٠٦:٠٦ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رئیس جهاد دانشگاهی در گفتگوی اختصاصی با مهر :
حمایت رهبری از تحقیقات سلول های بنیادی موجب غبطه محققان خارجی است / گام بعدی ادغام پروژه های شبیه سازی و سلول های بنیادی است

دکتر منتظری گفت: تولد دومین گوسفند شبیه سازی شده در ایران یک جهش علمی تاریخی و گام بلندی در عرصه فناوری های نوین محسوب می شود. این موفقیت می تواند جایگاه جدید و مهمی را برای جمهوری اسلامی ایران در عرصه علمی بین المللی ترسیم کند و زمینه پیشرفت های علمی و تحقیقاتی بعدی را فراهم کند.
دکتر "علی منتظری" در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار فناوری مهر افزود: فعالیت های تحقیقاتی پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی در زمینه کلونینگ یا شبیه سازی از سال های گذشته و با تلاش مخلصانه زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی آغاز شد و پس از انجام مراحل مختلف و باردار کردن تعداد زیادی گوسفند، نخستین گوسفند شبیه سازی شده یازدهم مردادماه در پایگاه تحقیقاتی پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی در اصفهان متولد شد.
وی اضافه کرد: متاسفانه نخستین گوسفند شبیه سازی شده به دلیل اختلالات تنفسی بیش از دقایقی زنده نماند و پس از آن دومین گوسفند شبیه سازی در 8 مهرماه متولد شد که خوشبختانه در حال حاضر با مراقبت ویژه تیم پژوهشکده رویان به حیات خود ادامه می دهد.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به بازتاب های مثبت این دستاورد علمی در خارج از کشور گفت: موفقیت محققان و پژوهشگران رویان جهاد دانشگاهی در زمینه دستیابی به فناوری شبیه سازی حیوانات بازتاب گسترده ای در مجامع علمی و رسانه های سراسر جهان داشته است. باید توجه داشت تاکنون تنها 8 کشور جهان به توانایی شبیه سازی گوسفند دست یافته اند و تحلیل های بسیاری در رابطه با این موفقیت علمی بزرگ در مجامع علمی دنیا صورت گرفته است.
وی در خصوص رویکرد آینده جهاد دانشگاهی در زمینه شبیه سازی گفت: برنامه بعدی ادغام پروژه شبیه سازی با پروژه سلول های بنیادی با هدف استفاده در بیماران قطع نخاع است.
منتظری اظهار داشت: در این طرح که شبیه سازی درمانی نام دارد از جنین های اولیه شبیه سازی (بلاستوسیست هفت روزه) سلول های بنیادی تولید کرده و آنها را به سلول های عصبی تمایز داده و به بیماران قطع نخاعی انتقال می دهیم.
وی تأکید کرد: هدف کلونینگ درمانی، تولید موجود همانند سازی شده نیست بلکه تولید سلول هایی با توانایی تولید عصب یا سایر سلول های تمایز یافته مشابه خود فرد است که مشکلات و عوارض پیوند را ایجاد نمی کند.
به گفته رئیس جهاد دانشگاهی شبیه سازی درمانی یکی از آرزوهای زنده یاد دکتر کاظمی بود که هنوز هم در دنیا این رشته از تحقیقات در مرحله جنینی قرار دارد.
وی افزود: البته موردی در کره جنوبی گزارش شد که پس از مدتی تکذیب شد . ما امیدواریم با عنایت خداوند بزرگ و توانمندی نیروهای جوان کشورمان بتوانند به این هدف دست پیدا کنند.
منتظری در خصوص حمایت مقام معظم رهبری از این پروژه تحقیقاتی خاطرنشان کرد: به طور کلی یافتن راه های میان بر و جدید در جهت توسعه علمی کشور یکی از مهمترین مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی و سایر مسئولان نظام بوده است. در مورد سلول های بنیادی یکی از امتیازات ویژه محققان ما، موافقیت معظم له با شروع و توسعه این تحقیقات و حمایت همه جانبه مادی و معنوی ایشان در این رابطه بوده است.
وی یاد آور شد: رهبر فرزانه انقلاب همواره با نگاهی آینده نگر و به مناسبت های مختلف از دستاوردهای علمی پژوهشگران جهاد دانشگاهی در زمینه سلول های بنیادی تجلیل کرده اند. این حمایت همه جانبه به گونه ای بوده است که موجب غبطه برخی از محققان خارجی شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی اضافه کرد: یکی از این محققان با توجه به همین ویژگی در همایش اخیر جشنواره رویان چنین تحلیل کرد که با پشتوانه این حمایت محققان ایرانی می توانند به عنوان یک قطب و محور در تحقیقات سلول های بنیادی عمل کنند.ح/الف 
 

١٧:٢٤ ١١/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد