رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران:
جهاددانشگاهي داراي كاملترين مجموعه پژوهشي-درماني سرطان پستان دركشورست
طرح ملي ايجادبانكDNAسرطان پستان دراين واحد آغاز شد
رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران با اشاره به اين كه با راهانداري گروه پژوهشي ژنتيك سرطان پستان و مركز جراحي محدود در اين واحد، جهاد دانشگاهي داراي كاملترين مجموعه پژوهشي - درماني سرطان پستان در كشور است، از آغاز طرح ملي ايجاد بانك DNA بيماران مبتلا به سرطان پستان و خانوادههاي آنها در اين واحد خبر داد.
دكتر سيد مصطفي فاطمي كه در آستانه بيست و هفتمين سال فعاليت جهاد دانشگاهي با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: نوآوري، پيشگامي و بهرهوري در جهاد دانشگاهي فعاليتهاي آن را شاخص كرده و الگوبرداري از مدل مديريتي جهاد دانشگاهي در دانشگاهها با تبعيت از ماده 49 قانون بودجه و اداره شدن دانشگاهها توسط هيات امناء نشان از كارآمدي جهاد دانشگاهي دارد.
وي با اشاره به اختلاف قابل توجه سرانه مقالات جهاد دانشگاهي با دانشگاهها و رويكرد جهاد دانشگاهي به حضور هر چه بيشتر در عرصههاي بينالمللي علوم و تحقيقات اظهار داشت: اين مجموعه از چنين توان علمي برخوردار است كه حضور پيشتازانه و نوآورانه خود در عرصه تحقيقات كاربردي را به حوزه تحقيقات بنيادي و حركت در مرزهاي دانش نيز توسعه دهد كه تحقق اين مهم مستلزم حمايت و پشتيباني هر چه بيشتر از اين نهاد موفق علمي - پژوهشي است.
دكتر فاطمي در خصوص عملكرد پژوهشي اين واحد در طول يك سال گذشته، گفت: جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران در بخش پژوهش در سه حوزه بيماريهاي پستان، ليزر پزشكي و ژنتيك سرطان فعاليت دارد كه در اين راستا اميدواريم طي ماههاي آينده مصوبه مركز تحقيقات سرطان پستان را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي دريافت كنيم.
رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران در تبيين علت توجه اين واحد به تحقيقات سرطان پستان به پايين بودن سن بروز اين بيماري در ايران و ضرورت شناسايي زودهنگام آن اشاره و خاطر نشان كرد: شيوع اين بيماري در ايران بين يك تا دو درصد در سن حدود 30 تا 35 سال به بالاست كه متاسفانه در كشور ما حدود 10 سال زودتر از دنيا بروز ميكند. اين بيماري در تشخيص اوليه و زود هنگام قابل درمان بوده و تشخيص دير هنگام علاوه بر افزايش احتمال مرگ و مير به دليل اين كه در بيشتر موارد مادر خانواده مبتلاء به سرطان شده، شالوده خانواده را تهديد ميكند.
دكتر فاطمي تصريح كرد: پژوهشگران اين واحد در اين حوزه طرحهايي از جمله بررسي تودههاي خوش خيم و بدخيم در زنان شاغل در وزارت بهداشت و آموزش و پرورش با بررسي بيش از هفت هزار نفر از آنها را اجرا كرده و همچنين طرح بانك ملي DNA بيماران مبتلاء به سرطان پستان و خانوادههاي آنان را در دست اجرا دارند.
وي در ادامه به ايسنا گفت: در حوزه مراكز خدمات تخصصي در يك ماه گذشته مجوز مركز جراحي محدود جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي با دو اطاق عمل مجهز و يك بخش هشت تخته كه توانايي انجام روزانه حدود 10 عمل جراحي را دارد، كسب كرديم و بدين ترتيب پلي كلنيك تخصصي سرطان پستان شامل تشخيص، پرتونگاري، نمونهبرداري، شيمي درماني و جراحي كامل ميشود.
رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران همچنين با اشاره به برگزاري اولين كنگره ملي سرطان پستان در اسفند ماه 83 كه با استقبال بينظيري روبرو شد از برگزاري اولين كنگره بينالمللي سرطان پستان در آبان ماه سال جاري خبر داد.
وي با اشاره به فعاليتهاي پژوهشي محققان اين واحد در حوزه ليزر پزشكي خاطرنشان كرد: فصلنامه ليزر پزشكي جهاد دانشگاهي به تازگي رتبه علمي ــ پژوهشي دريافت كرده است كه هدف نهايي ما نمايه شدن اين نشريه در موسسه بينالمللي اطلاعات علمي(ISI) است. همچنين پژوهشگران اين بخش با راهاندازي كلينيك زخم پاي ديابتي به كمك ليزر به دستاوردهاي باارزشي در زمينه درمان اين عارضه كه به قطع عضو بسياري از بيماران منجر ميشد دست يافتهاند.
وي گفت: از ديگر خدمات تخصصي اين واحد مجموعه «درمان در منزل» است كه به عنوان طرح كارآفريني برگزيده كشور در سال گذشته انتخاب شد و در جهت گسترش خدمات طرحهايي نظير مراقبتهاي ويژه در منزل ، ICU در منزل و ارائه خدمات پيشرفته درماني در منزل را علاوه بر فعاليتهاي درمان، مراقبت و خدمات پرستاري انجام ميدهد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران اضافه كرد: مجموعه مركز خدمات تخصصي مديريت و اطلاعات در حوزه IT ، پروژههاي متعددي را نظير نقشه جغرافيايي ايدز و هپاتيت كشور براي سازمان انتقال خون، گسترش شبكه آن لاين انتقال خون، طراحي بانكهاي اطلاعاتي ، آموزشهاي مديريتي براي سازمانهاي مختلف از جمله شهرداري، بهزيستي، راه و شركتهاي خودروسازي در كشور انجام داده است.
وي ياد آور شد: كلينيك دندانپزشكي واحد نيز خدمات تخصصي را در تمامي سطوح ارائه ميدهد كه به دنبال گسترش خدمات تحت بيهوشي آن نظير جراحي فك و صورت و جراحي بسته ايمپلنت هستيم.
دكتر فاطمي در خصوص فعاليتهاي جهاد در حوزه آموزشي، اظهار كرد: در حوزه آموزشي علاوه بر آموزش زبان و كامپيوتر، با توجه به حادثه خيز بودن كشور در حدود 20 سال است كه جهاد دانشگاهي در زمينه آموزش امداد و نجات فعاليت دارد و سالانه بيش از پنج هزار نفر را در كشور پوشش ميدهد و رايزنيهايي نيز جهت ملي كردن اين طرح با مديريت جهاد صورت گرفته است.
وي گفت: سال گذشته با راهاندازي آموزشهاي تخصصي در حوزه علوم پزشكي در قالب دورههاي بازآموزي پزشكان در سطوح مختلف با همكاري دفتر آموزش مداوم جامعه پزشكي و دانشگاه نظير برگزاري دورههاي آموزش دستگاههاي تخصصي راديولوژي در حوزه پيراپزشكي، آموزش بخشهاي تخصصي بيمارستاني براي كادر پرستاري و راهاندازي كلاسهاي دستياري و كارگاههاي تخصصي ترميمي و زيبايي و ايمپلنت در حوزه دندانپزشكي سعي در ارتقاي جايگاه و سهم جهاد در حوزه آموزشي داريم.
وي افزود: تمركز جهاد دانشگاهي در حوزه فرهنگي بر مبناي فعاليتهاي مشاركت جو و حمايتزا است كه در اين راستا كانون قرآن و عترت با انتشار نشرياتي نظير «گل نرگس» با موضوع امام زمان (عج) و «ثقلين» با موضوع عترت مشغول به كار هستند.
همچنين خبرگزاري ايسنا واحد علوم پزشكي تهران كه حدود دو سال است داراي سايت مستقل شده با موضوعات مختلف صنفي، آموزشي و پژوهشي در حوزه علوم پزشكي فعاليت دارد و دفتر مطالعات فرهنگي با هدف توسعه فرهنگ سلامت مصاحبههايي را با مديران حوزه سلامت در كشور انجام ميدهد كه علاوه بر انتشار در سايت ايسنا، در گاهنامه «توسعه فرهنگ سلامت» و هفتهنامه «ايسنا» كه داراي انتشار منظم است به چاپ ميرسد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران در گفتوگو با ايسنا خاطرنشان كرد: از ديگر فعاليتهاي اين حوزه دبيرخانه نكوداشت مقام استاد است كه با پنج سال سابقه فعاليت، همه ساله اين مراسم را در دانشگاه برگزار ميكند و در سال جاري نيز با تقدير از 10 استاد برگزيده با هدف الگوسازي براي جوانان و تقدير از مقام شامخ علم و استاد همزمان با تهران در چند شهر ديگر انجام ميشود كه سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي در اين حوزه فعاليت قابل تقديري داشته است.
وي افزود: در سال گذشته با همكاري مركز امام (ره) و انقلاب اسلامي، جشنواره «طريق جاويد» با موضوع امام (ره) و عرضه فعاليتهاي هنري برگزار شد كه در سال جاري نيز پيگيري ميشود.
وي در پايان با اشاره به بهرهوري بالا و جوان بودن نيروهاي جهادگر خواستار حمايت از فعاليتهاي پر بازده در جهاد دانشگاهي شد و اظهار كرد: ما خواهان اطمينان به جهاد و حمايت از فعاليتهاي دير بازده نظير تحقيقات بنيادي و مديريتهايي كه در درازمدت پاسخگو هستند، ميباشيم زيرا با جوان بودن نيروهاي جهاد نوآوري، پويايي و توانايي هميشه در جهاد حفظ شده است ولي اين گونه به نظر ميآيد كه الگوي عمومي كشور اين است كه پول و سرمايه در يك جا و توانايي و كارآمدي در جاي ديگر صرف ميشود.ح/الف
١٢:٢٠ ١٥/٠٥/١٣٨٥