٠٣:١٧ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
دانشمندان برگزیده هفتمین جشنواره بین المللی تحقیقاتی رویان معرفی شدند

221 عنوان طرح برای شرکت در جشنواره از 35 کشور جهان ارائه شده که 15طرح مربوط به ایران و 206 طرح نیز از سوی دانشمندان خارجی ارائه شده است که از نظر کیفی طرح های خوب و قابل قبولی بوده و تمام آنها دارای مقالات چاپ شده در مجلات معتبر بین المللی و ISI هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، دکتر "حمید گورابی" امروز در نشست خبری هفتمین کنگره بین المللی پژوهش های پزشکی تولید مثل و بیولوژی سلول های بنیادی "رویان" افزود: مقاله برنده اول طرح این دوره از جشنواره در مجله معتبری به چاپ رسیده که دارای ضریب نفوذ بالای 10 بوده است.
وی افزود: برای انتخاب طرح های برتر جشنواره 128 داور ایرانی و خارجی استفاده شده که بر اساس تشخیص و ارزیابی از سوی داوران 5 طرح به عنوان برگزیده انتخاب شده اند.
"گورابی" خاطرنشان کرد: بیشترین طرح های تحقیقاتی از کشورهای هند با 20 طرح، ایتالیا با 18 طرح، ژاپن با 15 طرح، آمریکا با 15 طرح و انگلستان با 14 طرح در این دوره از جشنواره شرکت کرده اند.
وی یاد آور شد: نفر اول پروفسور James A. Adjaya از کشور آلمان با طرحی با عنوان "شیوه بررسی کامل ژنوم برای شناسایی ژن ها در مقیاس گسترده و آنالیز بیان آنها در جنین های پیش از لانه گزینی پستانداران" به عنوان برگزیده معرفی شده است.
پروفسور آجایا در این طرح بیان کرده است، در روش های کمک باروری، ما درصدد کاهش یا حذف ناهنجاری های رشد، بیماری ها و یا ناباروری هستیم و در این جهت فهم مبانی ملکولی کنترل نسخه برداری ضمن تکامل قبل از لانه گزینی از اهمیت زیادی برخوردار است. این مقاله شیوه های مختلفی را شرح می دهد که به کمک آنها جنین شناسی کلاسیک را به بیولوژی مولکولی، غربالگری ژنوم با کیفیت بالا و بیولوژی دستگاه های حیاتی پیونده داده و پاسخ مناسبی برای سئوالات مربوط به تکوین اولیه در پستانداران ارائه می دهد.
همچنین پروفسور آجایا در طرح دیگری با عنوان "تمایز اولیه در بلاستوسیست انسانی: مقایسه مولکولی توده سلولی داخلی و سلول های تروفواکتودرم" در جشنواره شرکت کرده که در آن طرح حوادث تمایزی اولیه در طول مراحل تکاملیی بلاستوسیست انسانی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، اولین گنجینه اطلاعاتی mRNA از توده سلولی داخلی (ICM) و تروفواکتودرم (TE) جدا شده و از طریق تکنیک macroarray با مارکرهای رونویسی دیگر مقایسه شد. نتایج مطالعه سبب افزایش دانسته ه در مورد تمایز توده سلولی انسانی و اشتقاق سلول های بنیادی جنینی و سلول های بنیادی تروفوبلاستیک از این توده داخلی سلولی شد.
رئیس پژوهشکده رویان در خصوص نفر دوم برگزیده این جشنواره گفت: پروفسور Tian - hua Huang از چین طرحی با عنوان "تشخیص و بیان ژن X  ویروس هپاتیت B  در جنین یک و دو سلولی از تخمک همستر طلایی بارور شده
در این مطالعه تخمک Hamster طلایی بوسیله اسپرم انسانی حاوی DNA  ویروس هپاتیت به روش IVF بارور شد و در نهایت با استفاده از روش RT-PCR مشخص شد که اسپرم انسان می تواند به عنوان ناقل هپاتیت B به نسل بعدی عمل کند.
وی خاطرنشان کرد: در بررسی توسط داوران سه نفر به عنوان طرح سوم برگزیده شده اند. پروفسور Adrian Richard Eley از انگلستان با طرح "القای مرگ برنامه ریزی شده سلولی در اسپرم انسانی از طریق انکوباسیون با کلامیدیا تراکوماتیس" شرکت کرده است. وی در این طرح عنوان کرده که تا به حال تصور می شد که مرگ برنامه ریزی شده سلولی یا آپوپتوزیس در سلول های فرد آلوده شده با کلامیدیا تراکوماتیس رخ نمی دهد. با این حال محققان در این مطالعه از 3 روش متفاوت به این نتیجه رسیدند که آلودگی اسپرم انسانی با کلامیدیا می تواند به طور مستقیم منجر به مرگ برنامه ریزی شده زودرس در اسپرم شود.
رئیس جشنواره بین المللی تحقیقاتی رویان ادامه داد: پروفسور Lone Schmidt  از کشور دانمارک به عنوان دیگر طرح سوم برگزیده شده که در طرح قانون تأثیر ناباروری بر تحکیم رابطه ازدواج را بررسی کرده است.
وی اضافه کرد: پروفسور Louis Ch Ajonuma  از هنگ کنگ نیز فرد برگزیده در طرح سوم است که "مکانیسم سلولی و مولکولی تشکیل غیر طبیعی مایع در دستگاه تولید مثل زنان : نقش کلیدی تنظیم کننده هدایت غشایی سیستیک فیبروزیس (CFTR)" را بررسی کرده است.
این بررسی نشان داد: عامل تنظیم کننده هدایت غشایی سیستیک فیبروزیس (CFTR) نقش کلیدی در ایجاد و تشکیل غیرطبیعی مایع در دستگاه تولید مثل زنان ایفا می کند. نتایج این تحقیقات می تواند به منظور بهینه سازی روش های درمانی در بیماران نابارور مبتلا به هیدروسالپنکس و بهبود نتایج سیکل های IVF  بکار رود.
رئیس پژوهشکده رویان خاطرنشان کرد: در این جشنواره همچنین از 3 شرکت کننده ایرانی به عنوان طرح های برگزیده داخلی تقدیر شد. دکتر "محمد باغبان اسلامی نژاد" با طرح سیستم های کشت قطبی و تأثیر آنها بر تکوین جنین، دکتر منصوره موحدیی" با طرح راهکارهای جدید ارزیابی موفقیت و بالابردن تأثیر پیوند Stem Cell در موش های مذکر و دکتر "اشرف آل یاسین" با طرح مقایسه بین انتقال یکطرفه و دو طرفه تخمک های تزریق شده به لوله های فالوپ : یک کارآزمایی بالینی تصادفی آینده نگر" در این دوره از جشنواره برگزیده شده اند.
وی افزود: داوران از 23 کشور جهان در این دوره به داوری طرح ها پرداختند و در گروه های شش گانه و براساس تخصص داوران عمل شده است.

١٢:٢٩ ١٩/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد