توسط جهاد دانشگاهي واحد زنجان برگزار شد؛
کارگاه بازيافت ضايعات محصولات کشاورزي با روش تهيه کمپوست و ورميکمپوست
کارگاه بازيافت ضايعات محصولات کشاورزي با روش تهيه "کمپوست" و "ورميكمپوست" توسط جهاد دانشگاهي واحد زنجان برگزار شد.
دکتر محمدي ـ معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد زنجان ـ در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي ايسنا، با اعلام اين خبر گفت: اين کارگاه در 3 روز و به مدت 24 ساعت با حضور کارشناسان دستگاههاي مرتبط برگزار شد.
او افزود: در دوره تئوري اين کارگاه، فراگيران در محل مرکز آموزش عالي علمي کاربردي جهاد دانشگاهي با بيولوژي کرم خاکي، سيکل زندگي، بيولوژي توليد مثل، مرفولوژي، اکولوژي، روشهاي مختلف پرورش و کاربردهاي کرم خاکي آشنا شدند. در بخش علمي نيز شرکتکنندگان ضمن حضور در آزمايشگاه بيوشيمي دانشکده پزشکي زنجان، روشهاي مختلف جمعآوري از طبيعت، شناسايي انواع کرمهاي خاکي، بيولوژي توليد مثل، پرورش با مواد عالي مختلف و فراوري کرم خاکي را فراگرفتند و در پايان آموختههاي خود را با طراحي يک مزرعه نمونه در پارک ملت تکميل کردند.
محمدي با اشاره به اين که کرم خاکي کاربردهاي فراواني در بخش کشاورزي، دامداري، صنعت، محيط زيست، انرژي، تغذيهيي و تحقيقاتي دارد، اظهار كرد: در بخش کشاورزي، افزودن کرم خاکي به خاک باعث افزايش تبادلات هوا، نفوذپذيري به آب، گسترش ريشه گياهان و امکان ماندگاري آب در زمين ميشود. علاوه بر اين که لاشههاي کرم خاکي نيز يک کود مفيد به شمار ميرود که مجموعا باعث افزايش مرغوبيت زمين و افزايش کمي و کيفي محصولات شده و بهره وري و ميزان توليد را از 25 تا 300 درصد افزايش ميدهد. معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد زنجان توليد کود عالي بيولوژيک ورميکمپوست را از ديگر توليدات کرم خاکي برشمرد و اظهار كرد: کرمهاي خاکي قادرند مواد زايد ريز و بيارزش و آلاينده محيط زيست و تهديد کننده سلامت بشر را به يک محصول پرارزش و کود بسيار قوي تبديل کنند که اين محصول نهايي را ورميکمپوست مينامند که در مزارع، باغها و گلخانهها مصرف ميشود.
محمدي با اشاره به اين که زبالههاي بيمصرف و مضر، تغيير نام يافته و به طلاي کثيف مشهور شدهاند، ادامه داد: هدف از برگزاري اين کارگاه، توانمندسازي فارغ التحصيلان دانشگاهي، کاهش آلودگي زيست محيطي، بهبود بهداشت محيط شهري و روستايي، ارتقاء سطح سلامت مردم، شناسايي فرصتهاي شغلي در اين زمينه و ايجاد اشتغال مولد و در نهايت کاهش حجم زبالههاي توليدي، تشويق و ترغيب مردم به موضوع تفکيک زباله از مبدا و افزايش بهرهوري محصولات کشاورزي و تامين کمپوست مورد نياز استان است که اميدواريم با برگزاري دورههاي تکميلي به بخشي از اين اهداف برسيم.ح/الف
٠٨:٥٥ ٢٥/٠٥/١٣٨٥