٠٩:٣٩ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
بومی سازی پژوهش ، زنجیرهای وابستگی را از بین می برد

رییس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی گفت : بومی سازی یک پژوهش موفق، زنجیرهای وابستگی به دول دیگر، یک به یک گسسته خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد خراسان شمالی دکتر رضا شاهین فر در اولین جشنواره هفته پژوهش استان خراسان شمالی تصریح کرد :در شرایطی که امکانات وتجهیزات استان برای انجام پژوهش و تحقیق اندک است، انسجام وهمکاری تمام مراکز دخیل درامور پژوهشی ضروری است.

دکترشاهین فر خاطرنشان کرد : پژوهش عامل ایده آل برای توسعه پایداریک جامعه است وبه عنوان عنصر گره گشا، و فاکتور مولد تکنولوژی جدید، برای مردم یک منطقه محسوب می شود و راندمان بهره وری را افزایش می دهد .

وی یادآورشد : با توجه به وارداتی بودن بسیاری از آموخته ها واثرات دراز مدت وزیان بار آن ، ایجاب می کند تا به روش های مؤثرتری در این عرصه اندیشیده شود.

این مقام مسئول با اشاره به اعمال تحریم های مختلف از طرف اصحاب سلطه ورز اذعان داشت : امروز ما شهاد این هستیم که این سلطه گری تا سرحد تحریم های علمی وپژوهشی پیش رفته است، به گونه ای که پایگاههای اطلاعات علمی نیز از پذیرش مقالات کشورهای اسلامی ونمایه آن در نشریاتISI ممانعت می نمایند .

وی افزود : ولی به همت محققان ایرانی اعمال این تحریم ها از طرف دولت های قدرتمند نه تنها باعث فلج این ملت نگردید، بلکه سبب رونق فزاینده ورو به رشد در اکثر زوایا شده است ودر حال حاضر می بینم بسیاری از صنایع وعلومی که تا پیش از این حتی فکر دسترسی به آن جزء محالات به نظر می رسید هم اکنون به عنوان تکنولوژی، بومی شده تلقی می شود که از آن  جمله می توان به  توانمندی انرژی هسته ای، علم سلولهای بنیادی وتکنولوژی شبیه سازی سلولی که ایران را جزء معدود کشورهای دارنده ی این علوم قرارداده است، اشاره کرد.

رییس جهاد دانشگاهی واحد استان خراسان شمالی اظهار داشت : تولید وترویج دانش به عنوان وظیفه ای برای همه مراکز علمی وانشگاهی محسوب می شود که در این میان توجه به پژوهش از اهمیت ویژه ای برخوردار است.تربیت پژوهشگر ،  باید در جنبه های مختلف آموزش به همراه تامین امکانات مورد نیاز صورت گیرد .وافراد از دوران دانش آموزی به گونه ای آموخته شوند که روحیه کارآفرینی وتحقیق در آنها ایجاد شود.

دکتر شاهین فر تاکید کرد : این امر اهمیت سرمایه گذاری در بحث پژوهش را دو چندان می نماید، اما چون ظاهر فعالیتهای تحقیقاتی دیر بازده هستند در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان سوم، سرمایه گذاری مناسبی در این خصوص صورت نمی گیرد .

وی گفت : هدف جهاد دانشگاهی در امر پژوهش ایجاد غالب های جدید رو به رشد ومطرح نمودن الگوهای عملی وایجاد بسترهای پژوهش وتدوین برنامه های بلند مدت می باشد،که در این راستا حضور جوانانی که باتمام توان در جهت توسعه وپیشرفت علوم، تحقیقات وفنآوری جدید وآبادانی کشور می کوشند پویایی، نشاط وپایداری را به این نهاد علمی ، فرهنگی وپژوهشی اعطا کنند قابل تقدیر می باشد.

شاهین فر با اشاره به نزدیک بودن سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی در خراسان شمالی یادآورشد : همزمان با تاسیس این واحد در سال گذشته مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران به عنوان تنها مرکز دارای مجوزهای لازم افکارسنجی در سطح استان به عنوان یک مرکز پژوهش وبا هدف گام نهادن در جهت رفع نیازهای فرهنگی ومدیریتی استان وارائه خدمات پژوهشی فعالیت خود را آغاز کرده ودر طول این مدت با وجود امکانات محدودی که در اختیار داشته عملکرد قابل قبولی را ارائه نموده است .

وی افزود : پژوهشگران این مرکز با  صداقت و دقت و تمام تلاش خود ، برای خدمت رسانی به جامعه را به کار گرفته اند،  به گونه ای که با گذشت کمتر از یکسال از فعالیت آن موفق به انجام 8 طرح استانی وملی گردیده وبیش از ده ها طرح وپروپوزال نیز به ادارات، ارگانها مؤسسات مختلف راائه نموده است، وبا وجود نوپا بودن موفق به کسب لوح تقدیر به عنوان یکی از مراکز افکارسنجی برتر کشور در اولین جشنواره ی مراکز افکارسنجی ایران گردید.

شاهین فر با یادآوری فعالیت های یک سال گذشته جهاددانشگاهی واحد استان خراسان شمالی اذعان داشت : در اوایل فعالیت این واحد به منظور ایجاد هماهنگی  در مطالعات وپایان نامه های سطح استان با تاسیس مرکز مطالعات وتحقیقات خراسان شمالی حرکتی جهت پیشگیری از اتلاف سرمایه های ملی وتحقیقاتی ونیروی انسانی محقق به خصوص دانشجویان آغاز وباایجاد بانک اطلاعات  پژوهش استان به فعالیت خود سرعت بخشید تا درآینده بتواند با همکاری مراکز علمی و پژوهشی پایه ای برای مطالعات استان ایجاد نماید.

وی افزود : این مرکز که پذیرای بسیاری از اساتید ، دانشجویان ومحققان میباشد،فعالیت خود را با گردآوری مطالب پیرامون استان خراسان شمالی آغاز نمود واولین نرم افزارگردشگری استان را تدوین کرد وامید است در آینده نزدیک با مشارکت مراکز علمی ومحققان واساتید محترم اولین نرم افزار جامع اطلاعات خراسان شمالی و وب سایت مربوطه را نیز برای استفاده محققان ومدیران استان طراحی و تدوین کنند وجهت معرفی استان و استفاده تمامی علاقه مندان به روی شبکه جهانی اینترنت قرار دهد.

رییس جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی با اشاره برگزاری طرح ملی ایران مرز پر گهر و کسب مقام سوم از سوی این واحد تصریح کرد : این  با دو هدف اصلی تقویت روحیه خود باوری در بین دانشگاهیان ودانشجویان وزمیه سازی جهت توسعه فرهنگ پژوهش وخلق ایده های نو در میان این قشر فریخته برگزارشد ، تا دانشجویان از نزدیک ببینند و بدانند که ایرانی می تواند ، تنها کافی است که بخواهد ،که این خواستن نیز باید همراه با بستر سازی مناسب وحمایت همه جانبه از سوی مسؤلین ومتولیان باشد .

١٤:٣٣ ٠٧/١٠/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد