"رویانا" راه رفتن را آغاز کرد
دکتر شاهوردی گفت: دومین گوسفند شبیه سازی شده ایرانی حدود 20 ساعت است که از انکوباتور خارج شده و در وضعیت ثابتی بسر می برد. راه رفتن را شروع کرده و اعمال دیگری مانند تغذیه و صداهای طبیعی را مانند دیگر بره ها به راحتی انجام می دهد.
دکتر عبدالحسین شاهوردی در گفتگو با خبرنگار فناوری مهر افزود: موجودات همانندسازی شده به نسبت دیگر موجودات از حساسیت های بیشتری برخوردارند و بالطبع باید مراقبت های بیشتری از آنها صورت گیرد.
وی اضافه کرد: حالات و واکنش های این بره با دیگر گوسفندهای همانند سازی شده متفاوت است و دلیل اصلی آن نیز تفاوت در جغرافیا و نژاد این گوسفند است. عمر طبیعی گوسفند 7 سال است و نخستین گوسفند شبیه سازی دنیا هم 4 سال زنده مانده بود که نشان می دهد تفاوت های زیادی در گوسفندهای شبیه سازی شده و عادی از نظر طول مدت زندگی وجود ندارد.
معاون پژوهشی پژوهشکده رویان به بازتاب های جهانی این موفقیت پژوهشگران کشورمان اشاره کرد و گفت: رسانه های تصویری و خبرگزاری های فرانسه، آسوشیتدپرس و اروپا و به خصوص رسانه های کشورهای منطقه به شکل گسترده ای به این موفقیت پرداخته اند. دلیل این امر نیز این است که علم شبیه سازی و دانش دستیابی به این فناوری، دانش بکری است و هر گوشه جهان این اتفاق رخ دهد به همین حساسیت با آن برخورد می شود.
شاهوردی اضافه کرد: نام علمی دومین گوسفند شبیه سازی شده ایرانی Royan ShAC2 است که در ژورنال ها و مقالات با همین عنوان تعریف می شود.ح/الف
١٥:٤٥ ١٠/٠٧/١٣٨٥