامههاي آموزشي و پژوهشي را فراموش كنند و جايگاه علم و فن آوري در توسعه بيشتر نمود يابد.
وي افزود: چنين مراسمي باعث دلگرمي معلمان و اساتيد دانشگاه شده تا آنان بيش از پيش در راستاي ارتقاي سطح علمي و فرهنگي دانشگاهها و مدارس و طبقه جوان قدم بردارند و در واقع ارزش نهادن به جايگاه علم و فناوري مي باشد.
وي ادامه داد: اين فرزانگان عرصه علم و دانش از همان زمان جواني كه وارد دانشگاه شدند كمر همت بستند تا درراه اعتلاي دانشگاهها قدم بردارند.
وي در پايان از جهاد دانشگاهي واحد استان آذربايجان غربي و خصوصا معاونت فرهنگي واحد جهت برگزاري چنين همايشي تشكر و قدرداني كرد.
دانشگاه بايد محل تلالو انديشهها و جلودار توسعه كشور باشد
جواد جهانگيرزاده، نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم گفت: دانشگاهها و دانشكدههاي ما بايد محل تلالو انديشهها و در عين حال پيشرو توسعه باشند.
وي با بيان اينكه پژوهش از الزامات توسعه است، تصريح كرد: انتظار ميرود در دانشگاههاي استان، سرمايه گذاري در حوزه پژوهشي بيش از مسائل آموزشي باشد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجه مجلس با بيان اينكه فاصله ميان دانشگاه و جامعه مانع توسعه است، اظهار داشت: بايد فاصله ميان جامعه و دانشگاه از بين برود و دانشگاه در ميان مردم وارد شود تا بتواند جايگاه و انديشههاي مردم را توسعه دهد.
وي با اشاره به ظرفيت و پتانسيلهاي استان آذربايجان غربي، گفت: در استان ما سخت افزار توسعه كاملا آماده است و آنچه كه فقدان آن به صورت جدي احساس ميشود نرم افزار است، زيرا ذهنيتهاي ما دچار مشكل شده و اين دانشگاهها هستند كه بايد اين ذهنيتهاي فسيل شده و متراكم را از بين برده و پيش قراول امر توسعه در استان باشند كه در اين زمينه اساتيد نقش بسيار برجسته و ويژهاي دارند.
وي با بيان اينكه نكوداشت مقام استاد، نكوداشت مقام علم و گرايش به سمت آن چيزيست كه از آن به عنوان محور و زمينههاي توسعه ياد ميشود، خاطر نشان ساخت: بزرگداشت مقام استاد، فقط بزرگداشت يك شخص نيست بلكه بزرگداشت علم و انسانيت است، چرا كه اساتيد انسانهاي فرهيخته و ارزشمندي هستند كه خود را در اختيار توسعه انسان و مكارم بشر قرار دادهاند.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به نقش دانشگاه اروميه در تربيت نيروي تحصيلكرده گفت: بخش قابل توجهي از نهضت توسعه استان آذربايجان غربي مديون دانشگاه اروميه و دانشگاههاي منطقه و استان است كه در تربيت نيروي تحصيلكرده ميكوشند.
وي با بيان اينكه تجليل از مقام اساتيد به توسعه علمي منجر شود افزود: اميدواريم مشعلي كه دانشگاهها براي توسعه اقتصادي و اجتماعي و سياسي مردم برافروختهاند، برافروخته تر از سابق باشد و بتوانند نقش والاي خود را در اين زمينه به خوبي ايفا كنند.
شهيد مطهري با درك مسائل روز دست به قلم ميبرد
حجتالاسلام قريشي، نماينده مردم آذربايجان غربي در مجلس خبرگان رهبري نيز در اين مراسم گفت: شهيد مطهري با درك مسائل روز دست به قلم ميبرد، كما اينكه بسياري از كتابهايي كه امروزه نوشته ميشد، سنخيتي با مسائل و مشكلات روز جامعه ندارد.
وي ادامه داد: مرحوم مطهري گرايش به ماديات را به عنوان ضد دين معرفي كرده و خود نيز در راه مقابله با همين مساله به شهادت رسيد.
حجت الاسلام قريشي با سفارشي به مطالعه كتابهاي مرحوم مطهري اظهار داشت: هر كس فقط يكبار كتابهاي وي را مطالعه كند يك اسلام شناس معتدل و حتي بالاتر از آن نيز خواهد شد.
علم سلاحي كارسازتر از جنگافزار است
جمشيد محمدزاده، معاون سياسي - امنيتي استاندار آذربايجان غربي گفت: ما هم اكنون از نظر جهاني در موقعيتي قرار داريم كه علم ما بيشتر از سلاح و جنگ افزار كاربرد دارد.
وي افزود: هم اكنون ما در بسياري از زمينهها از جمله توليد علم خودكفا شدهايم و از دانشگاهها نيز به عنوان محور توسعه علم اين انتظار ميرود كه در هرچه پويا تر شدن و توسعه بيش از پيش علم بكوشند.
وي با بيان اينكه هم اكنون ما از نظر علمي جزو هشت كشور برتر جهان هستيم، اظهار داشت: ساير كشورها مخصوصا آمريكا از اين مساله هراس دارند و به همين دليل بنا به گفته خودشان در حال انجام جنگهاي رواني هستند ولي اين را نيز نبايد ناديده گرفت كه ملت كشور ما آگاه است و دولت نيز با تدابير لازم خود را به خوبي انجام ميدهد.
محمدزاده در خصوص بلوك بنديهايي كه از قديم در دنيا بوده و امروز هم هست گفت:از رنسانس به بعد و دقيقا تا به امروز، دنيا در چالش به سر ميبرد و اگر حركتهاي تاريخي را مورد توجه قرار دهيم خواهيم ديد بلوك بنديهايي در جهان اتفاق افتاده و امپراتوري هايي بوده كه از آن زمان به بعد هم در حال شكل گيري و هم در حال از بين رفتن بودند.
وي ادامه داد: تا به وقوع پيوستن انقلاب اسلامي ايران دنيا در 2 بلوك پيمان ورشو و پيمان ناتو اداره ميشود كه پيمان ورشو، نفوذ در عمق امپرياليسم بود و دقيقا حركتهايي كه انجام ميداد و نيروي انساني كه تربيت ميكرد نيز در اين راستا بودند.
وي با بيان اينكه در گذشته وضعيت ايمني داراي 4 شاخه جنگ رواني، جغرافيا، نيروي انساني و سلاح بود، تصريح كرد: با شكل گيري انقلاب اسلامي وضعيتي در جهان بوجود آمد كه نشان داد ايمان و اعتقاد ميتواند همه اين چهار شاخص را مورد تاخت و تاز قرار دهد به طوري كه ميتوان گفت همه اين چهار شاخص در يك طرف و نيروي انساني و اعتقاد نيز در طرف ديگر قضيه قرار دارند.
محمدزاده در پايان با اشاره به وضعيتي كه كشور ما از نظر توليد علم مخصوصا دانش هستهاي در جهان دارد اظهار اميدواري كرد دانشگاهها با همكاري اساتيد در هرچه برپا شدن سطح علمي جامعه بكوشند.
دشمن درصدد تملك علم و فناوري و بسته نگه داشتن دانش ماست
محمد عباسپور، عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم گفت: جنگ امروز جنگ سرزميني نيست، بلكه جنگ علم و تكنولوژي و نرم افزار است.
وي افزود: چندين سال قبل دشمن درصدد تصرف خاك و سرزمين ما بود، ولي امروز طبق آنچه كه مشاهده ميشود درصدد تملك علم و فناوري و بسته نگه داشتن دانش ماست.
وي با اشاره به اين كه علومي كه در اروپا حاكميت ميكنند علوم فرعوني، استثماري و طاغوتي است اظهار داشت: بايد علم و دانشي كه در جهت خدمت رساني به بشر به كار گرفته ميشود علم ديني باشد.
نماينده مردم اروميه در مجلس با بيان اينكه در قرن 21 شمارش معكوس براي بازگشت علم و فناوري به وطن اصلي خود يعني شرق آغاز شد، تصريح كرد: هم اكنون ديگر زمان دستورهاي آمرانه به سرآمده و مردم سالاري ديني و شايسته سالاري ظهور كرده است كه نمونه بارز اين مردم سالاري و شايسته سالاري دولت و ملت ايران است و همه اينها را انديشمندان، بزرگان و اساتيد ما پايه ريزي كردهاند.
وي تداوم راه اساتيد و دانشمندان را تصويب قوانين جامعه در مجلس شوراي اسلامي عنوان كرد و خاطر نشان ساخت: بالا بردن سطح معاش و زندگي، توجه به امر ازدواج و اشتغال و مسكن جوانان و دانشجويان، ادامه تحصيل آنان، بالا بردن توان و بنيه علمي دانشگاهها از جمله قوانيني است كه در دستور كار مجلس قرار دارند كه اميد است با توجه به اين قوانين و تصويب آنها و همچنين با اتحاد قوميتها وفرهنگهاي مختلف بتوانيم كشور و استان خود را در تمامي زمينهها توسعه دهيم.ح/الف
١٥:٥١ ١٧/٠٢/١٣٨٥