رييس دانشگاه «علم و فرهنگ»:
پژوهش بدون پشتوانه آموزش پر هزينه خواهد بود
رييس دانشگاه علم و فرهنگ وابسته به جهاد دانشگاهي ضمن تاكيد بر لزوم برقراري ارتباط اساسي ميان آموزش و پژوهش گفت: پژوهش محوري بدون پشتوانه آموزش پر هزينه خواهد بود كه اين امر بيانگر لزوم اتصال آموزش به بخش پژوهش در آموزش عالي كشور است.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر محسن قرنفلي كه در گردهمايي روسا و معاونان جهاد دانشگاهي در آستانه بيست و هفتمين سال فعاليت اين نهاد انقلاب اسلامي سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: هنوز تعامل مناسبي ميان آموزش و پژوهش در كشور برقرار نشده است.
رييس دانشگاه علم و فرهنگ يادآور شد: دانشگاههاي كشور در ابتدا بر اساس الگوهاي غربي و با محوريت آموزش شكل گرفتهاند و مقوله پژوهش در آموزش عالي كشور بعد از پيروزي انقلاب اسلامي مطرح شد.
وي تحقق پيوند مناسب آموزش و پژوهش را نيازمند توجه متقابل اين دو حوزه دانست و خاطر نشان كرد: در اين راستا دانشگاه بايد مشوق اعضاي هيات علمي در حركت به سوي جذب توانمنديهاي جهاد دانشگاهي در حوزههاي علمي و پژوهشي باشد و از سوي ديگر جهاد دانشگاهي نيز براي برقراري ارتباطي مستحكم با دانشگاهها اشتياق نشان دهد.
رييس دانشگاه علم و فرهنگ تجلي روند رو به رشد جهاد دانشگاهي در حوزه آموزش را در مؤسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي سابق و دانشگاه علم و فرهنگ فعلي دانست و گفت: اين مؤسسه از سال 71 با عنوان مؤسسه غيرانتفاعي درجه دو آغاز به كار كرد و در فاصله كمتر از يكسال به نوع اول ارتقاء يافت.
وي افزود: اين دانشگاه در سالهاي ابتداي فعاليت در دورههاي كارداني، با تعدادي محدودي دانشجو فعاليت خود را آغاز كرد و پس از راهاندازي دورههاي كارشناسي در سالهاي گذشته در سال 84 موفق به تاسيس دورههاي كارشناسي ارشد براي اولين بار در اين دانشگاه شديم.
دكتر قرنفلي همچنين با اشاره به روند توسعه اين دانشگاه در سالهاي اخير ياد آور شد: اين مجموعه فعاليت خود را در فضايي كوچك آغاز كرد كه به تدريج با بروز شرايط بهينه سازي رشد مؤسسه، تحولي عميق در مؤسسه ايجاد شد كه از نتايج آن ارتقاي موسسه به دانشگاه در سال 84 بود.
به گزارش ايسنا، رييس دانشگاه علم و فرهنگ، از گسترش سريع و پرشتاب دورههايي كارشناسي ارشد در اين دانشگاه خبر داد و گفت: اين دانشگاه از مهرماه سال جاري در شش دوره كارشناسي ارشد شامل مهندسي سازه، مهندسي صنايع، حقوق، مطالعات فرهنگي، پژوهشي و شاخهاي از زيست شناسي به پذيرش دانشجو ميپردازد.
همچنين در نظر داريم تا اواخر سال جاري اولين دوره دكتري را در رشته زيست شناسي تكويني با مشاركت پژوهشكده رويان راهاندازي كنيم.
رييس دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه از نكات قابل توجه در جهاد دانشگاهي را لزوم جهت گيري بيشتر به مقوله آموزش دانست و از آن به عنوان نهادي تاثيرگذار در آموزش عالي كشور ياد كرد و اظهار داشت: رشد تاثيرگذاري اين نهاد در جامعه علمي كشور با تحقق برنامههاي آن در دورههاي تحصيلات تكميلي به گونهاي پررنگ دنبال خواهد شد.
١٢:٢٧ ١٧/٠٥/١٣٨٥