٠٣:٣٦ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
نظارتی بر عملکرد پژوهشی سازمان ها وجود ندارد // توجه به پژوهش و فناوری از ضروریات بقای جامعه است

مدیر پژوهش دانشگاه فردوسی مشهد گفت: شاخصه های تجارت جهانی نشان می دهد کشورهایی که در زمینه تحقیقات بیشترین هزینه را متحمل شده اند، امروز صاحب فناوری پیشرفته هستند بنابراین می توان ادعا کرد بین پژوهش و فناوری و پیشرفت و توسعه پایدار هر کشور رابطه ای مستقیم وجود دارد.
دکتر "محسن دانش مسگرانی" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی "مهر" در مشهد با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در تلاشند تا بر حجم سرمایه گذاری تحقیقاتی بیفزایند.
وی اضافه کرد: جامعه ما دچار نابسامانی هایی است که می توان به سطح نازل کمی و کیفی تولیدات کشور، ترکیب جوان جمعیتی و تغییر نوسان در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی کلان کشور اشاره کرد که برای خروج از این تگناها، باید به دنبال الگو یا مدلی برای توسعه ملی و مبتنی بر موارین و مفاخر فرهنگ خودی بود.
مدیر پژوهش دانشگاه فردوسی تصریح کرد: در کشور ما به رغم  ابراز تمایل و اظهار نظرهای فراوان کماکان فرآیند تحقیقات از شکوفایی، جذابیت و تحرک مطلوب بی بهره مانده است در حالی که توجه خاص به پژوهش و فناوری در این قرن که عصر  نوآوری و خلاقیت است از ضروریات بقای جامعه است و سطح زندگی افراد هر جامعه و برتری اقتصادی و اجتماعی آنها به علم و فناوری وابسته است.
وی در خصوص سهم اعتبارات تحقیقاتی گفت: در کشورهای پیشرفته بین 5/2 تا 4 درصد از تولید ناخالص ملی به تحقیقات اختصاص می یابد، این در حالی است که در ایران این رقم بسیار پایین تر است.
دکتر "دانش مسگران" در ادامه افزود: بخش خصوصی قسمت عمده ای از اقتصاد کشور را بویژه در بخش تولید در اختیار دارد و به طور حتم سرمایه گذاری این بخش در تحقیقات تاثیر بسزایی در توسعه و شکوفایی اقتصاد دارد. در این راستا باید به دانشگاه ها که رسالت اصلی تربیت نیروهای متخصص کشور را بر عهده دارند توجه بیشتری شود.
وی در خصوص مشکلات پژوهش در کشور گفت: بخش پژوهش نیاز جدی به تشکیلات مدیریتی دارد. همچنین توزیع بودجه در تشکیلات پژوهشی نباید بر اساس نیاز کشور و با معیارهای اصول توزیع بودجه صورت پذیرد.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: فقدان ارزیابی و نظارت بر عملکرد پژوهشی دستگاه هایی که اعتبار پژوهشی دریافت می کنند و عدم تمیز کارهای کفی  از کارهای متفرقه از مشکلات  فعالیت های پژوهشی کشور است و به جرات می توان گفت تحقیق در سطوح گوناگون کشور به جزیی از فرهنگ تبدیل نشده است.
مدیر پژوهش دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد:  فرهنگ پژوهش باید نهادنیه شود و این میسر نمی شود مگر آنکه آحاد مختلف جامعه، مدیران و سیاستگذاران ارزش تحقق و لزوم آن را در بر آوردن نیازهای مادی و معنوی باور کنند.

١٧:١٣ ١٩/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد