نشست"انقــلاب اسـلامی و ضـرورت ارتـقای تولیـد علـم"برگزارشد
نشست"انقــلاب اسـلامی و ضـرورت ارتـقای تولیـد علـم"به همت جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی در این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی، در ابتدای این نشست که با حضور جمعی از دانشجویان و اعضای هیات علمی این دانشگاه برگزار شد،علیرضا کلانتر مهرجردی، سرپرست معاونت فرهنگی این واحد اظهار داشت:با توجه به نیازهای اساسی امروز کشور و همچنین برنامه های بلند مدت نظام که در سند چشم انداز بیست ساله تبلور یافته، توجه ویژه به تولید علم و وضعیت نظام آموزش عالی کشور و دانشگاه ها از ضروریات اجتناب ناپذیر است و این سلسله نشست ها که با همکاری معاونت فرهنگی، دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می شود به مساله آینده علمی ایران می پردازد.
در این نشست همچنین دکتر علیرضا صدرا عضو هیات علمی دانشگاه تهران، به مباحثی در خصوص تولید علم و ضرورت توجه به آن پرداخت و گفت:امروزه فرهنگ تولید علم دربسیاری از کشورهایی که در مسیر توسعه قرار دارند نیز به وجود نیامده در حالیکه مساله ای چون تمدن سازی از پیامدهای تولید علم است.
دکتر صدرا به چشم انداز آینده انقلاب و نظام اسلامی اشاره کرد و افزود: تحقق چشم انداز بیست ساله منوط به تحول علمی است چرا که این سند با هدف ارتـقای مولفـه های اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی تنظیم شده و علاوه بر تعالی مادی تعالی معنوی را نیز در نظر دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در چشم انداز بیست ساله برخورداری از دانش روز و فناوریهای پیشرفته یکی از ویژگیهای جامعه ایرانی است،اضافه کرد: اگر می خواهیم در جوانب مختلف به توسعه دست یابیم و کشورهای منطقه را پشت سر بگذاریم باید به پیشرفت علمی کشور توجه ویژه ای داشته باشیم.
عضوهیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد:هر چند که در حال حاضر در برخی از شاخص ها جلوتر از برنامه هستیم اما باید اندیشید که چگونه می توان در سایر جنبه ها پیشرفت داشت و این امر بدون توسعه علمی امکان پذیر نیست.
وی ضمن اشاره به نظرات میشل فوکو، به عنوان یکی از مهمترین چهره های پست مدرن، یادآور شد: میشل فوکو در مورد انقلاب اسلامی ایران بر این باور است که این انقلاب نظریات رایج در خصوص انقلاب ها را دگرگون ساخته و به عنوان نخستین حرکت پست مدرن، عنصر معنویت را در زندگی وارد ساخته است.
صدرا منابع خدادادی، موقعیت سوق الجیشی و ثرورت های انسانی- اجتماعی موجود در ایران را مولفه های توسعه عنوان کرد و خاطر نشن ساخت: دانشگاه در ایران به عنوان نهاد تولید علم، در حدود صد سال است که شکل گرفته و از سوی دیگر صنعت هم بیشتر وارداتی است و دولت نیز ارتباط چندان مناسبی با این دو بخش نداشته و بین این سه حوزه ارتباط مناسبی وجود ندارد و رفع این معضل امری ضروری است.ح/الف
١٠:٠٥ ١٩/٠٢/١٣٨٥