٠٤:٢٧ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
پژوهشگران جهاد دانشگاهي به دانش فني « پيشگيري از يخ زدگي معابر» دست يافتند

رييس جهاد دانشگاهي واحد صنعتي شريف از دستيابي پژوهشگران اين واحد به دانش فني پيش‌گيري از يخ‌زدگي سطح جاده‌ها و معابر خبر داد كه علاوه بر كاربردهاي درون شهري، ‌در سطح فرودگاه‌ها و جاده‌هاي واقع در نقاط سردسير كشور نيز قابل استفاده است.
مهندس سيد محمد طبابايي قمي، رئيس جهاد دانشگاهي واحد صنعتي شريف در گفت‌و‌گو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اعلام آمادگي جهاد دانشگاهي صنعتي شريف براي اجراي اين طرح در معابر و جاده‌هاي سراسر كشور اظهار داشت: با توجه به هزينه‌هاي مترتب بر تلاش شهرداري‌ها در امور برف روبي و يخ زدايي سطح معابر عمومي كه عمدتا به روش شن پاشي و نمك پاشي انجام مي‌شود و نظر به اثرات مخرب زيست محيطي و ضايعات تخريبي استفاده از چنين روش‌هايي بر فضاي سبز، ‌آسفالت و تاسيسات شهري، استفاده از روش‌هاي جايگزين كه هم‌اينك در بيشتر كشورهاي دنيا به كار گرفته مي‌شوند، كاملا ضروري به نظر مي‌رسد.
وي با اشاره به پديده يخ زدگي معابر در فصول سرد خاطرنشان كرد: پديده يخ زدگي سطح جاده‌ها و معابر شهري در فصل زمستان مشكلات متعددي را براي عموم شهروندان موجب مي‌شود كه براي مقابله با آن در بهترين حالت از روش متداول يخ زدايي يا DeIcing كه همان پاشش مخلوط شن و نمك روي سطح معابر است، استفاده مي‌شود. البته اجراي اين روش با دشواري‌هاي خاص خود همراه است و به دليل ضايعات بعدي آن مانند تخريب آسفالت خيابان‌ها، خورندگي تاسيسات فلزي و آسيب رساني به فضاي سبز نمي‌تواند همچنان به عنوان يك راه حل عملياتي در دستور كار مديران شهري قرار داشته باشد.
مهندس طبابايي قمي در ادامه به ايسنا گفت: در طرح پيشگيري از يخ زايي كه دانش فني آن به كمك متخصصان داخل تدوين شده است، سعي مي‌شود براساس شرايط محيطي هر منطقه و استفاده از تركيبات شيميايي مناسب، دماي نقطه انجماد سطح معابر پايين آورده شود تا بدين وسيله با جلوگيري از يخ زدگي‌هاي زود هنگام، فرصت انجام اقدامات احتياطي و اجرايي لازم براي عوامل اجرايي شهرداري‌ها و نيروهاي راهنمايي و رانندگي فراهم باشد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد صنعتي شريف تصريح كرد: اين روش علاوه بر تمامي مزاياي اشاره شده، به لحاظ عملياتي و اجرايي بسيار ساده‌تر از روش سنتي موجود و به لحاظ هزينه، ارزانتر بوده و جهاد دانشگاهي اين واحد آمادگي خود را جهت اجراي اين طرح در شهرهاي مختلف كشور اعلام مي‌كند.
وي در پايان به ايسنا گفت: دانش فني بدست آمده در اين موضوع، علاوه بر كاربردهاي درون شهري، ‌در سطح فرودگاه‌ها و جاده‌هاي واقع در نقاط سردسير كشور نيز قابل استفاده بوده و امكان مكانيزه كردن عمليات پيشگيري از يخ‌زدگي با استفاده از حسگرها و ايستگاه‌هاي خودكار هواشناسي نيز وجود دارد.

١٤:٤٣ ٢٠/٠٦/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد