با ابتكار پژوهشگران ايراني؛
رانندگان قبل ازورود به پاركينگ ازظرفيت آن با خبرميشوند
امكان شبيه سازي پروژههاي عمراني و اصلاحات هندسي قبل ازاجرا دركشور فراهم شد
پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد صنعتي شريف با طراحي و ايجاد پاركينگهاي هوشمند، رانندگان را قبل از انتخاب پاركينگ از ظرفيت آن مطلع ميكنند.
مهندس سيد محمد طبابايي قمي، رييس جهاد دانشگاهي واحد صنعتي شريف در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: در حال حاضر علاوه بر عدم استفاده از تمام ظرفيت پاركينگهاي داخل شهر، رانندگان نيز از خالي يا پر بودن آن مطلع نميشوند و همين امر سبب گشتهاي بيهوده خودروها در سطح شهر و ايجاد مشكلات ترافيكي ميشود.
وي افزود: در اين طرح با نمايش ظرفيت پاركينگها روي تابلوهاي نصب شده در تقاطعهاي نزديك پاركينگ، رانندگان از ظرفيت پاركينگ نزديك به تقاطع، مطلع و به راحتي مسير حركت خود را تعيين ميكنند.
مهندس طباطبايي در ادامه اظهار كرد: هدف ما استانداردسازي اين روش و پيادهسازي آن براي تمامي پاركينگهاي موجود و پاركينگهاي در دست ساخت نظير اماكن زيارتي، سياحتي و غيره است كه در حال حاضر مواردي از آن در شهر تهران انجام شده و امكان نصب اين سيستم در پاركينگهاي موجود نيز فراهم است.
وي در ادامه با اشاره به طرح ديگر محققان اين واحد در «شبيه سازي پروژههاي عمراني و اصلاحات هندسي» به ايسنا گفت: با تهيه نرمافزار شبيه سازي پروژههاي عمراني و اصلاحات هندسي از خارج كشور و پياده سازي و مدل كردن آن براي معابر كشور ميتوان از مشكلات پس از اجراي پروژههاي عمراني كاسته و با پيش بيني آنها هزينههاي جانبي طرحها را كاهش داد و به عنوان مثال با اجراي شبيه سازي ترافيكي ميتوان گرههاي ترافيكي را در رايانه حل كرد و به شهرداريها و يا سازمان حملونقل و كنترل ترافيك كه در حال حاضر اين عمل را با روشهاي دستي انجام ميدهند، ارائه داد و به كمك اين نرم افزار عمومي كه در كشورهاي مختلف پياده شده، ميتوان كل شهر را در آن مدل كرده و جريان حركت ترافيكي را براي احداث پل، قرار دادن دور برگردان و غيره پياده كرد و قبل از هزينه كردن، نتيجه آن را در رايانه مشاهده كرد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد صنعتي شريف در پايان به ايسنا گفت: اين طرح براي نخستين بار در كشور انجام شده و در ابتدا با شبيه سازي تونل رسالت، پيشنهادهايي توسط اين تيم تحقيقاتي براي انجام اصلاحاتي قبل و بعد از تونل به شهرداري ارائه شد.
گفتني است، به دنبال دستيابي متخصصان جهاد دانشگاهي واحد صنعتي شريف به دانش فني چند طرح تخصصي پر استفاده در زمينه بهبود مسايل مرتبط با حمل و نقل و ترافيك، اين توانمنديها طي نشستي يك روزه براي مديران شهرداريها و ادارات كل راه و ترابري و ادارات كل راهداري و حمل و نقل جادهيي مراكز تمامي استانهاي كشور تشريح شد.ح/الف
١٢:١٣ ٢٢/٠٦/١٣٨٥