٠٩:٢١ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت:
طراحي سازوكارهاي اجرايي شدن ايده ها يكي از وظايف اتاق فكر است

دکتر حسين ملک افضلی معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اتاق فکر سلامت حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر ملک افضلی در این جلسه با ابراز خرسندی از تأسیس اتاق فکر سلامت، جهاد دانشگاهی را مجموعه اي از نیروهای خوش فکر، خلاق و پرنشاط دانست و گفت:فعاليت هاي گسترده تحقيقاتي جهاددانشگاهي در زمينه هاي مختلف نشانگر روحیه جهادی و اراده والاي پژوهشگران اين نهاد است.
وي ضمن تأکید بر نقش مهم اتاق فکر در نظام سلامت، عمده ترین کارویژه های آن را طراحی ساز و کارهای عملي شدن مستندات علمی و همچنین انتقال دانش عنوان داشت.
وی در این زمینه گفت:
"اگر فرایند تفکر تا عمل در نظر گرفته شود، تحلیل کارویژه های اتاق فکر بهتر صورت می گیرد و به نظر مي رسد اتاق فکر مجموعه اي  است که در آن افراد دارای تجربه و دانش، این دو را سنتز میکنند و فرضیاتی را به عنوان محصول ارائه میدهند و یا اینکه ممکن است اتاق فکر اطلاعات موجود را سنتز نماید و یک Evidence جدید ارائه دهد
ملك افضلي ادامه داد:البته این دو کارویژه مشروط به ساز و کاری است که بتواند این محصولات را به طور مناسب به دست کاربر برساند. بنابراین اتاق فکر باید بتواند حلقه ارتباطی میان مراکز تولید علم و اجرایی کشور باشد."
وي با اشاره به ادبیات بین المللی موجود در این زمینه عنوان داشت:"امروزه در ادبیات بین المللی بحثی به نام (Knowledge Transfer and Exchange) و یا مدیریت دانش Knowledge Management مطرح است و هدف آن انتقال دانش به کاربر مناسب میباشد. اگر دانش صرفاً تولید شود ولی به دست کاربر نرسد، ابتر میماند. به طور کلی، مراکر تحقیقاتی و اتاقهای فکر علاوه بر تولید علم باید به طراحی ساز و کاری مبادرت نمایند تا Evidence به عمل (Action) تبدیل شود. این رویه در دنیای امروز به عنوان (Action Research) تعبیر می شود."
معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت مدیریت دانش و پژوهش در کشور و نیز پیوند نظام مند میان تولیدکنندگان و کاربران دانش، هدایت پژوهشها و تولیدات مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی به سمت نیازهای واقعی کاربران را، از ضرورتهای امروزین کشور دانست.
وي در بخش پایانی سخنان خود حاصل چنین روندی را افزایش مشارکت و همکاری بین بخشی در جامعه برشمرد و يادآور شد:"امروزه در بخشهای مختلف توسعه ای اگر تحقیقات، اطلاعات و فرضیه ها تولید شوند ولی اتفاق نظر و مشارکت لازم موجود نباشد، هیچگاه آن فرضیه ها عملی نخواهند شد. اگر مشارکت نباشد افراد جامعه احساس مالکیت نخواهند کرد. بنابراین ساز و کار این فرایند در راستای افزایش همکاریهای بین بخشی و مشارکت در جامعه بسیار مهم است."
علی اصغر هدایتی، رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از روند تأسیس، برنامه هاو فعالیتهای اتاق فکر سلامت گفت: سلامت عرصه ای بسیار مهم، وسیع و پیچیده است و از چالش برانگیزترین عرصه های تصمیم گیری در کشور می باشد، لذا با عنایت به این مهم، جهاد دانشگاهی مبادرت به تأسیس اتاق فکر سلامت نمود.
وي در پایان اظهار امیدواری کرد تا این مجموعه، با همفکری، هم اندیشی و همیاری نخبگان، اندیشمندان، صاحبنظران و مدیران اجرایی دست اندرکار به عنوان حلقه واسط میان تولیدکنندگان و کاربران دانش در امر ارتقای سلامت جامعه ایفای نقش نماید.ح/الف

 

١٣:٢٨ ٣٠/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد