٠٦:١٦ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
نقش قابل توجه شبیه سازی درمانی در تولید سلول های بنیادی جنینی

همانند سازی درمانی یکی از بخش های همانند سازی است. در تولید گوسفند شبیه سازی شده واقعاً هدف این نیست که یک گوسفند به تعداد گوسفندان اضافه شود بلکه هدف دستیابی به تکنولوژی شبیه سازی به عنوان یک ابزار دانش و فناوری است.
دکتر عبدالحسین شاهوردی در گفتگو با خبرنگار فناوری مهر افزود: امروزه ابزار دیگر ابزار فیزیکی صرف نیست. دانش های بنیادین پایه بسیاری از کارهای پزشکی امروز است و سلول درمانی آینده بخش بزرگی از درمان های پزشکی را به خود اختصاص می دهد.
معاون پژوهشی پژوهشکده علوم سلولی و ناباروری "رویان" گفت: یکی از ابزارهایی که برای سل تراپی هم اکنون در فاز بالینی استفاده می شود، تزریق سلول های بنیادی بزرگسالان است که از مغز استخوان خود فرد گرفته می شود و دوباره پس از تمایز به فرد تزریق می شود که در بخش های مختلفی مانند قلب، عصب و غیره تاکنون کاربردهای زیادی داشته است.
وی از سلول های بنیادی جنینی به عنوان یکی دیگر از ابزارهای سل تراپی نام برد و گفت: سلول های بنیادی جنینی که هم اکنون امکان دستیابی به آن وجود دارد هم از نظر اخلاقی مشکلاتی را برای بخش درمانی افراد ایجاد می کند و هم به این دلیل که از نظر محتوای ژنتیکی با فرد پیوند گیرنده متفاوت است امکان رد پیوند وجود دارد.
شاهوردی اظهار داشت: همانند سازی زمانی اهمیت پیدا می کند که دریابیم می توانیم به این روش سلول های بنیادی جنینی یک فرد را دوباره تولید کنیم. با روش شبیه سازی (کلونینگ) می توان به جنین های دست پیدا کرد که از نظر ژنتیکی مطابق فرد است. در واقع هسته سلول سوماتیکت فردی که سلول نیاز دارد به یک تخمک که محتوای ژنتیکی ندارد وارد شده و جنین تشکیل می شود. 
وی افزود: این جنین ها در مرحله بلاستوسیست متوقف می شوند و سلول های بنیادی آنها استخراج می شود. این سلول های بنیادی کاملاً مشابه فردی خواهند بود که همانندسازی از وی انجام شده است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده رویان دستیابی به این دستاورد علمی را یکی از آرزوهای محققین برشمرد و گفت: اگر بتوان به این مهم دست پیدا کرد راه روشنی پیش روی درمان انواع بیماری ها قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: البته در این تحقیقات نکته مهمی که ذهن بسیاری از محققان را به خود مشغول داشته این است که سلول های بنیادی جنینی به علت توانایی بالقوه ای که برای تکثیر دارند و ممکن است سرطان ایجاد کنند پس از پیوند همانند سازی نیز عوارضی در پی داشته باشند که همه این مسائل از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
شاهوردی با اشاره به روند پیشرفت تحقیقات همانند سازی در دیگر کشورهای دنیا گفت: هم اکنون کشورهایی از جمله اسکاتلند و انگلستان و گروهی که گوسفند دالی را در آمریکا تولید کردند در این بخش فعالیت های گسترده ای انجام داده اند و به شدت در این بخش سرمایه گذاری کرده اند.

١٣:٢٠ ١٠/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد