سامانه نوين توزيع هوشمند برق نخستين بار در كشور طراحي و ساخته شد
پژوهشگران جهاد دانشگاهي براي نخستين بار در كشور موفق به طراحي و ساخت سامانه نوين شبكه توزيع هوشمند برق (FACT) شدند.
مهندس توسل، مدير گروه پژوهشي برق قدرت جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصير با اعلام اين مطلب به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: ادوات Fact، تجهيزات انعطاف پذيري هستند كه به گونهاي هوشمند از طريق تغييراتي كه متناسب با وضعيت شبكه هوشمند اعمال ميكنند، پارامترهاي شبكههاي توزيع را كنترل كرده و تعادل لازم در شبكه توزيع را ايجاد ميكنند.
وي خاطرنشان كرد: فنآوري ادوات Fact، روش نويني در توزيع شبكههاي توزيع برق است كه كشورهاي معدودي داراي دانش طراحي و ساخت آن هستند و متخصصان جهاددانشگاهي واحد خواجه نصير با ارائه مقالات علمي معتبر و پيشرفتهاي چشمگير در اين حوزه به عنوان مرجعي در اين بخش محسوب ميشوند.
مهندس توسل با اشاره به فعاليت چهار گروه پژوهشي مخابرات، قدرت، ديجيتال، IT و ICT در جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي اظهار كرد: فعاليت طراحي و ساخت ادوات Fact كه تركيبي از نرمافزار و سختافزار هستند طي چهار تا پنج سال گذشته به صورت ويژهاي تحت نظر گروه پژوهشي برق قدرت اين واحد جهاد دانشگاهي مدنظر قرار گرفته است.
وي با اشاره به كاربردهاي معمول سامانههاي Fact تصريح كرد: ادوات Fact، سه پارامتر موثر بر مجموعه توزيع را اصلاح ميكنند كه در اين راستا ميتوان به اصلاح ضريب توان و جبران توان راكتيو در شبكه توزيعي، حذف هارمونيكهاي ناخواسته و رفع عدم تعادل روي خطوط سه فاز اشاره كرد.
مهندس توسل با بيان اينكه دولت به صورت مجزا هر يك از اين پارامترها را مورد توجه قرار ميدهد به ايسنا گفت: سامانه Fact در قالب اصلاح كننده ميتواند به عنوان سامانه پيشرفتهاي در شبكه توزيع قرار گيرد و اصلاح هر سه پارامترهاي فوق را در يك مجموعه انجام دهد.
وي تصريح كرد: سه گروه پژوهشي با اين پروژه همكاري ميكنند كه يك گروه مسئوليت رسيدگي به قرار دادهاي مرتبط با شبكههاي توزيع برق منطقهيي بر عهده دارد و ساير گروههاي پژوهشي نيز پيگيري پروژههاي مطالعاتي را به منظور بسط تحقيقات و گسترش آن در كشور و بازارهاي جهاني انجام ميدهند.ح/الف
١٥:٥٦ ١١/٠٦/١٣٨٥