نگاهي به عملكرد يك سال اخير پژوهشكده علوم بهداشتي جهاد دانشگاهي
پژوهشكده علوم بهداشتي جهاد دانشگاهي در راستاي ارائه مشاوره، طراحي و اجراي تحقيقات نظام سلامت (HSR=HEALTHSYSTEMRESEARCH) در سال 1379 تاسيس شده كه رتبه برتر مراكز تحقيقاتي كشور را در ارزشيابي معاونت پژوهشي وزارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در سال 1383 اخذ كرده است.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين پژوهشكده جمعي از متخصصان علوم بهداشتي فعاليتهاي پژوهشي خود را با رسالت ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه در قالب پروژههاي HSR در 4 گروه پژوهشي مديريت خدمات بهداشتي، درماني، بهداشت خانواده، پزشكي اجتماعي و سلامت روان به انجام ميرسانند.
تمركز اصلي اين پژوهشها بر تامين اطلاعات مورد نياز جهت اصلاح نظام سلامت است كه بر همين اساس اين پژوهشكده از بدو تاسيس تاكنون بيش از 44 طرح خاتمه يافته و 16 طرح در حال اجرا را در كارنامه پژوهشي خود ثبت كرده است.
قريب به اتفاق اين تحقيقات، از نوع كاربردي بوده و بيش از 50 درصد آنها به سفارش كارفرما انجام شده است كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دانشگاههاي علوم پزشكي كشور، وزارت آموزش و پرورش، سازمان مديريت و برنامهريزي كشور، شوراي فرهنگي اجتماعي زنان، مركز مديريت بحران و ... همچنين سازمانهاي بينالمللي چون صندوق كودكان ملل متحد، بانك جهاني و سازمان بهداشت جهاني از عمده كارفرمايان طرحهاي تحقيقاتي اين پژوهشكده بودهاند.
به گزارش ايسنا، در زمينه نشر برخي از اين دستاوردها حدود 93 مقاله علمي از سوي محققان اين پژوهشكده در مجامع علمي بينالمللي ارائه شده و بيش از 48 عنوان مقاله از سوي محققان اين واحد در نشريات علمي داخلي و خارجي منتشر شده است؛ همچنين چندين جلد كتاب در دست نگارش، تاليف و ترجمه بوده و برخي نيز به چاپ رسيده است.
فصلنامه علمي پژوهشي «پايش» (داراي رتبه علمي-پژوهشي از معاونت پژوهشي و فنآوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي) جهت درج دستاوردهاي پژوهشي پژوهشگران از زمستان سال 1380 توسط اين پژوهشكده منتشر ميشود كه اين فصلنامه در بانك اطلاعاتي CINAHL و مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي (SID) نمايه شده است و تاكنون 17 شماره از اين فصلنامه منتشر و در سطح كشور توزيع شده است.ح/الف
٠٧:٠٥ ١٦/٠٥/١٣٨٥