عضو تيم تخصصي پژوهشكده رويان:
حدود 45 درصد علل نازايي ناشي از فاكتورهاي مردانه است
عضو تيم تخصصي پژوهشكده رويان معتقد است: 35 تا 45 درصد علل نازايي، ناشي از فاكتورهاي مردانه است.
دكتر انسيه شاهرخ تهراني نژاد، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران واحد علوم پزشكي تهران گفت: به جز فاكتورهاي مردانه، عدم تخمكگذاري در حدود 20 درصد، مشكلات لولهاي 15 درصد و آندومتريوز 10 درصد از عوامل نازايي را تشكيل ميدهند.
10 تا 15 درصد هم جزء علل ناشناخته نازايي است.
وي در خصوص درمان نازايي گفت: درمان نازايي با توجه به سن خانم نازا و مدت زمان نازايي متفاوت است. بر اين اساس نوع درمان نيز با توجه به فاكتورهاي مختلف، متفاوت عمل ميكند. به طور كلي از شاخصترين درمانهاي نازايي ميتوان به بررسي اسپرموگرام، انجام تستهاي هورموني، بررسي مشكلات تخمداني و عكس از رحم اشاره كرد.
وي افزود: اگر علت نازايي فاكتور مردانه باشد طول درمان طولانيتر و مشكلتر از خانمهاست؛ همچنين بسته به ضعيف بودن اسپرم و ميزان پايين بودن مقدار اسپرم از روشهاي كمك باروري مثل ميكرو اينجكشن و IUI و GIFT استفاده مي شود.
دكتر تهرانينژاد با اشاره به موفقيت نسبي روشهاي درماني به ايسنا گفت: به طور كلي تمام روشهاي درمان نازايي با درصدي از موفقيت روبروست. به عنوان مثال در روش IUI حدود 20 تا 25 درصد و درمان به طريق IVF و ICSI در حدود 35 تا 40 درصد امكان بهبودي وجود دارد.
وي اظهار كرد: كودكاني كه بعد از درمان نازايي به دنيا ميآيند با مشكل خاصي روبرو نيستند و فقط با اين روشها احتمال دوقلوزايي و چندقلوزايي افزايش پيدا ميكند.
دكتر تهرانينژاد يكي از دلايل نازايي را افزايش سن ازدواج دانست و اشاره كرد: به طور كلي با توجه به افزايش سن ازدواج و به تأخير افتادن بچه دار شدن زوجين، احتمال نازايي افزايش پيدا ميكند. همچنين در خانمهايي كه بالاي 35 سال قرار دارند، قدرت باروري كم ميشود. آنچه كه در تعريف نازايي اهميت دارد و بايد به آن توجه كرد اين است كه هرگاه زوجي پس از يك سال زندگي زناشويي طبيعي، بچهدار نشوند براي درمان به پزشك متخصص زنان مراجعه نمايند.
١٠:٢٣ ٠٩/٠٤/١٣٨٥