رييس پژوهشكده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي در گفتوگو با ايسنا:
مزرعه تحقيقاتي و بانك ژن گياهان دارويي ايران در پژوهشكده ايجاد ميشود
رييس پژوهشكده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي از تلاش پژوهشگران اين مركز براي راهاندازي كلكسيون و مزرعه تحقيقاتي گياهان دارويي و بانك ژن گياهان دارويي ايران خبر داد.
مهندس داراب يزداني در آغاز بيست و هفتمين سال فعاليت جهاد دانشگاهي با اعلام اين مطلب به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: پژوهشكده گياهان دارويي در فضايي به وسعت 20 هزار مترمربع در قالب چهار گروه پژوهشي فعاليت دارد و داراي يك بخش آزمايشگاه مركزي مجهز است كه در صدد نگهداري كل گياهان دارويي ايران در اين مركز هستيم.
وي افزود: به واسطه امكانات و فضاي زياد اين مركز با ساير پژوهشكدهها در ارتباط هستيم و تصميم به راهاندازي كلكسيون و مزرعه تحقيقاتي گياهان دارويي و بانك ژن گياهان دارويي را نيز داريم.
مهندس يزداني در بيان ديگر فعاليتهاي اين پژوهشكده، گفت: در حال حاضر دورههاي كوتاه مدت و كارگاههاي آموزشي را براي باز آموزي پزشكان و فارغ التحصيلان رشتههاي كشاورزي، شيمي و داروسازي برگزار ميكنيم و در پي كسب مجوز از وزارت علوم براي راهاندازي دورهاي بين رشتهيي در زمينه گياهان دارويي هستيم.
وي افزود: به همت پژوهشگران پژوهشكده گياهان دارويي در در سال 84، تعداد 8 طرح تصويب شده و 18 طرح در دست اجرا بوده و همچنين در اين سال تعداد 30 مقاله در نشريات مجامع علمي داخلي و 12 مقاله در نشريات خارجي ارائه شده است.
وي خاطر نشان كرد: در سال 84 دو جلد كتاب با عناوين «احتياط مصرف و تداخلات دارويي گياهان دارويي بر اساس شواهد و مستندات» و «راهنماي جامع تداخلات گياهان دارويي با داروهاي شيميايي» نيز از سوي محققان پژوهشكده منتشر شده و دو دوره آموزشي كوتاه مدت گياهان دارويي و دو دوره باز آموزي مدرن ويژه داروسازان برگزار شده است.
مهندس يزداني در پايان افزود: همه ساله پنج شماره از فصلنامه تخصصي گياهان دارويي به منظور معرفي خواص گياهان دارويي ايران و ارائه پژوهشهاي انجام شده در اين زمينه از سوي پژوهشكده منتشر ميشود.ح/الف
١٠:١٧ ٢١/٠٥/١٣٨٥