آزمايشهاي مولكولي صحت شبيهسازي «رويانا» را تاييد كرد
رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي اعلام كرد: نتايج آزمايشات مولكولي انجام شده بر روي «رويانا» (دومين گوسفند شبيه سازي شده توليد شده در پژوهشكده) صحت شبيهسازي انجام شده را تاييد كرده است.
دكتر گورابي در گفتوگو با خبرنگار «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، وضعيت بره شيبه سازي شده را در حال حاضر بسيار مناسب ارزيابي و ابراز اميدواري كرد كه وضعيت «رويانا» به نحوي باشد كه به سلامت رشد كند و بتوان تحقيقات و بررسيهاي مختلف را بر روي آن انجام داد.
وي تصريح كرد: نتايج آزمايشات مولكولي حاكي از آن است كه رويانا با گوسفندي كه سلول بالغ از آن گرفته شده و از آن شبيه سازي شده بود به لحاظ مولكولي شباهت كامل دارند و كلونينگ(شبيهسازي) به صورت 100 درصد انجام شده و هيچ ترديد علمي در تكنيك استفاده شده وارد نيست.
دكتر گورابي در عين حال خاطرنشان كرد: اين آزمايشها در حالي انجام شده كه ما مطمئن بوديم گوسفندي را كه براي انتقال جنين تهيه كرده بوديم (مادر رويانا) تا دو ماه قبل از اين كه جنين به آن منتقل شود حامله نبوده و در اين مدت هم گوسفند نري در مجاورت آن نبوده است ولي به لحاظ مولكولي ميبايست برابر استانداردهاي جهاني آن را آزمايش ميكرديم كه همانندي ملكولي كامل رويانا با گوسفند نر اصلي تاييد شود.
به گزارش ايسنا، «رويانا» (دومين بره شبيهسازي شده در ايران) كه يك بره نر از نژاد افشاري است، ساعت 30 دقيقه بامداد روز شنبه هشتم مهرماه از طريق عمل سزارين در پايگاه تحقيقاتي اصفهان پژوهشكده رويان به دنيا آمد.
در روند شبيهسازي در تخمكي كه هسته آن خارج شده است، هسته يك سلول بالغ غيرجنسي (پيكري) جايگزين شده و پس از فرآيندي خاص، جنينهاي حاصله از طريق جراحي به رحم گوسفند ماده منتقل ميشود. پس از حاملگي و زايمان موجود حاصله كاملا همانند موجودي است كه سلول پيكري از آن گرفته شده است.ح/الف
١٣:٢٠ ١٤/٠٧/١٣٨٥