روزنامه گاردين:
موفقيت دانشمندان ايراني جهشي تاريخي وگامي بلند در عرصه تحقيقات تكنولوژيك است
موفقيت دانشمندان و محققان كشورمان در پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي در توليد نخستين حيوان شبيهسازي شده در خاورميانه بازتاب گستردهاي در رسانههاي منطقه، اروپا و آمريكا داشت.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا(، نخستين گوسفند شبيهسازي كشور كه جنين آن از طريق انتقال هسته يك سلول بالغ از غضروف گوش گوسفند به درون تخمك بدون هسته گوسفند ديگري به دست آمده بود، حدود ساعت 10 شب روز چهارشنبه يازدهم مرداد در پايگاه تحقيقاتي پژوهشكده «رويان» در اصفهان متولد شد.
اين گوسفند ماده عليرغم تلاشهاي دامپزشكي فراواني كه صورت گرفت به دليل عوارض زايماني نتوانست بيش از چند دقيقه ادامه حيات دهد با اين حال آزمايشهاي مولكولي بر اساس ماركرهاي STR مويد صحت انجام همانندسازي است.
وقوع چنين مشكلي معمولا در روش كلونينگ دور از انتظار نبوده و ساير مراكز تحقيقاتي جهان نيز با آن روبرو شدهاند.
تاكنون حدود هشت كشور به توانايي شبيهسازي گوسفند دست يافتهاند كه براساس تجارب اين كشورها، درصد پايداري جنينها بين سه تا پنج درصد است و در بيش از 92 تا 93 درصد موارد دچار سقط ميشوند.
پژوهشكده رويان اعلام كرده است كه در حال حاضر گوسفندان حامله ديگري را كه به همين روش باردار شدهاند در اختيار دارد كه در آينده نزديك خبرهاي خوشي را درباره زايمان آنها اعلام خواهد كرد.
موفقيت پژوهشگران ايراني در توليد نخستين حيوان همانندسازي شده خاورميانه بازتاب وسيعي در رسانههاي خبري جهان به ويژه خبرگزاريها و مطبوعات اروپا، آمريكا و منطقه داشت.
خبرگزاري آسوشيتدپرس، شبكه خبري بيبيسي، فاكس نيوز، لايف نيوز، شبكه سي بي اس، يو اس نيوز، مجله ساينتيست، روزنامه گاردين چاپ انگلستان، روزنامه USATODAY چاپ آمريكا، گلف نيوز، جردن فالز نيوز، AGE استراليا و دهها رسانه خبري در سراسر جهان به بازتاب موفقيت دانشمندان زيستفنآوري ايران پرداختند.
روزنامه انگليسي «گاردين» در گزارش ويژه علمي ــ تحقيقاتي خود با اشاره به موفقيت محققان پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي نوشت: به گفته متخصصان، دانشمندان ايراني، جهش تاريخي و قابل توجهي صورت دادهاند و با زنده به دنيا آوردن نخستين گوسفند شبيه سازي شده خاورميانه، گام بلندي در عرصه تحقيقات تكنولوژيك برداشتند.
اين روزنامه ادامه داد: اين گوسفند شبيه سازي شده كه در پژوهشكده رويان اصفهان چشم به جهان گشود، ثمره تلاش چندين ماهه محققان اين مركز بوده است.
به نوشته اين روزنامه، اين گوسفند گرچه پس از چند دقيقه از به دنيا آمدنش به دليل مشكلات تنفسي تلف شد، با اين حال به گفته متخصصان، تولد زنده آن نقطه عطفي علمي براي ايران بوده و در حقيقت پايهگذار تلاشهاي ديگر براي توليد حيوانات شبيه سازي شده است.
روزنامه گاردين همچنين با اشاره به اظهارات دكتر رضا ساماني مسوول روابط عمومي پژوهشكده رويان در خصوص اين رويداد مهم علمي و به نقل از وي نوشت: ما هنوز راضي نشدهايم و ادامه خواهيم داد تا زماني كه حيوان شبيهسازي شدهاي را توليد كنيم كه زنده بماند.
در همين حال خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز به انعكاس ابعاد گوناگون اين رويداد مهم علمي ــ پژوهشي پرداخته است.
به گزارش ايسنا، اين خبرگزاري با اشاره به زنده به دنيا آمدن اين گوسفند شبيه سازي شده در پژوهشكده رويان، نوشت: اين رويداد مهم علمي بخشي از تلاشهاي ايران براي تبديل شدن به مركز منطقهاي تحقيقات پزشكي، هوافضا و هستهيي است.
در ادامه گزارش آسوشيتدپرس به اين نكته اشاره شده كه برنامه شبيه سازي گوسفند در پژوهشكده رويان اصفهان از حمايت شخصيتهاي مذهبي در اين كشور برخوردار بودهاست كه در عين حال با انجام آزمايشهاي مربوط به شبيه سازي انساني ابراز مخالفت كردهاند.
به نوشته اين خبرگزاري اين گوسفند در حالي به دنيا آمد كه پيش از اين نيز دانشمندان انگليسي طي سالهاي گذشته گوسفندي به نام «DOLLY» را با شبيه سازي ژنتيكي به دنيا آوردند و از آن زمان به بعد جهش قابل توجه جهاني در زمينه تحقيقات سلولي صورت گرفته است.
به گزارش ايسنا، روزنامه هندي «تايمز آو اينديا» اين گزارش را نخستين گوسفند شبيه سازي شده در خاورميانه در ايران، «زنده» به دنيا آمد گرچه پس از دقايقي به دليل مشكل تنفسي جان باخت. اين يك پيروزي نسبي براي دانشمندان ايراني بود.
همچنين شبكه خبري فاكس نيوز در گزارشي كامل از اين رويداد مهم نوشت: ايرانيها صاحب نخستين گوسفند شبيه سازي شده خاورميانه شدند، آن هم زنده.ح/الف
١٣:٥٤ ٢١/٠٥/١٣٨٥