٠٦:٤٤ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رييس پژوهشكده«رويان»:
عمرحيوانات شبيه‌سازي شده معمولا كمترازحيوانات عادي است
برنامه بعدي رويان اصلاح نژادگوسفند به روش IVM است

رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي با مطلوب توصيف كردن وضعيت دومين بره شبيه‌سازي شده متولد شده در ايران اعلام كرد: نام علمي بره شبيه‌سازي شده كه نام آن برگرفته از نام پژوهشكده (ROYANA) است، ROYAN-SHA-C2 است كه حاوي نام پژوهشكده «رويان»، SH( به معناي گوسفند)، A( به معني نژاد افشاري گوسفند)، C( به معناي شبيه‌سازي شده CLONE) و 2 به معناي دومين مي‌باشد.
دكتر گورابي در گفت‌وگو با خبرنگار «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به اين كه وضعيت بره شبيه‌سازي شده كاملا خوب است اظهار داشت: برنامه‌هايي براي نگهداري و بررسي‌هاي دامپزشكي اين حيوان در نظر داريم كه جزئيات آن هنوز مشخص نشده است.
رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي درباره طول عمر پيش‌بيني شده براي «رويانا» گفت: گوسفند طبيعي بيش از 6 سال عمر مي‌كند اما گوسفندهايي كه تاكنون كلون شده‌اند به دليل ابتلاي سريعتر به عفونت‌هايي در كه در حيوانات خانگي شايع است و نيز سرطان‌هاي ريوي عمر كوتاه‌تري دارند و گوسفند «دالي» - نخستين گوسفند همانندسازي شده - هم به دليل عفونت‌هايي كه پيدا كرده بود در شش سالگي ذبح شد.
وي افزود: قسمتهايي در انتهاي كروموزوم‌ها موسوم به تلومر وجود دارد كه طول آن در سلول‌هاي جنيني نسبت به سلول‌هاي غيرجنسي بالغ بزرگتر است و با گذشت زمان در اثر پيري از طول آن كاسته مي‌شود ولي هنوز مكانيسم آن را متوجه نشده‌اند.
وي با اشاره به اينكه كوتاه شدن طول تلومرها يكي از علائم پيري بدن است، اظهار كرد: تلومرها عمل خاصي انجام نمي‌دهند، فقط از اتصال كروموزوم‌ها از انتها به يكديگر جلوگيري مي‌كنند وهنگامي كه پيري اتفاق مي‌افتد، طول تلومرها كاهش مي‌يابد.
دكتر گورابي درباره برنامه پژوهشكده رويان براي ادامه يا توقف طرح شبيه‌سازي حيوانات گفت: در حال حاضر تعدادي جنين شبيه‌سازي شده گوسفند داريم كه منتقل شده‌اند و هنوز سونوگرافي نشده‌اند ولي اهميت زيادي ندارد چون انجام اين تحقيقات هزينه زيادي در بر دارد و شايد كلونينگ توليد مثل را متوقف كنيم و به شيوه ديگري اين كار را انجام دهيم. همچنين پروژه شبيه‌سازي درماني در دست اقدام است.
وي در پايان درباره ديگر برنامه‌هاي پژوهشكده رويان در اين راستا اظهار كرد: در صورت حمايت‌هاي مالي از اين مجموعه، علاقه‌مند به انجام آزمايش روي گاو و اصلاح نژاد گوسفند در اصفهان با روش لقاح خارج رحمي و بلوغ آزمايشگاهي تخمك و اصلاح نژاد گوسفند با همين روش در تهران هستيم.ح/الف
 
 

١٥:٥٣ ١١/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد