در آستانه برگزاريكنگرهسرطانپستان اعلام شد:
80 درصدمبتلايان سرطانپستان فاقد سابقهخانوادگي
كاهش50 درصدي مرگ ناشي از سرطانپستان حاصل برنامه غربالگري كشوري
در آستانه دومين كنگره سراسري سرطان پستان كه 18 و 19 آبان ماه 85 در تالار امام بيمارستان امام خميني (ره) برگزار ميشود چالشهاي اجرايي پيشرو در زمينه پيشگيري، كنترل و درمان سرطان پستان در كشور و موضوعات مطرح در اين كنگره بيان شد.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر نسرين السادات علوي دبير اجرايي دومين كنگره سراسري سرطان پستان، شايعترين سرطان بانوان را سرطان پستان عنوان و اظهاركرد: چنانچه درمان در مراحل اوليه (توده زير يك سانتيمتر) انجام گيرد تا 90 درصد موفقيتآميز است؛ اين در حاليست كه غربالگري كشوري سرطان پستان نيز با كاهش 50 درصدي مرگ ناشي از آن همراه است.
وي با اشاره به اينكه جوان بودن چهره جمعيتي كشور باعث شده، سرطان پستان در زنان ايراني غالبا در سنين پايين تر و در دهه 3 و 4 عمر بروز ميكند، گفت: دستيابي به اين موضوع كه آيا به درستي سن بروز سرطان در ايران پايينتر از استاندارد جهاني است نيازمند بررسي بيشتر است تا به فراخور آن برنامه ريزيهاي كشوري دستخوش تغيير شود.
دبير اجرايي كنگره از سابقه خانوادگي، چاقي و افزايش مصرف چربي بعد از يائسگي بهعنوان عوامل خطر سرطان پستان نام برد و افزود: در عين حال 80 درصد مبتلايان سرطان پستان فاقد سابقه خانوادگي هستند لذا براين اساس همه زنان استعداد ابتلا را دارند و بايستي مراقبتها و چكاپهاي اوليه را بهدرستي انجام دهند.
دكتر كاوياني دبير علمي دومين كنگره سراسري پستان ضمن انتقاد از فقدان نظام يكپارچه ثبت سرطان در كشور گفت: تا زماني كه چنين نظامي در كشور وجود نداشته باشد بسياري از سوالات در خصوص سرطانها بي پاسخ خواهند ماند چرا كه كسب بسياري از اطلاعات اپيدميولوژيك ريشه در ثبت سرطان دارد.
وي ادامه داد: چنانچه سرطان در كشور به ثبت برسد در آن صورت اعلام اطلاعاتي نظير بار بيماري اعم از شيوع، ميزان خسارات اقتصادي در كشور از ضريب اطمينان بيشتري برخوردار بوده و تخمينها به واقعيات نزديكتر است.
دكتر كاوياني كيفيت درمان سرطان پستان در مراكز تخصصي و فوق تخصصي كشور را در حد استانداردهاي جهاني برشمرد و افزود: از اهداف عمده اين كنگره مشاركت بيشتر تخصص هاي مختلف است تا در آينده شاهد راهاندازي كلينيكهاي الحاقي joint clinic در كشور باشيم.
دبير علمي دومين كنگره سراسري سرطان پستان از ديگر اهداف برگزاري اين كنگره را به صدا درآوردن زنگهاي خطر براي عموم مردم و سياستگذاران دانست و يادآور شد: بر اساس آمارهاي جهاني از هر 8 تا 10 نفر يك نفر در طول عمر خود به سرطان پستان مبتلا ميشود به نحوي كه در نتيجه اجراي طرح غربالگري سرطان پستان در كاركنان آموزش و پرورش شاهد اين بوديم كه تعداد قابل توجهي از آنان از مشكل خود بي اطلاع بودند.
دكتر كاوياني ارايه آخرين دستاوردهاي علمي داخلي و خارجي را از ديگر اهداف اين كنگره عنوان كرد و افزود: در حالي كه هم اكنون تلاش بر تشخيص و درمان بهنگام سرطان پستان در كشور است اما بازتواني و حفظ كيفيت زندگي پس از درمان سرطان پستان از اهميت ويژهاي برخوردارست.
وي با اشاره به برگزاري اين كنگره در 3 بخش تئوري و يك بخش عملي گفت: ارايه مقالات پذيرفته شده داخلي، سخنراني توسط اساتيد برجسته داخلي و خارجي و اجراي پانل از جمله برنامههاي اين كنگره است. همچنين در طي اين دو روز 3 كارگاه با عناوين بيوپسي از غدد با استفاده از تكنيكهاي جديد، راديولوژي مداخلهاي و آموزش نحوه خواندن ماموگرافي و سيتولوژي پستان (نمونه سلولي پستان) برگزار ميشود.
دكتركاوياني عمده مشكلات موجود در خصوص سرطان پستان را تشخيص دير به علت مراجعه دير هنگام مبتلايان عنوان كرد و افزود: باز تواني بيماران سرطاني نيز از ديگر موارديست كه درخور توجه بيشتر است.
دكتر علوي نيز با بيان اينكه نخستين مراجعه در درمان سرطان پستان عمدتا به پزشكان عمومي و متخصصان زنان صورت ميپذيرد، گفت: در اين كنگره با دعوت از اساتيد برجسته و استفاده از تجارب صاحب نظران در نظر داريم كيفيت تشخيص را افزايش دهيم.
دكتر كاوياني درمان برست كانسر را چند تخصصي دانست و افزود: در اين كنگره موضوعاتي چون وضعيت واقعي سرطان پستان در ايران، ارزيابي امكان ابتلا و عوامل خطر در سرطان پستان و روشهاي بيماريابي و تشخيص زودرس سرطان پستان، جنبههاي مولكولي و ژنتيك سرطان پرستان و روشهاي تشخيصي سرطان پستان بررسي ميشود.
دكتر علوي نيز اين كنگره را براي متخصصان زنان، راديوتراپي، انكولوژي، جراحي عمومي، راديولوژي، ژنتيك و پزشكي هستهاي را داراي8 امتياز بازآموزي و براي پزشكان عمومي، متخصصان روانشناسي باليني و اپيدميولوژيك داراي4 امتياز بازآموزي دانست و افزود: ثبت نام اينترنتي اين كنگره از طريق سايت www.icbc.ir امكانپذير است.
گفتني است ،از 140 مقاله تحقيقاتي ارسالي به دبيرخانه كنگره 14 مقاله به صورت سخنراني و 60 مقاله به صورت پوستر ارايه ميشود و سپس خلاصه مقالات در قالب يك ضميمه در ژورنال علمي سرطان پستان ايران بچاپ ميرسد همچنين در نمايشگاه جنبي كنگره نيز توليدات و محصولات داخلي و خارجي تشخيصي و درماني سرطان پستان به نمايش گذاشته ميشود.
٠٩:١٧ ٠١/٠٨/١٣٨٥