٠٠:٢٣ ٠٢/٠٢/١٤٠٤
فرهنگي
دومین جشنواره سراسری قرآن کریم دانشجویان علمی کاربردی به کار خود پایان داد

مراسم اختتاميه دومین جشنواره سراسری قرآن کریم دانشجویان علمی کاربردی  با حضور  جمعی از مسسوولان مراکز آموزش عالی و علمی کاربردی،مسوولان فرهنگی کشور و جمعی از دانشجويان شركت كننده در دومين جشنواره سراسری قرآن اين دانشگاه در تالار هشتم شهريور دانشگاه اراك برگزار شد.
به گزارش ایسنا،در این مراسم دكتر «حسين بلندی» رئيس دانشگاه جامع علمی – كاربردی با اشاره به تبيين انديشه‌های قرآنی امام خمينی (ره)خداباوری را زمينه‌ای برای خودباوری، خودشناسی و نهايتاً خودكفايی جامعه دانست و با اشاره به اين‌كه دانشجويان، مهم‌ترين رسالت را برای خودكفايی دارند، گفت: اين دانشجويان قرآنی و برگزيدگان مسابقات قرآنی بايد پرچمدار خودكفايی در جامعه باشند.
در ادامه نيز سيد «جعفر نظامدوست» رئيس دانشگاه جامع علمی و كاربردی استان مركزی ودبير دومين جشنواره قرآن دانشجويان دانشگاه جامع علمی – كاربردی استان مركزی، در سخنانی قرآن را محور دانشگاه جامع علمی كاربردی دانست و افزود: دانشگاه جامع علمی – كاربردی واحد استان مركزی افتخار دارد دومين جشنواره قرآن دانشجويان اين دانشگاه را به مثابه يك حركت دينی و قرآنی در درون مراكز آموزش علمی – كاربردی به اجرا در آورد.
وی در ادامه گفت: معتقديم كه مسابقات قرآنی افضل مسابقات فرهنگی است، زيرا در مسابقات قرآنی بهترين شركت كنندگان كسانی هستند كه بيش از بقيه مي‌توانند ياد خدا را در دل‌ها زنده كنند، درحالی كه در ساير مسابقات شركت كنندگان تلاش مي‌كنند تا همه توجهات را به خود جلب كنند.
نظام دوست، محوريت قرآن را ضروری توصيف و تصريح كرد: محوريت و اهميت اجتماعات علمی و دانشگاهی در زمينه قرآن هم برای پاسخ گفتن به نياز اين نسل و هم از جهت درك ضرورت‌ها و مقتضيات جامعه، امر ناگفته و پنهان مانده‌ای نيست و البته لازم است تمهيداتی انديشيده شود كه هر روز بر عمق و محتوای علمی و فكری چنين نشست‌هايی افزوده شود.
در قسمت ميانی اين مراسم گروه تواشيح «بريل همدانی» به ارائه همخوانی و همسرايی پرداخت.
پس از اين برنامه «سيد مهدی مقدسی» رئيس برنامه‌ريزی استانداری استان مركزی، به تبيين انديشه‌های مقام معظم رهبری درباره قرآن پرداخت و يادآور شد: مقام معظم رهبری معتقد هستند كه علاوه بر تلاوت و انس با قرآن، بايد قرآن را در زندگی نهادينه كنيم، بايد پديده قرآن را در زندگی احساس كنيم و در تمام شئون زندگی آموزه‌های قرآنی را به كار ببريم. چرا كه نهايت فرهنگ قرآنی عمل به قرآن و به كاربری آن است.
وی افزود: وقتی حضرت امام (ره)، مي‌گفتند كه با قلبی مطمئن، دلی آرام به سوی خدا مي‌روم، اين اطمينان و آرامش باطنی الهام يافته از قرآن و عمل به قرآن است.
وی اظهاركرد: اگر ما آثار كسی چون مرحوم دکتر مطهری را مي‌خوانيم احساس كهنگی به ما دست نمي‌دهد، هر وقت اين آثار را مي‌خوانيم نو و نوين است، به اين خاطر است كه آثار مرحوم مطهری الهام يافته از قرآن است.
مقدسی در خاتمه متناسب سازی آموزه‌های قرآنی را با مقتضيات زمانی را ضروری خواند و يادآور شد: البته آثار استاد مطهری ضمن بهره‌گيری و الهام مستقيم از قرآن، متناسب با زمان است، بنابراين بايد در كنار الهام از فرهنگ قرآنی، آموزش و مهارت مقتضيات زمانه را نيز فرا گرفت و زمينه‌های كاربردی كردن فرهنگ قرآن را ايجاد كرد.
پس از سخنان رئيس برنامه‌ريزی استانداری استان مركزی، دكتر «مرادی» نماينده مردم اراك در مجلس شورای اسلامی، در سخنان كوتاهی به فرآيند نهادينه سازی فرهنگ قرآنی در جامعه پرداخت و گفت: نبايد گذاشت كه جوامع غربی از ما سبقت بگيرند، در حال حاضر غرب در زمينه اسلام شناسی و مطالعات قرآنی به سرعت قرآن را در ابعاد عملی و نظری به كار مي‌برد.
در خاتمه اين مراسم ضمن معرفی نفرات برگزيده اين مسابقات هدايای به اين نفرات اهداءشد و «ابراهيم عبدی» نفر برگزيده رشته تحقيق به قرائت آياتی از قرآن كريم پرداخت.ح/الف

 

 

١١:٣٣ ٢٥/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد