٠٥:٢٤ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
در گفتگو با پژوهشگر پژوهشكده رویان تشریح شد؛
جزئیات تولد اولین گوسفند حاصل از لقاح آزمایشگاهی

تشکیل گروه کنترل برای گوسفندان شبیه سازی شده، تثبیت برخی از روش ها، اصلاح نژاد و
ایجاد فضا و زمینه جدید تحقیقاتی در زمینه دامپروری از مهمترین اهداف انجام تحقیقات برای به دنیا آمدن گوسفند حاصل از باروری خارج رحمی (IVF) و بلوغ آزمایشگاهی تخمک (IVM) است.
دکتر حسین ایمانی در گفتگو با خبرنگار فناوری مهر افزود: تولید نخستین گوسفند حاصل از باروری خارج رحمی به عنوان گروه کنترل گوسفندان شبیه سازی شده در پژوهشکده رویان انجام گرفته است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده رویان افزود: در این روش تخمک های نارس از یک گوسفند ماده با یک نژاد خاص در داخل آزمایشگاه با تکنیک IVM بالغ می شوند تا قابلیت باروری پیدا کنند. این عمل در یک لقاح طبیعی و در شرایط طبیعی براحتی تخمک قابلیت باروری پیدا می کند اما در محیط آزمایشگاه باید با تکنیک های خاص بارور شود.
وی اضافه کرد: پس از ایجاد قابلیت باروری در تخمک آن را با یک اسپرم از نژاد خاص دیگری مجاور در محیط آزمایشگاه مجاور می کنیم و از آن 2 تا 3 جنین 7 روزه (مرحله بلاستوسیست) دریافت می کنیم و به گوسفند ماده منتقل می کنیم.
ایمانی گفت: رحم گوسفند ماده قبل از انتقال با دارودرمانی آماده دریافت جنین می شود و جنین ها با ابزار خاصی که عمدتاً ابتکار پژوهشگران رویان است و به کمک تکنیک های لاپاروسکوپی به آنجا منتقل می شود.
وی افزود: مدت حاملگی گوسفندان در این روش 147 روز بود که به دلیل اینکه کمی دیرتر از موعد بود به روش سزارین بره به دنیا آورده شد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده رویان یاد آور شد: نژاد ماده این گوسفند فشم و نژاد نر آن مرینوس بود و در بره به دنیا آمده غلبه با نژاد مرینوس است و باعث شده بره به دنیا آمده مانند گوسفندهای مرینوس از دنبه بسیار کوچکی برخوردار باشد.
ایمانی با اشاره به اهداف تولید این نوع گوسفند گفت: تشکیل گروه کنترل برای گوسفندان شبیه سازی شده، تثبیت برخی از روش ها، اصلاح نژاد و ایجاد فضا و زمینه جدید تحقیقاتی در زمینه دامپروری از مهمترین اهداف انجام تحقیقات برای به دنیا آمدن این نوع گوسفند است.
وی در توضیح تفاوت تولد این گوسفند حاصل از روش بارداری خارج از رحمی با گوسفندهای شبیه سازی شده دیگر گفت: در شبیه سازی از سلول جنسی به عنوان بستر هسته که از سلول غیر جنسی است استفاده می شود اما در این روش هر دو سلول از سلول های جنسی (تخمک و اسپرم ) هستند.
این پژوهشگر اضافه کرد: با کسب نتایج مثبت از این تحقیقات برای اهداف اقتصادی و اقلیمی در تولیدات دامی کشور به طور ویژه ای برنامه ریزی می شود و مراکز دامپزشکی و دامی ایران می توانند برای تولید یک نژاد خاص برنامه ریزی کنند.ح/الف
 

 

١٧:٤٢ ٠٤/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد