٠٠:٥٤ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رئيس جهاد دانشـگاهي دانشگاه واحد علوم پزشكي شهيـد بهشتي
اتاق فكر سلامت در جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي ايجاد مي شود

اتـاق فكر، مغـزي براي انديشيدن، ذهنـي بـراي پروازكردن و فكـري بـراي گشـودن است. به گزارش روابط عمومي جهاد دانشـگاهي دانشگاه علوم پزشكي شهيـد بهشتي، علـي اصغرهدايتي رئيس اين واحد با اشاره به اينكه اتاق فكر عرصه‌اي است كه درآن عقلانيت ارتباطي به منصه ظهور مي‌رسد، گفت: درايـن فضا شركت كنندگان درخصـوص مسائل و موضـوعات مورد بحث به اجماعي بين الاذهاني دست يافته چراكه دراين فضا ديگر از روابط قدرت خبري نيست و آنچه تحت عنوان اتاق فكر و يا كانونهاي تفكر مدنظر است علي رغم آنكه در حوزه مصداق و عمل درايران جديد است اما داراي سابقه ديرينه در سنت و اقوال گذشته بوده و سند آن نيز اين حديث نبوي است كه « تََفَكُّرُ ساعَهٍ خَيْرٌ مِنْ عِبادَهِ سَبْعينَ سَنَه يك ساعت تفكر برتر از هفتاد سال عبادت است».
وي در ادامه بيان داشت: از سوي ديگر اين مسأله در كشورهاي پيشرفته ساليان متمادي است كه تجربه شده و شايد يكي از پايه‌هاي اصلي پيشرفت و توسعه يافتگي آنان محسوب شود. گرچه تجويز اين كانون‌ها، عمدتاً حوزه‌هاي كلان سازماني را شامل گرديده است اما اين نمي‌تواند مانعي باشد كه مجموعه‌هاي كوچكتر از آن محروم شوند.
هدايتي با بيان اينكه، جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز با توجه به بازخوردهاي مثبت و ارزشمند اين مهم در حوزه تحت مديريت خود، اقدام به راه‌اندازي اتاق فكر نموده است تصريح كرد: يكي از آسيب‌هاي جدي در حوزه مديريتي، گرفتارشدن مديران تصميم‌گير درگير و دار مسايل جاري و اجرايي بوده و به شكل روتين شده‌اي دائماً با شركت در جلسات و پاسخ گويي به مراسلات چندان فرصت تفكر و انديشه نمي‌يابند و در خوش بينانه‌ترين حالت، اگرهم فرصت اين امر را بيابند در تصميم‌گيري، تكيه بر تفكر منفرد چندان تضميني براي موفقيت ندارد و لذا لازمة عبور از اين چالش، ايجاد يك ساختاري است كه بتوان ازآن اتـاق فكر، مغـزي براي انديشيدن، ذهنـي بـراي پروازكردن و فكـري بـراي گشـودن است.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشـگاهي دانشگاه علوم پزشكي شهيـد بهشتي، علـي اصغر
هدايتي رئيس اين واحد با اشاره به اينكه اتاق فكر عرصه‌اي است كه درآن عقلانيت ارتباطي به منصه ظهور مي‌رسد، گفت: درايـن فضا شركت كنندگان درخصـوص مسائل و موضـوعات مورد بحث به اجماعي بين الاذهاني دست يافته چراكه دراين فضا ديگر از روابط قدرت خبري نيست و آنچه تحت عنوان اتاق فكر و يا كانونهاي تفكر مدنظر است علي رغم آنكه در حوزه مصداق و عمل درايران جديد است اما داراي سابقه ديرينه در سنت و اقوال گذشته بوده و سند آن نيز اين حديث نبوي است كه « تََفَكُّرُ ساعَهٍ خَيْرٌ مِنْ عِبادَهِ سَبْعينَ سَنَه يك ساعت تفكر برتر از هفتاد سال عبادت است».
وي در ادامه بيان داشت: از سوي ديگر اين مسأله در كشورهاي پيشرفته ساليان متمادي است كه تجربه شده و شايد يكي از پايه‌هاي اصلي پيشرفت و توسعه يافتگي آنان محسوب شود. گرچه تجويز اين كانون‌ها، عمدتاً حوزه‌هاي كلان سازماني را شامل گرديده است اما اين نمي‌تواند مانعي باشد كه مجموعه‌هاي كوچكتر از آن محروم شوند.
هدايتي با بيان اينكه، جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز با توجه به بازخوردهاي مثبت و ارزشمند اين مهم در حوزه تحت مديريت خود، اقدام به راه‌اندازي اتاق فكر نموده است تصريح كرد: يكي از آسيب‌هاي جدي در حوزه مديريتي، گرفتارشدن مديران تصميم‌گير درگير و دار مسايل جاري و اجرايي بوده و به شكل روتين شده‌اي دائماً با شركت در جلسات و پاسخ گويي به مراسلات چندان فرصت تفكر و انديشه نمي‌يابند و در خوش بينانه‌ترين حالت، اگرهم فرصت اين امر را بيابند در تصميم‌گيري، تكيه بر تفكر منفرد چندان تضميني براي موفقيت ندارد و لذا لازمة عبور از اين چالش، ايجاد يك ساختاري است كه بتوان ازآن براي تدوين برنامه‌هاي آتي (ميان مدت و بلندمدت) بهره گرفت.رئيس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي يادآور شد: اين مسأله با توجه به يكي از نقاط ضعف جوامع مشرق زمين كه همان تفرد و شبكه‌سازي است بسيار ضروري مي‌باشد و مي‌تواند منشأ تقويت توان ساختاري و نهادي گردد.وي درعين حال اظهارداشت: اين اتاق، ترمينالي از افكار وارد شده مي‌باشد يا به تعبير پارسونز« به عنوان ورودي افكار و انديشه‌ها به نظام تصميم سازي است» كه در حوزه‌هاي گوناگون اعم از آموزش، پژوهش، فرهنگي، اداري و ... شور و همفكري مي‌كند و اتخاذتصميم مي‌نمايد.
هدايتي تأكيد كرد: شايد يكي از تعاريفي كه بتواند توجيه كننده اين بحث باشد اين مسأله است كه اگر مديران در گذشته صرفاً با تكيه بر دانش خود و حلقه محدود مشاوران به اداره امور عمومي سازمان همت مي‌گماردند اينك با بهره‌گيري از چنين سازه‌اي مي‌توانند به اداره عمومي امور بپردازند به نحوي كه در تصميم گيري خود با بهره‌گيري از تفكر جمعي ضمن شناسايي فرصت‌ها، تهديدها و نقاط قوت و ضعف، خطاپذيري عملكرد خود را به حداقل كاهش دهند.
علي اصغرهدايتي رئيس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به اينكه؛ يكي از عادتهاي بدي كه دامنگير جامعه ما بوده است عمل قبل از تفكر و يا تفكر بعد از عمل مي‌باشد، افزود: راه برون رفت از اين سيكل معيوب، نهادينه سازي الگوي عمل مبتني بر معرفت مي‌باشد.
وي در ادامه اعلام كرد: جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي با ايجاد يك اتاق، اين فرصت را فراهم ساخته تا كاركنان زير مجموعه هر يك از حوزه ها اعم از فرهنگي، آموزشي ، پژوهشي ، درماني و اداري با تشكيل حلقه تفكر، حداقل هفته اي يك رئيس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي در پايان اذعان كرد: اهتمام ، تعهد و توجه ويژه اهل تفكر و سياست به اين كانونها و همچنين بازبيني علمي مستمر و منظم آنها جهت مصون ماندن از آسيب هاي احتمالي، ضروري مي نمايد.

١٨:١٩ ٠١/١٠/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد