٠٠:٢٩ ٠٢/٠٢/١٤٠٤
فرهنگي
ايسنا ميزبان 20 شخصيت‌ پارلماني در سيزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها بود

غرفه‌ي خبرگزاري دانشجويان ايران در سيزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها ميزبان 20 تن از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بود و نظرات آنها را درباره‌ي موضوعات مختلف جويا شد.
*** به گزارش خبرنگار پارلماني ايسنا، محمدرضا باهنر با حضور در غرفه ايسنا و سيزدهمين نمايشگاه مطبوعات درباره نظارت مجلس شواري اسلامي به انتخابات شوراها اظهار داشت: نظارت بر انتخابات اصالتا جزء وظايف مجلس نيست. ما در مجلس سوم كه قانون شوراها را تصويب كرديم نظارت آن را مانند ساير انتخابات‌ بر عهده شوراي نگهبان گذاشتيم.
رييس فراكسيون اصولگرايان مجلس با اشاره به نگراني اصلاح‌طلبان از نظارت شوراها توسط شوراي نگهبان تصريح كرد: نبايد اين نگراني وجود داشته باشد. زيرا مهم قانون و نحوه نظارت بر شوراهاست، معناي ديگر اين نگراني اين است كه اگر ناظر، مجلس باشد به نفع اصلاح‌طلبان خواهد بود؛ در حالي‌كه از نگاه اصلاح‌طلبان مجلس هفتم همان اتهام به شوراي نگهبان وارد است، و به لحاظ فكري از نظر اصلاح طلبان، مجلس هفتم با شوراي نگهبان و قوه قضاييه فرقي نمي‌كند. لذا اين سياست راهبردي كه در قانون انتخابات شوارها مطرح است دست را بازتر گذاشته است.
*** هم‌چنين رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با حضور در غرفه ايسنا با اشاره به نامه دكتر احمدي‌نژاد به بوش گفت: بهتر بود اين نامه توسط شخصيت‌هاي ديني – مذهبي و سياسي ما ارائه مي‌شد تا يك شخصيت سياسي.
دكتر علي عباسپور تهراني‌فرد اظهار داشت: معتقديم رياست جمهوري يك پست سياسي است و اصولا تماس رييس جمهور با رؤساي جمهور ساير دنيا بايد در چارچوب حركت‌هاي سياسي باشد.
***به گزارش ايسنا، حجت‌الاسلام‌ عسگري نايب رييس كميسيون اصل نود مجلس، با حضور در غرفه‌ ايسنا با مثبت ارزيابي كردن نامه‌ي دكتر احمدي‌نژاد به بوش، همتاي آمريكايي خود، اظهار داشت: برخي از رسانه‌هاي غربي درصدد بودند كه چهره‌ي خشني از جمهوري اسلامي ارايه داده و بگويند كه ايران اهل گفت‌وگو نيست و از موضع‌گيري‌هاي احمدي‌نژاد حداكثر سوء استفاده را كرده و تبليغ مي‌كردند كه منطق ما جنگ‌طلبي است. در صورتي كه منطق جمهوري اسلامي ايران منطق گفت‌وگو و صلح است.
***نماينده قائنات معتقد است: به نظر مي‌رسد فضاي سياسي جامعه با نامه دكتر احمدي‌نژاد تا حدودي غافلگير شد.
حجت‌الاسلام موسي قرباني با حضور در غرفه ايسنا، نامه دكتر احمدي‌نژاد به بوش را يك كار مثبت ارزيابي كرد و افزود: در سال پيامبر اعظم(ص) مناسب‌ترين كار از نظر تأسي به پيامبر همين كار بود كه رييس جمهور نامه‌اي به سران كشورهاي مختلف بنويسد و در قالب منطق، آنها را دعوت به معنويت كند كه اميدواريم اين نامه‌ها اثرات مثبتي در بر داشته باشد.
***نماينده تبريز نامه احمدي‌نژاد به بوش را آغاز گفتمان جديدي در روابط بين‌الملل دانست و گفت: اين نامه صرف‌نظر از محتوا اثرات گسترده داخلي و خارجي داشته و خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، محمد‌حسين فرهنگي نماينده مردم تبريز با حضور در غرفه ايسنا در خصوص نظارت بر انتخابات شوراها گفت: در ارتباط با نظارت مجلس، استدلال موافق عمدتا اين است كه با توجه به شرايط و سوابقي كه از شوراي نگهبان در افكار عمومي وجود دارد، ممكن است نگاه در نظارت مجلس نگاه بازتري نسبت به تاييد صلاحيت‌ها و مسايل مربوط به روند انتخابات باشد.
وي خاطرنشان كرد: ممكن است شوراي نگهبان با استناد به قانون اساسي نظر دهد كه موارد نظارت شوراي نگهبان در قانون اساسي مشخص شده و حتي اگر مجلس تصويب كند شايد نظارت خارج از قانون اساسي را نظر ندهد، اما اگر شوراي نگهبان اين را بپذيرد به نظر مي‌رسد استدلال كساني كه معتقدند شوراي نگهبان كارآمدتر خواهد بود، قوي‌تر باشد.
*** عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس با اشاره به نامه دكتر احمدي‌نژاد به رييس جمهور آمريكا با بيان اين كه پاسخ آمريكا به نامه دكتر احمدي‌نژاد بسيار مشكل است، اظهار داشت: در اين نامه عزت، حكمت و مصلحت مراعات شده و مخالفان داخلي و خارجي را خلع سلاح كرده است، چرا كه مخالفان معتقدند كه دكتر احمدي‌نژاد، كشور مسلمان ايران و جمهوري اسلامي را به سوي جنگ مي‌كشاند. در حالي‌كه وي با نامه‌اي صلح، دوستي، خيرخواهي و منطق خود و دولتش را به اثبات رسانده است.
حجت‌الاسلام علي زادسر با حضور در غرفه ايسنا با بيان اين‌كه نامه رييس جمهور كشورمان به بوش داراي چندين خاصيت خوب و ويژگي مفيد است، افزود: در عالم سياست و دنياي ديپلماسي، نوشتن اين نامه كاري بديع، جديد و نوعي خلاقيت ذهني بود.
*** اميررضا خادم با حضور در غرفه ايسنا در نمايشگاه مطبوعات در پاسخ به سوالي در مورد نوع رويكرد اصول‌گرايان به انتخابات‌هاي پيش رو گفت: اگر گروه‌هاي سياسي همسو و همفكر با يكديگر منسجم‌تر عمل كنند، بهتر مي‌توانند مردم را با خود همراه كنند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس در عين حال رقابت را يكي از شاخص‌ترين عناوين مطرح در انتخابات دانست و آن را موجب افزايش نشاط در جامعه عنوان كرد و گفت: تجربه در كشور ما نشان داده گروه‌هايي كه در يك مقطع برنده انتخابات مي‌شوند، نمي‌توانند در دوره‌هاي بعدي نيز انسجام خود را حفظ كنند.
*** حجت‌الاسلام سيدجلال يحيي‌زاده عضو كميسيون فرهنگي مجلس با حضور در غرفه ايسنا در نمايشگاه مطبوعات با اشاره به پيشنهاد واگذاري نظارت بر انتخابات شوراها به شوراي نگهبان گفت: فكر نمي‌كنم جامعه چندان ظرفيت پذيرش اين امر را داشته باشد.
نماينده تفت و ميبد در خانه ملت با بيان اين كه در حال حاضر مسووليت براي مجلس مسووليت سنگين و دشواري است، اظهار داشت: در عين حال بهتر است كار درخصوص نظارت بر انتخابات شوراها طبق روال دو دوره گذشته صورت گيرد.
*** عضو كميسيون فرهنگي مجلس با حضور در غرفه‌ي ايسنا در نمايشگاه مطبوعات، به طرح نحوه‌ي استفاده‌ي مديريت ‌شده از ماهواره اشاره كرد و در پاسخ به اين سئوال كه آيا اين طرح برخوردهاي شديدتري را با صاحبان ماهواره در منازل تشديد نمي‌كند، به بيان علل در اين خصوص پرداخت و گفت: در اين طرح سعي كرديم مكانيزمي طراحي كنيم كه بتوان از برنامه‌هاي ماهواره به طور مديريت‌ شده استفاده كرد، در واقع روح طرح، تشديد ممنوعيت نيست.
سعيد ابوطالب استفاده از برنامه‌هاي ماهواره‌اي را ناظر بر برنامه‌ي چهارم توسعه دانست و گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه دولت وظيفه ايجاد امكانات جهت استفاده از برنامه‌هاي ماهواره به طور مديريت‌ شده، را دارد؛ در همين راستا طراحان اين طرح، با توجه به گذشت يكسال از برنامه چهارم و اقدام نكردن دولت در اين خصوص، اقدام به تهيه طرحي كردند كه هم در برگيرنده موضوع خريد ماهواره و هم اصلاح قانون ماهواره است.
وي با بيان اين‌كه بر اساس برنامه چهارم توسعه بايد ماهواره خريداري كنيم، گفت: اين در حاليست كه قانون ماهواره سال 1372 به ما امكان استفاده از برنامه‌هاي ماهواره‌اي را نمي‌دهد، لذا در همين راستا ما طرح اصلاح قانون سال 1372 را نيز پيشنهاد كرديم.
وي معتقد است كه 40 تا 50 درصد مردم در منازل خود، ماهواره در اختيار دارند، اما تقاضاي آنها براي ماهواره به دليل استفاده از برنامه‌هاي هنجارشكن نيست.
هم‌چنين ابوطالب خبر داد: طرح حمايت از حقوق مادي و معنوي خبرنگاران در كميسيون فرهنگي مجلس تهيه شده و در حال حاضر مراحل رسيدگي خود را در مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي طي مي‌كند.
*** لاله افتخاري با حضور در غرفه ايسنا، گفت: طرح گسترش عفاف از سوي شوراي انقلاب فرهنگي در دست بررسي است كه همه عرصه‌هاي مربوط به فرهنگ را پوشش مي‌دهد.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس با بيان مطلب بالا و با بيان اينكه مسايل فرهنگي چيزي نيست كه بتوان مانند مسايل اقتصادي با اعلام يك كوپن تا حدودي آن را حل كرد، گفت: مسايل فرهنگي نياز به زمان زيادي دارد و بايد بستر سازي شود و تمام دستگاه‌هاي ذي‌ربط به‌كار گرفته شوند.
افتخاري هم‌چنين در خصوص نظارت بر انتخابات شوراها ابراز داشت: نظارت بر انتخابات شوراها مانند ديگر انتخابات‌ها اگر به عهده‌ي شوراي نگهبان باشد، از اين منظر كه ابزار‌هاي لازم را در داشته و سالها تجربه در اين زمينه دارند، مثبت خواهد بود.
*** ستار هدايت‌خواه درخصوص واگذاري نظارت بر انتخابات شوراها به شوراي نگهبان گفت: قانون اساسي نظارت بر انتخابات را به صورت عام به عهده شوراي نگهبان گذاشته و از طرفي با توجه به تجربه‌اي كه شوراي نگهبان براي نظارت بر انتخابات‌هاي مختلف (مجلس، رييس جمهوري و خبرگان) دارد، نظارت شوراي نگهبان بر انتخابات شوراها منطقي به نظر مي‌رسد.
عضو هيات رييسه فراكسيون اصول‌گرايان با حضور در غرفه ايسنا در نمايشگاه مطبوعات گفت: هرچه انتخابات تجميع شود به مصلحت است، ولي اين كه انتخابات رياست جمهوري و مجلس را مي‌توان تجميع كرد يا نه و قانوني هست يا نه، بعيد به نظر مي‌رسد، چرا كه فاصله‌ي اين دو بيش از يك سال است و از لحاظ قانون اساسي محدوديت‌هايي وجود دارد كه يا بايد عمر مجلس را كوتاه كرد يا عمر يكي را طولاني. كه فعلا از نظر قانون اساسي مجوزي براي اين كار نداريم.
*** پرويز سروري با اشاره به پيشنهاد واگذاري نظارت بر انتخابات شوراها به شوراي نگهبان به روال گذشته برگزاري اين انتخابات اشاره كرد و گفت:‌ روند گذشته روندي قابل قبول نبوده، چرا كه در برخي شوراها شاهد بوده‌ايم كه برخي افراد سودجو بدون طي كردن فرآيند لازم براي تعيين صلاحيت وارد شوراها شده و آن را ابزار چپاول خود كردند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس با حضور در غرفه ايسنا در نمايشگاه مطبوعات چنين روندي را موجب وارد شدن خساراتي بسيار سنگين و مخدوش شدن نگاه مردم به شوراها به عنوان مهم‌ترين نهاد مردم‌سالاري ديني دانست و گفت: بر اين اساس بايد مجموعه‌اي جهت تعيين صلاحيت كانديداهاي شوراها وجود داشته باشد تا آن‌ها حداقل صلاحيت را احراز كنند.
*** نماينده محلات و دليجان گفت:‌ اگر انگيزه خفته متوليان و مسوولان صنعت توريسم را بيدار كنيم، بهتر از اين است كه چاه‌هاي نفت يكي از پس از ديگري به خاموشي گرايش پيدا كند.
سيدحسن عباسي با حضور در غرفه ايسنا در نمايشگاه مطبوعات با بيان مطلب فوق گفت:‌ اگر قرار باشد كه همه‌ي سرمايه‌گذاري‌ها در بخش صنعت نفت باشد، توانايي‌هاي بالقوه‌اي كه در بخش صنعت توريسم داريم فراموش مي‌شود.
*** به گزارش ايسنا، رييس كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به طرح بحث مد و لباس كه به زودي در مجلس مطرح مي‌شود، گفت: از طرح مد و لباس به شدت دفاع خواهم كرد و عرايض مبسوط فرهنگي خود را در مجلس بيان خواهم داشت.
دكتر عماد افروغ با حضور در غرفه ايسنا در نمايشگاه مطبوعات با اشاره به حساسيت‌هاي موجود نسبت به طرح مد و لباس آن را عين جو اقتصاد زده و سياست زده دانست و گفت: احساس خطر مي‌كنم، بايد فرهنگي بود و اين طرح را فهميد. حداقل توقع از يك انسان فرهنگي آن است كه اين طرح را بخواند و سپس مخالفت كند در غير اين صورت آن مخالفت برخاسته از فضاي سياست‌زده و اقتصادزده است.
*** حميدرضا حاجي‌بابايي كه در غرفه ايسنا در نمايشگاه مطبوعات حضور يافته بود درخصوص نامه رييس جمهور كشورمان به رييس جمهور آمريكا اظهار داشت: يك واقعيتي در دنياي امروز وجود دارد و آن اين است كه دنياي امروز تك قطبي است و كشورهاي اروپايي و حتي روسيه و چين در برابر سياست‌هاي آمريكا قادر به مقاومت نيستند و حتي نشان داده‌اند كه علي‌رغم موضع‌گيري‌هايي كه گاه در برابر آمريكا در بحث فناوري هسته‌يي ايران داشتند، كوتاه مدت بوده و در مجموع اين آمريكا است كه سياست‌ها را ديكته مي‌كند.
وي ارسال نامه احمدي‌نژاد به بوش را برگ برنده‌اي در دستان جمهوري اسلامي دانست و با بيان اين كه جمهوري اسلامي ايران اين نامه را با جسارت نوشته است، گفت: اين نامه مي‌تواند پيام جمهوري اسلامي و ديدگاه‌هاي ما را در بحث هسته‌يي و حقوق بشر اعلام كند و نيز واقعيت‌هاي ديگري از جمهوري اسلامي را علني نمايد و بدين ترتيب آمريكا را در موضع منفعل در بحث‌هاي شوراي امنيت قرار داده و او را به فكر بيشتري وادار كند تا فرصت را براي ديپلماسي بيشتر فراهم كند.
*** حشمت الله فلاحت‌پيشه در غرفه ايسنا در نمايشگاه مطبوعات در خصوص نامه رييس جمهور به بوش با بيان اين كه نامه رييس جمهور را نامه خاص دوران جنگ سرد مي‌داند، گفت: رابطه ايران و آمريكا و اختلاف آن‌ها در مورد موضوع هسته‌يي به جايي رسيده كه شايد در هر دو طرف خواستي براي بحران‌زدايي به وجود آمده است.
عضو كميسيون امنيت ملي مجلس افزود: بعد از درخواست كوفي عنان از هر دو طرف براي مذاكره، تحليل شكل گرفته در دنيا اين بود كه در موضوع پرونده هسته‌يي ايران مذاكره مستقيم ايران و آمريكا و نظر مستقيم هر دو طرف مي‌تواند موثر باشد و ديگران عملا در اين موضوع تاثيري ندارند.
*** بهمن الياسي عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با حضور در غرفه‌ ايسنا، با اشاره به انتخابات خبرگان رهبري، گفت: تمام جريانات سياسي از جمله اصولگرايان، اصلاح‌طلبان، كارگزاران، مجمع روحانيون، جامعه‌ي روحانيت و دوستان آقاي هاشمي براي ورود به عرصه‌ي انتخابات در حال فعاليت هستند.
*** محمدرضا تابش با حضور در غرفه ايسنا تصريح كرد: از آقاي باهنر باسابقه‌اي كه دارد تعجب مي‌كنم كه بحث واگذاري نظارت انتخابات شوراها به شوراي نگهبان را مطرح كرد چراكه چنين كاري اصلا در هزينه‌ها صرفه‌جويي نمي‌كند.
*** به گزارش ايسنا، رضا طلايي‌نيك با حضور در غرفه ايسنا اظهار داشت: تفويض نظارت بر انتخابات شوراها به غير از مجلس شوراي اسلامي، خلاف قانون است و جايگاه نظارتي مجلس براي نظارت بر انتخابات شوراها بسيار منطقي و مناسب است.
*** محمد خوش‌چهره نيز با حضور در غرفه ايسنا درباره نامه‌ رييس جمهور به بوش گفت: هنوز زود است كه قضاوت نهايي در مورد نامه شود، بايد منتظر بازخوردها و هم‌چنين جواب آنها باشيم و اين نيازمند وقت است.

١٣:٤٤ ٢٣/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد