از سوي جهاددانشگاهي؛
نشست علمي «عقل و معرفت ديني در نگاه «مولانا» برگزار شد
در آستانه سال جهاني مولانا نشست علمي «عقل و معرفت ديني در نگاه مولانا»عصر ديروز از سوي پژوهشكده علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين همايش كه نخستين برنامه از سلسله نشستهاي «نقد و بررسي مسائل انسان معاصر در نگاه مولانا» بود دكتر شهرام پازوكي عضو هيات علمي موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه در سخناني با اشاره به نامگذاري سال 2007 به نام مولانا از سوي يونسكو توجه بيشتر به شناخت انديشههاي مولوي را مورد تاكيد قرار داد و گفت: مولانا يكي از متفكران برجسته ايراني است كه ميتواند در عرصه هاي جهاني مطرح شود.
وي در ادامه با اشاره زيبائي هاي ادبي مثنوي معنوي گفت: مثنوي صرفاً يك متن ادبي نيست بلكه فراتر از آن يك اثر عرفاني و استمرار تفكر غزالي در رابطه با «احياي علوم دين» است.
پازوكي ادامه داد: مولانا راه نجات انسان و سلوك الي ا... را نشان ميدهد و به واقع او نه تنها يك شاعر بلكه يك انديشمند برجسته است.
اين استاد دانشگاه با اشاره مباحث كلامي درانديشه مولانا ادامه داد: مولانا نه اشعري است و نه معتزله، او انساني است عارف كه حصول معرفت بشري را از طريق عقل جزئي محال ميداند.
دكتر پازوكي به جايگاه محدود عقل در انديشه مولانا اشاره نمود و يادآور شد: معرفت تقليدي در انديشه مولانا جايي ندارد، زيرا او قياس و علم نقلي را اگر منطبق بر معرفت قدسي نباشد نفي ميكند.
عضو هيات علمي موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه در پايان با اشاره به جايگاه دانايي و علم در انديشه معرفتي مولانا تصريح كرد: از منظر عرفاني و در تفكر مولانا ، تمام علوم منشاء ديني دارند و هيچ علمي در نزد وي شايسته نيست ، مگر اينكه راه رسيدن به خدا را به ما نشان دهد.
لازم به ذكر است، در اين همايش دكتر قبادي رئيس پژوهشكده علوم انساني و اجتماعي جهاددانشگاهي نيز با اشاره به نگرشهاي تك بعدي به مولانا و ضرورت توجه به خلاء معرفت شناسانه در حوزه مثنوي پژوهي بر استمرار تحقيقات در اين زمينه تاكيد كرد.ح/الف
١٠:٠٢ ٢٣/٠٨/١٣٨٥