رييس پايگاه اصفهان پژوهشكده رويان در گفتوگو با ايسنا خبر داد:
آغاز مقدمات طرح شبيهسازي درماني بيماران نخاعي در ايران
رييس پايگاه تحقيقاتي پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي در اصفهان اذعان كرد: اقدامات اوليه براي استفاده از تكنيكهاي شبيهسازي و سلولهاي بنيادي براي درمان بيماران قطع نخاعي و توليد حيوان ترانسژنيك در پژوهشكده آغاز شده است.
دكتر محمد حسين نصر اصفهاني، رييس پايگاه تحقيقاتي پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي در اصفهان در گفتوگو با خبرنگار «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: بره شبيهسازي شده در حال حاضر وضعيت مساعدي دارد، شير نوشيده و راه ميرود كه اين علائم حياتي خوبي براي هر حيوان تازه متولد شدهاي است.
وي با اشاره به اين كه در حال حاضر در پژوهشكده برنامهاي براي شبيه سازي حيوان ديگري مد نظر نيست، افزود: در ادامه اين طرح، پروژه «شبيهسازي درماني» را اجرا ميكنيم كه طي آن شبيه سازي انساني را نه براي شبيه سازي انسان كامل كه براي كاربرد سلولهاي بنيادي در درمان بيماران قطع نخاعي مورد استفاده قرار ميدهيم.
به گفته دكتر نصر اصفهاني در طرح «شبيه سازي درماني» كه از ادغام پروژه شبيه سازي با پروژه سلولهاي بنيادي اجرا ميشود از جنينهاي اوليه شبيه سازي شده (بلاستوسيت هفت روزه) سلولهاي بنيادي توليد شده و آنها را به سلولهاي عصبي تمايز داده و به بيماران قطع نخاعي انتقال ميدهند.
در كلونينگ درماني، هدف توليد موجود هماهنگ سازي شده نيست بلكه توليد سلولهايي با توانايي توليد عصب يا ساير سلولهاي تمايز يافته مشابه خود فرد است كه مشكلات و عوارض پيوند را ايجاد نميكند.
وي با اشاره به اجراي طرح توليد حيوانات ترانس ژنيك در پژوهشكده رويان گفت: در آن طرح نيز ميتوان از شبيهسازي استفاده كرد به طوري كه سلولها را ترانس ژنيك كرده و از آن حيوان ترانسژنيك توليد ميكنيم كه اين ژن را با خود حمل ميكند.
دكتر نصر اصفهاني در پايان اظهار كرد: برخي اقدامات اوليه در زمينه كلونينگ درماني و توليد حيوانات ترانس ژنتيك آغاز شده اما براي اقدامات عملي و برآورد هزينهها يك يا دو ماه آينده فعاليتهاي خود را آغاز ميكنيم.ح/الف
٠٨:٠٦ ١١/٠٧/١٣٨٥